Бремна съм ш 1ви месец, а заминавам за Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Бремна съм ш 1ви месец, а заминавам за Англия
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2061 пъти
Здравейте!

Вчера разбрах, че ще ставам майка! А другия месец заминаваме с приятеля ми в Англия. Ще поработя, докато мога, след това, обаче, не знам как стоят нещата с майчинство, помощи и т.н., за да се справим при един работещ в семейството. Какви документи да извадя от тук, свързани с бременността? Там имам ли право на безплатни или ниско платени прегледи? Тук съм осигурена и ще си взимам майчинство, до колкото разбрах. А там трябва да имам 26 изработени седмици преди да родя, или нещо подобно, за да получа майчинство... Някой запознат да ми помогне,какво да направя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 05dbf873ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В Англия нито ще взимаш майчинство, нито помощи. Това им е политиката към емигрантите. Даже искат да ограничат и болничната помощ или т. нар медицински туризъм. Отделно, че тяхната здравна система е под всякаква критика. Тъй нареченият NHS (National healtcare system) е по-зле и от здравната ни каса. Вече е отделен въпросът за платеното здравеопазване, но за него ще ти трябва поне петцифрен месечен доход. При раждане в Англия по NHS те оставят да се мъчиш като грешен дявол, ако ще и 3 дни. Не ти дават болкоуспокояващи, не предизвикват раждане. Просто те мъчат. За секцио - дума да не става, само, ако животът ти е застрашен или този на бебето. Иначе по желание е страшно скъпо. В общи линии е това, сметката си я правиш ти.
P. S. Отделно, че майчинството, което е по закон там е 6 месеца, но пак ти казвам, че ти такова няма да взимаш, защото трябва да те осигурява работодател, а не си мисли, че там размитат за теб. Най-вероятно ще си т. нар Self employed или самоосигуряваща се, което моментално значи помощи и майчинство на кукув ден.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4e56ab35c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ясно, значи всичко отпада...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b4f69a0d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямаш право на майчинство-ти си извън осигурителната им система до сега,а дали ще се впишеш -може да провериш колко време ти трябва.
https://www.gov.uk/maternity-pay-leave
http://www.bghelp.co.uk/forums/forums/134-Правна
Иначе може да се регистрираш при GP.За наблюдение ти пращат хелт визитърка.За да родиш по NHS трябва да си била в страната поне 12 месеца,ако ли не може да те накарат да си плащаш раждането.За бременноста-имаш право на 2 ултразвука през цялото време,ако прокървиш или има риск от спонтанен аборт не правят опити за задържане,а те оставят да се случи каквото има да стане.За всичко ти казват да пиеш Парацетамол.Няма секцио по избор/желание в NHS,а само ако се налага.Иначе по време на раждането за болкоуспокояващо ти дават газ.Таткото може да присъства.Ако искаш във вана с топла вода се заплаща допълнително.Ако раждането е било без проблеми може да си тръгнеш същия ден.Раждането е в стая ,която повече прилича на кухня.А след това няколко родилки са в една стая с разделени с пердета една от друга.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3082f90bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 4, УЖАСИ разказваш, но са вярни. Сестра ми се връща да си ражда в България и също е на парацетамол :), a бременността ? практически не се наблюдава, защото и излседванията ? изгубили. Като при нас при кома - естествен подбор.
Като знам в България, която е толкова по-бедна страна, колко внимание се обръща на родилките и какви болнични взимат - сестра ми взима 70 паунда, ако не се чувства добре СЕДМИЧНО, а за лекар се чака и както казах- изследванията са прецакани и добре, че поне на видео са гледали един път...читаво, защото първият път пак нещо са имали технически проблеми

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 917a4a159f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами всички тези коментари да се прочетат от оплюващите всичко в България и прехласващите се като телета на всичко, извън нея! За здравната система в Англия, включвам тук и денталното лечение всичко си е точно така, както го описват. Естествено, това не важи за частните клиники, в които българите, които са там, защото тук е супер зле, няма как да припарят.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b4f69a0d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от номер 4-

Виж ето тук точно има много писано по темата.
http://www.bghelp.co.uk/forums/forums/132-Бъдещи-майки

Има много полякини,латвийки и други, които си раждат тука и са си заедно с мъжете докато трае всичко това.Просто помислете според обстоятелствата кое ще е по-добре за вас.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4e56ab35c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря на всички за полезната информация! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker