Чужбина и бюрото по труда - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Чужбина и бюрото по труда
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2185 пъти
Здравейте. Чувам от тук там как някои хора, завръщайки се от Англия.. в случая, защото и аз съм тук, се записват в бюрото по труда, разбира се отговаряйки на някакви условия, след което им се изплаща дадена сума. Не става въпрос за обезщетение, т. е от сорта на фалирала фирма или злополука на работното място... Обвързано е с осигуряването тук и в България. Мен ме интересуват тъкмо тези условия... на базата на какво можеш да се запишеш в агенцията по заетостта, та и пари да получаваш. Доколкото съм чувала това са хора, които са били осигурявани от работодателите. Аз се самоосигурявам и почти не мога да намеря информация при какви условия и в качеството си на каква мога да се запиша в бюрото по труда, ако се завърна в България, като безработна, като обезщетение, ноо обезщетение за какво, или друго..? Така или иначе мога да се запиша като безработна, но по каква схема става това записване след завръщане от Англия? Дано съм задала въпросите си правилно, самата аз не знам почти нищо по този въпрос. Благодаря предварително на всеки, който е компетентен и отговори:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: d743e9e178
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   След като си се осигурявала в Англия, те от Англия са длъжни да ти плащат при трудова злополука или обезщетения за безработица, но дано не си се отписала прекалено рано адресно там. Не ги дават тези неща в нашето бюро, а там. Трябва обаче и да си работила винаги определено време, но не знам за Англия колко е, у нас мисля, че са 6 месеца за 3 месеца помощи
У нас ще получаваш пари, ако си се осигурявала у нас. Хората, за които говориш са били командировани от българска фирма в Англия, плащани са им осигуровките у нас и си взимат максималната сума за безработица, защото са осигурявани максимално.
ТИ ако си се осигурявала в България и си се водила на командировка в Англия например, също имаш тези права, но не знам за самоосигуряващи се дали важи.
Общо взето има и други предимства да се запишеш на бюрото по труда - най-вече да ти търсят работа :)
Усилено ти препоръчвам да си търсиш работа - от държавата трудно се врънкат парички, независимо от коя.
Ако си претърпяла трудова злополука в Англия и си инвалидизирана - консултирай се с адвокат, но май ще трябва да съдиш своя работодател, който има застраховка за такива неща.
Ако си инвалид и не можеш да работиш, но искаш да имаш пари от държавата, ще трябва да доказваш степента си на инфалидност през ТЕЛК.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ccdb61dec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че говориш зa " семейнa отговорност ", ( не знaм в Бългaрия дaли тaкa се кaзвa)към непълнолетни децa или още учaщи. Aко е тaкъв случaя, трябвa дa издaдеш документa преведен зa учещи се и/или непълнолетни собствени децa. Aко си рaзведенa или сaмотнa мaйкa, същи документ. Aко имa друг родител, се озчислявa общaтa семейнa сумa. В зaвисимост в коя от стрaните искaш дa получaвaш въпроснaтa помощ, ще трябвa дa издaдеш и документите зa безрaботнa от бюрото по трудa и предстaвиш с остaнaлите тaкивa. Aко се връщaш в Бългaрия, от бюрото по трудa в Aнглия изискaй от бюрото документa зa трудов стaж и зa безрaботнa, с които пък ще се регистрирaш в Бг.
Зa тук, където aз живея, социaлни помощи се отпускaт сaмо aко живееш в стрaнaтa.
Нaй- добре е дa влезеш в стрaницaтa нa бюрото по трудa в Aнглия и дa си провериш зaконите и възможностите сaмa.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f4b6f3d549
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря за отговорите. Всъщност май се оказва, че хората, които успяват да се запишат в Бюрото(така и не знам като какви) са заминали с агенции, които са им плащали осигуровките, без да имат прекъсване преди и след заминаването им... Абе сложна е като цяло, но дано не ми се налага. Благодаря още веднъж!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker