Съвети относно бъдещето ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Съвети относно бъдещето ми
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1949 пъти
Здравейте. В края на 12-ти клас съм и не съм сигурен какво искам да правя от тук нататък. Бях си наумил след като завърша да започна веднага работа било то в България или някъде в чужбина на бригада, но явно това става само чрез солидно заплащане на дадена агенция, а студентските бригади не приемат задочно учащи.
Слаб ученик съм, тъй като мотивацията я няма, а й виждам, че отличниците просто са научили как да запомнят информация и да я възпроизведат и са неспособни да проведат един нормален разговор и това допълнително ме демотивира.
Завършвам езикова гимназия с испански и английски език, като испанския почти не го владея.

Търся съвет от вас, тъй като заобикалящите ме най-често ми казват нещо от сорта "така е, брат, няма бъдеще в тая България... бла бла сещате се", но започвам да се убеждавам, че не е така лесно.
Бих имал мотивация да уча нещо, което по-късно би ми донесло пари в чужбина и държа да замина на някъде.

Коя според вас е една от най-изгодните за учене професии освен тази на програмист?
Да започна ли да следвам висше или да започна да работя? Целите ми в живота са да живея в охолство. Знам, че няма как да стане като работя за другиго и това е и една от другите ми цели - да започна свой бизнес. Било то легален или не. Готов съм на всичко за да успея.

Благодаря предварително. Моля темата ми да бъде публикувана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2b92a96580
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   " а й виждам, че отличниците просто са научили как да запомнят информация и да я възпроизведат и са неспособни да проведат един нормален разговор и това допълнително ме демотивира. "
" да започна свой бизнес. Било то легален или не"
Нямa кaк дa стaне при теб, докaто не осъзнaеш колко глупaво рaзсъждaвaш... тaкa зaпочвaт и зaвършвaт вечните неудaчници.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d4d8274d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки, който има желание може да се реализира и тук..друг е въпроса какви оправдания ще си намериш

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 61c2df1a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   С правописните си грешки не виждам до къде ще стигнеш, бизнесмените може да не съм били отличници, но далеч не са глупави. Аз съм отличничка и си знам всичко наистина, а не го запомням да момента и ако аз и ти кандидатстваме за една позиция ще вземат мен, бъди сигурен. Завършвам гимназия като твоята и съм научила идеално английски и испански, пак си по-назад. Явно и с информацията не си добре, на бригади се ходи лятото, те са само за студенти, хора които не учат висше не могат да заминат, от юни до октомври си почивка от университета и тогава се провеждат бригадите в чужбина, защото съобразяват графика ти и въобще не е нужно да имаш много пари, имам бедни познати, които заминаха, но все пак те учеха медицина, а това е престижно. Като ти чета небивалиците съм далеч от мисълта, че би могъл да създадеш легален бизнес, защото се иска идея и капитал поне 100 000 лева, които ти нямаш и едва ли ще събереш, а за нелегален бизнес се иска много да ти щрака акъла как да го правиш, така че да не те хванат, плюс това познавам човек който държи едва ли не подземния бизнес на цялата страна и са си няколко главни и ако тръгнеш да се намесваш просто ще те отстранят, държавата ни е малка и новите изгарят веднага, тук има война за власт. Налягай си парцалите и хващай учебниците, по света се ценят образованите хора, всеки може да мие чинии, но малко имат ум.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7959498505
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти! Харесва ми, че имаш цел в живота като за начало.. от там се тръгва... Като за начало, вземи запиши нещо дай си старт, , , някаква насока, нещо което ти е на сърце. Междувременно можеш да си хванеш някоя работа... има доста места на които можеш да работиш на гъвкаво работно време което ти дава шанс да учиш и работиш. Поузрей малко после можеш да помислиш и за свой бизнес. Успех

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5f6b8b984c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   #1, защо смяташ, че имам начина на мислене на вечен неудачник? Успял човек ли е този, който 20 години работи на една и съща позиция за едно и също заплащане?
Прав си, че съм малко предубеден към пълните отличници. Не всички са такива каквито ги описах, но все пак съм видял и много от тези, които не са умни, но все пак са пълни отличници.
№3, нямам шанс да събера 100, 000 лв. за легален бизнес, но шанса ми за нелегален е още по-малък? Благодаря.
Търся идеи и съвети от хора с опит, не просто теоритици. Уважавам мнението ви, но чувствам, че не мога да работя за 400-700 лв. в продължение на години на каквато и да е била работа. Хора с идеи успяват, а не тези, които са имали само 6-ци. Не мога да седна и да помисля план за развитие, тъй като имам само няколко месеца и абсолютно никакъв капитал.
Всякаква информация относно бригади, агенции, работа в чужбина като цяло би ми била много полезна.
Също така задочно учащите имат ли право на тези студентски бригади? Благодаря отново. /Автора

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3f4c2f2f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Н 1 съм aвторе. Ти сaм си отговорил нa чaст, от което ти подaдох.
Другaтa половинa е " легaлен или не бизнес ". Директно ти кaзвaм, че ще бъдеш сдъфкaн и изплют зa отрицaтелно време. Имaш мисленето нa дечко, нормaлно е, зaщото си още дечко по принцип, нaивен и високопaрен си.
Нямaш мотивaция? ! Целтa ти е дa живееш в охолство, но нямaш оредстaвa кaкво искaш дa прaвиш, зa дa си осигуриш тaкъв живот. Ей тaм ти е проблемът!!!
Предстaви си, че вече си богaт. Вече имaш нужното, зa дa живееш в охолство. Предполaгaм, че сегa ще си предстaвиш високоскоростни коли, яхти, острови... Е и товa втръсвa, ще искaш в някaкъв момент и с нещо дa се зaнимaвaш. Тези тоолковa много пaри трябвa дa бъдaт " въртяни " и умножaвaни.
КAКВО Е ТО? ! Искaш дa купувaш- продaвaш- строиш имоти, яхти/ корaби, вaжни чaсти зa модерни мaшини? Искaш дa прозвеждaш нещо, което излизa от фaнтaзиятa ти- дизaйни, модели?
Искaш дa си " aкулa " и дa фaлирaш и изкупувaш инaче вървежни фирми и дa ги продaвaш с поне 500% печaлбa?
Когaто имaш яснa цел, ще си нaчертaеш и пътя към нея.
Колкото и тук някои дa плюят ягодоберaчи или които рaздaвaт флaери, моятa първa рaботa бяхa именно листовките нaвън. Товa беше преди много години. Сегa имaм собствен бизнес, рaботя с три зaпaдни държaви и живея в еднa от тях, целият летен сезон припичaм нa остров.
Никой не вземaше нa сериозно целтa ми, aз си рaздaвaх листовките и си трaех общо взето... имaх си идеятa, целтa, пътя нaчертaн. Стигнaх, където искaх, сегa си измислям нови цели, които сa зa зaбaвление вече.

Относно отличниците, дето не можели дa проведaт едни нормaлен рaзговор, ще ти дaм нaй- ценният съвет, който някой някогa ще ти дaде, дaно го рaзбереш- УМНИЯТ ЧОВЕК СЛУШA! Никогa не знaеш от къде кaкво ще нaучиш. Умният човек, освен че слушa, провокирa другите дa говорят още повече, тaкa знaеш с кого си имaш рaботa и винaги ще си с две секунди пред него... aко се нaложи, информaциятa е злaто...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9bef0d6177
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има младежки програми, които са като бригади, Има агенции, които от България намират работа навън. Поработи събери пари и действай. Аз съм с средно, английския ми е кофти, но задобрявам. имах осигурена квартира от хотела в които работих (в много малко и тъпо селце) и заминах с 200 паунда в мен. Мина година и се преместих в голям град работя в много голяма фирма (и поне както разбрах даже е нещо държавно- културен център e) е вярно че като миячка в ресторанта им ама пак е работа, чакам да започна на договор - осигуряват курс, и там някви хигиенни курсове като работиш с храна а и зимам повече пари от предишната работа. Тежко е много за жена защото оправяш всичко но да избутам известно време да изкарам тез неща пък ще видя жвота е пред мен.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9bc53290f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Номер Единицо!

С тази гадна хула по-скоро клониш към нула! Ъ Ъ Ъ?? !? !? !? !

Карай я по-кротко и си възпитавай ти децата да са зубрачи и с шестици отгоре до долу по всичко от 1 до 12 клас и те УВЕРЯВАМ, че резултатите ще са повече от катастрофални! АМА НА 100 процента!

Аз съм младо момче на 22 години, но от лични наблюдения и малкият опит, който имам мога да ви кажа да насочите децата си към това какво обичат и искат да правят, А НЕ КАКВО ДА УЧАТ.

Съжалявам, но не може да забраниш на сина/дъщеря ти да рисува по цял ден (при положение, че умира да го прави) и да я караш да решава някакви си извънземни формули, които само излишно трупат мозъка с информация, която и без това изчезва.

Не осъкатяваите децата си и таланта им. Един приятел насила го набутаха в ПГЕЕ, при положение, че му харесваше да се занимава с рисуване. Друга позната пък и харесваше психологията, а мама и татенце я нахакаха в "престижната" Търговска гимназия, разбираш ли... където щяло от нея човек да излезе - аххаьхаьхах. Човек от тебе може да излезе и на улицата без никаква диплома.

Първо се ориентираш какво ти харесва и обичаш да правиш с голямо удоволствие, а не ти МАМА, да ми изкарваш шестички и да учкаш по цял ден идиотската информация, която е повече от ненужна. И след това и без това се забравя.

Истинския начин човек да успее, е не като УЧИ, а като прави това, което му харесва с ЛЮБОВ. ТОВА Е! Ако някой не е съгласен с мен, значи греши. Защото може и да завършиш престижна гимназия, пълен отличник, после добър университет пак с добра специалност и да си намериш работа на много висока заплата, но си помислете как ще се чувствате, ако това не ви доставя удовлетворение. ДА, ще си взимате балата пари, но няма да се развиете на 100 процента.

За себе си смея да кажа, че обичам компютрите и завърших най-обикновено СОУ. Отказах се да уча сериозно уроците си в 8 клас и средното го завърших с тройка (двойка за срока през живота си съм нямал, и не съм оставал на изпити никога). Не записах в университет, защото сметнах за безсмислено. От 17 годишен чета литература за програмиране и в момента работя като програмист на свободна практика. Имам познания върху HTML, CSS, PHP и до някаква степен и на C . Изкарвам между 1000-1500лв. на месец. Някои месеци и по-малко, но съм удовлетворен и няма ден, в който да не научавам по нещо ново и да не се развивам в сферата си! ТОВА Е! Работел съм и на друга работа, различна от областта, в която се занимавам и сякаш бе мъчение за мен, а в момента, все едно не работа. Вярно има трудни моменти, но накрая си казваш - бре, беше хем трудно, хем интересно, хем удовлетворяващо. Само хората, които работят това, която обичат ще ме разберат.

СТИГА С ТОВА УЧЕНЕ МАМКА МУ!

Разбира се, ако искате да сте медици, банкери, химици или физици ви трябва академично образование, но далеч не означава, че като го завършите непременно ще прокопсате и ще цъфнете.

Искат се много много качества, които трябва да развиете върху децата си. Уверявам ви, че дори и под натиск и с отлични оценки ако не им харесва да го правят няма да им остане нищо в главата и времето само ще е загубено, вместо да е вложено в някакво хоби, което по-късно да се превърне в професия.

Успех, и късмет на всички родителите и младоци!

Някои си :) на 22

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: e7a27502ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Н 8, много ти дойде " пико- то" ли? Кaкви глупости дрънкaш и от къде ги изсмукa?
Дaно поне aвторът е рaзбрaл послението, без товa е нaсочено към него.
A ти н 8... кротко бе момче, без нерви. Нещо не си рaзбрaл:).

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1f526b0ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Здравей авторе,
според мен целта ти е тази, която те кара да зацикляш. Правилно те е съветва номер 8, важно е да правиш това което обичаш. Всеотдайно и винаги на 100%. Парите ще дойдат от само себе си. Доколкото съм чела, хората които са забогатели от нищото никога не са имали за самоцел парите. Лично аз съм на мнение, че парите няма да те направят щастлив и това е защото съм ги нямала и съм била по-щастлива отколкото сега като ги имам. Живея в чужбина от 14 години, завършила съм там висше и работя по специалността си. Това не е начин да станеш богат, но е начин да живееш безгрижен живот финансово и да не ти се налага да знаеш даже колко пари имаш в банковата си сметка.
Поздрави от мен, дано да намериш пътя си.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1a57903476
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Много си малък, за да скачаш за бизнес, че "мислиш" и за нелегален дори. Според мен, все още си преизпълнен с почти детски ентусиазъм - искам да стана космонавт, искам футболист, бизнесмен! Ако първата ти мисъл е как да харчиш много пари (а всъщност при теб това е първото) по-добре се откажи и се успокой.

Сещам се за един анекдот, който мисля, че е подходящ за теб.

"При Моцарт отишъл младеж за съвети и накрая го запитал как може да напише симфония. Маестрото му отговорил, че е много млад и е по-добре да започне с нещо лесно.

- Но нали вие сте написал симфония на 7 годишна възраст?

- Да, отговорил Моцарт, но аз не съм питал как се прави. "

Така, де. В главата ти е само харчене на пари. Имаш много хляб, докато стигнеш до там. Просто няма смисъл да ти се обяснява.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker