Работа в Англия. Моля за съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Работа в Англия. Моля за съвет
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 3028 пъти
Здравейте.

Моля темата ми да бъде публикувана защото ми е много важна.

Момче съм, на 21 години и в момента съм в Англия. Имам изваден NIN, имам банков акаунт, владея английски език на доста добро ниво но имам проблем - нямам работа.

Не знам каква работа да търся.

Работил съм в закусвалня и съм продавал храни и напитки. Имам във CV-то ми опит от чужбина вкаран, cv-то ми е спрямо UK стандарта но никой не ми звъни. Кандидатствам в McDonald's, KFC, Subway, Burger King, кандидатствал съм като catering assistant, kitchen assistant, kitchen porter, waiter (макар да нямам опит); cleaner, качил съм си CV-то в супер много сайтове и пак не ми се звъни.

Намирам се в Maidenhead, Berkshire;

Проблема е че търся неквалифицирана работа. Не знам за какво друго да кандидатствам освен тези. Много българи си вадят CSCS карта за строителството но аз си нямам и представа от строителство и за това не кандидатствам. Скоро ще почна едни курсове тук но до тогава трябва да си докарвам някакви доходи.

Знам че някои ще пишат да се прибера в България но имам основание да съм тък а причините поради които напуснах България на този етап няма да ги опоменавам.

Ако има някой който може да помогне като например със съвети, инфо как да си намеря работа или какво да търся, моля да сподели.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: d4a458d479
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   здравей. помисли да смениш мястото, освен ако нещо не те задържа. Аз живея в кардиф и работя към една агенция която мисля че има работи в ресторантиорския бизнез из цяла англия надявам се да публикуват името на агенцията ( offtowork ) за да ти бъда полезна поне малко. Регистрирай се като стафф има да качиш ЦВ. общо взето се ориентирай към агенции има много (recruitment agencies). За ресторант дори за мияч както съм и аз ще ти трябва сертификат за работа с храни (Food Hygiene Certificate) минимум 2 ниво (в гуглето)
също може да попиташ в facebook в страницата на Българи в Англия
Аз съм там.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b974a2d2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   #1

Здравей.

Благодаря много за бързият отговор. Качвал съм CV във сайтове както и директно във сайтове на recruitment agencies. Сега са банк холидейс така че очаквам да е мъртвило пак няколко дни поне. Мястото не мога да го сменя защото съм отседнал при приятели и за момента не плащам квартира а и съм зле с парите и просто се налага тук да търся.

Благодаря за агенцията която си дал. Ще я погледна.

Аз също разглеждах тук за NVQ и QCF. Миналата седмица разглеждах и за Food and Safety но курсове тук на място нещо не намирам. Намирам онлайн курсове. Случайно да знаеш признават ли се те ? Сертификата сам си го принтирам после. Ти какъв курс мина онлайн или в учебна среда ?

Поздрави.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5f8230c18d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Мисля, че е нaй-добре дa зaвършиш висше обрaзовaние. Тaкa щв можеш дa си нaмериш по-лесно рaботa. Aко нямaш тaзи възможност, остaни все пaк в Aнглия. 5 години aко живееш тaм, ще си пълнопрaвен грaждaнин нa Aнглия, a и когaто дойде време дa се пенсионирвaш, ще имaш достaтъчно пaри.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 7a18d46a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Роб на всяка цена!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b974a2d2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   От автора:

Влязох в сайта на NARIC и от това което видях мисля че дипломата ми за средно преведена ще се води NVQ ниво 3 поне.

#3

Висше и аз се надявам да завърша - иска ми се. За момента само трябва да успея да се задържа. Гражданството ще видим стига да се задържа но и да живея тук не е гаранция че ще го получа накрая.. :) нищо никога не е сигурно за никой..

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d4a458d479
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от номер 1:
първо да се извиня че имам грешки в постовете но нямам кирилица и ползвам гоогле. непременно влез и пиши в страницата Българи в Англия в фейса и ще ти отговоря, може и някоя идея да дам. NVQ то мисля че трябва да работиш за един работодател година ли колко. Това че си при приятели е страхотно ако те изтърпят докат намериш :Д но ти препоръчвам щом си направил крачката да се махнеш да стискаш и да не се връщаш в България, Аз не съм съгласна с коментара че трябва да си роб ако си добре с езика и си лоялен и си вършиш работата съвестно. приятелят ми започна нова работа и зима много по добри пари и в ресторанта ни уважат много никой не гледа другия всеки си върши неговото и си говорим и шегуваме, не им е проблем че си говорим между нас на български (поне в кухнята де другите не ги знам)
друга опция е да отидеш в местния jobs център и да подадеш там документи, пиши в страницата от по горе дет я доядох от къде си, що си, и какво дириш и ще отговоря, а и мое и друг да помогне

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: d4a458d479
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   от номер 1 отново : да онлайн е, левел 1 ми го напраиха от агенцията и си одаржаха няквиpari там, втория ми пратиха сайта им (някав си техен с курсовете) и направих и втори левел и аз имам такова за принтиране ма ще го видя че не ги разбирам много, ся ще се моля за препоръка от бившия работодател че ако почна на договор ще искат, те и сега искат

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker