Работа в Кувейт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Работа в Кувейт
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 11421 пъти
Здравейте,

мъж на 26г. съм. Наскоро ми предложиха да работя за няколко месеца в държавата Кувейт, не уточниха кой град точно. Офис работа с английски език. Вие бихте ли отишли като имате пред вид войната в Йемен и всичките простотии, които стават около Ислямска държава и Ирак? Мислите ли, че е опасно за живота да се ходи там, въпреки парите които се изкарват (не ми казаха заплата), но масово мнението е, че се изкарвали пари там. Струва ми се също така, че са и некоректни като нация арабите, а и не ги харесвам по принцип. Нищо чудно и да не платят изработеното? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7216a25c00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кувейт и Катар са едни от най-богатите арабски държави с висок стандарт на живот, особено Катар, там арабите направо се чудят какво да си правят парите :) За мъж е по-лесно да си намери работа в арабска страна, дават хубави пари, но в повечето случаи искат да се подпише 2 годишен договор, така че внимавай какво подписваш.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0c57ab934c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В Кувейт няма да има война, спокойно. Разликата между страни като Кувейт и Катар, от една страна, и Йемен и Ирак е огромна. Помни за какво беше войната в Залива и че ако някой тръгне да напада Кувейт, има кой да помогне на Кувейт да се защити. А и там имат достатъчно пари, за да не се занимават с ислямски държавици.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 29224f870d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Предлагат ти работа без да ти кажат в кой град и без да ти кажат заплатата в арабска държава, около която има военни конфликти. Не ти ли се струва малко подозрително такова предложение? Би било доста наивно ако приемеш ей така на сляпо. Най-добре внимавай.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 86581a0d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Там ставаш собственост на работодателя. Богати са си само местните. Ти ще си им роб.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5a3c081f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Държавата е много богата и хубава. Обаче аз ти съветвам да провериш в кой град е и къде точно ще работиш. Това прилича малко на измамно предложение за работа с цел трафик на хора. Препоръчвам ти да прочетеш в този сайт: http://demo. neative. com/antitrafficking/bg/before. shtml Прочети всичко отстрани в "информация": какво е трафик на хора, основните елементи на процеса на трафик на хора и най-вече какво да направиш преди да заминеш в чужбина с цел работа или обучение. Най-добре е всичко да прочетеш, за да си по-добре информиран. Успех и бъди внимателен! :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 7c00ee6176
гласове:
1 2 3 4 5
  (70 гласа)

6.   Автора:
Благодаря на всички и най-вече на номер 5 - много полезен сайт и много полезна информация! Не знаех нищо за трафика на хора, сега вече знам. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 19 дни
hash: 37ad65c95b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   в Кувейт няма градове, има квартали, цялата им държава е... колкото Пловдивска област например, ... колкото до заплащането.... там живеят най -богатите хора на света но, ... не си раздават парите просто така.... напротив, работил съм там преди много години, няколко контракта, , , , на ръководна длъжност.... около 300-400 динара... или около 1000-1200 дол... тогава това беше заплащане 10 пъти колкото в БГ.... и затова рискувахме... беше минала войната преди месеци, минирано, разрушени квартали... а колкото до климата там, .... това е най горещотото място на света, .. виждал съм температура през август, .... в продължение на седмици, .... 55-56 градуса на сянка... ако си навън както работехме ние.... си беше АД... работехме само рано сутрин от 5 до 11... после улиците бяха пусти, , , , след ноември става по "хладно" към... 35 градуса а посред зима през януари може и до 20 да стане... има и друго... през няколко часа пеят от минаретата с много силни говорители.... няма ден, няма нощ... това си е техния Арабски свят и ако си там ще се съобразяваш с техния начин на живот и правила! .... много... много неща знам за тази страна, но според мен... не отивай там, първите месеци в арабска страна са доста трудни за хора от нашият свят....

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7432fff20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Малко късно се включвам, дано да има полза. Работя в Кувейт вече втора година. Заплатата ми е 3200 KD, от които плащам 475 KD за апартамент и с около 200 KD за храна и туй онуй. В Кувейт стандарта е висок, цените се качиха, след като цената на петрола започна да спада. За да има смисъл работата тук е необходимо заплатата да не е по-ниска от 1000 KD. Мед. сестрите взимат по 500 КД, но си докарват още с нал-старата професия. За нов човек е важно: медицинска застраховка, квартира, транспорт.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7432fff20e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Кувейт не е България. Имаш ли договор, не ти дават да напуснеш страната без да ти платят! Закона е безапелационен! Важно е да имаш подписан договор и работна или търговска виза.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a1ea883eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Кувейт и Катар са страните с най-ниска престъпност в света. Можеш да ходиш навсякъде, без петролните полета. Там пази армията и има минни полета зад оградите. Кувейт е много спокойна и сигурна страна, само няма много места за разходки. Зимата покрай морето е хубаво. Лятото само в моловете. Но има големи молове. Авеню мола е с площ от 5 квадратни километра. В Европа такива има само в Париж и Лион. По принцип не могат да те излъжат и да не ти платят, но има такива случаи. Миналата година имаше стачка, за да не ги съкращават заради падащата цена на петрола. За твоя информация: и аз не харесвам арабите, много са арогантни, но НЕ лъжат! Не крадат! Акоимаш договор са длъжни да те платят каквото пише вътре. Иначе можеш да съдиш фирмата и задължително ще спечелиш, ама не е ясно кога! Може да е след година, може да е след 2. Аз съм инженер. Работя в Кувейт от 3 години. За това време като не съм се лишавал от нищо, канил съм си семейтвото в Кувейт и съм карал отпуските в България, съм спестил 360 хиляди долара. Преведени са в Български и Швейцарски банки. Живота не е много интересен, но си заслужава! Не се притеснявай! Важното е да имаш договор за работа на английски, работна виза, медицинска застраховка за времето на договора, квартира и кола. Бензина е 51 стотинки за литър 91 и 1 лев за литър 95.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker