Семейството ми са против бъдещето ми в чужбина! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Семейството ми са против бъдещето ми в чужбина!
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2389 пъти
Здравейте. Момиче съм, уча в гимназия и вече започвам да се ориентирам къде да продължа образованието си и с какво. Със сигурност не мисля да го продължавам тук, по лични причини. От малка мечтата ми е да живея някъде в Северна Америка - зависи от това кой университет предлага моята специалност. Сега уча мениджмънт и мисля да продължа същата специалност, защото толкова труд хвърлям, не искам да е за нищо. Иии така, все още не съм търсила университети, но проблема не е в това. Проблема е семейството ми - майка ми, баща ми главно, леля ми... Всички. Баща ми попринцип се интересува от политика, в смисъл че е запознат със всичко, което става по света, и че американците (правителството им) правят разни мръсни работи, тровят хората със въздушни оръжия някакви такива неща. Това аз не го отричам, но не ме интересува. Тези теми не ме вълнуват особено. И именно това кара баща ми да е толкова негативно настроен по тази тема. Аз искам да живея там. Това е. Това ми е мечта от малка, да уча и завърша там, да работя и създам семейство. Езика го знам много добре, не ми е изобщо проблем. Когато гледам филми или нещо друго на английски разбирам почти всичко перфектно и мога да го говоря горе долу с акцент. Но това са неща, които допълнително се усъвършенстват. Майка ми - ами тя не е толкова против това, колкото са баща ми и леля ми главно. Те искат аз да уча в Русия. Добре де, ама мен това не ме влече изобщо! Учих езика 3 години и като на сила хубост не става нищо не научих! Имам чувството, че това е било тяхна мечта като млади, но не са я осъществили поради липса на средства или нещо подобно, и че искат аз да изживявам ТЕХНИТЕ мечти, не моите... Тате все казва, че за мен пари ще намери, ако ще и да му вземат всичко от дългове. Тогава защо е толкова против това аз да отида някъде там.. Навсякъде другаде е съгласен, само за Америка не..
Моля ви давайте ми някакви съвети, да говоря с тях, какво да им кажа, как да ги убедя...
И моля ви недейте да ми казвате, че Америка не е добро място за живеене, не искам да ги чета такива, решила съм, по лични причини е и това е, решението си е мое. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: b2c6a97022
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   :D

Не знам какво да ти кажа. Ти си друга генерация. Вашите са комуняги, липсва им СССР сигурно, ти пък си от новите поколения израсли след комунизъм и закърмени горе долу със западна култура, както и много други като теб и мен. Да учиш в САЩ е много $. Иска се и виза. Живота е скъп. Провери можеш ли да работиш. Първо се образовай, после можеш да кандидатстваш за някакъв техен тип работна виза ако щеш, а дори и може и да се изместиш ако покриваш точковата им система после. Първо проучи, после мечтай за там. За Русия - абсурд. Опитай някъде Европа. Русия е бита карта и пазара й не е отворен дори за теб.

Отивам да ям..

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 42fb9d4407
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само да те светна, че образованието в САЩ е УЖАСНО скъпо, говорим за десетки хиляди долара на семестър и т. н. Проучи университетите, но няма да намериш такива, които приемат безплатно знайни и незнайни хора от някъде-си. То ако беше така, ако предлагаха стипендии и т. н., нямаше всички да се ориентират към Европа. САЩ е труден вариант, изисква МНОГО, ама МНОГО пари. Не случайно, ако наистина гледаш американски филми, започват да събират пари за образованието на детето им още от бебе.

Не виждам какъв е проблемът да завършиш тук или някъде в Европа, пък в крайна сметка варианти после има - бригади, магистратури и т. н. Не искам да те отказвам, но все пак се поинтересувай за какво става дума в университетите и дали ще може да си го позволите...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ce0aa25beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Щатите НЕ са Северна Америка...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 80c0a7dda9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   хаха, "лични причини" го казва една пикла на 12-13 години...
наистина не си много запозната с начина на живот на американците.. разбирам те, мислиш, че всичко им е уредено и искаш да идеш на готово... и често казано те съжалявам.
Хубавото е, че имаш още години да помислиш..

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 74b528835b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Много ми е жал за тебе, че си промит мозък. Отричаш неща които изобщо не познаваш, в същото време залиташ по неща, които също не познаваш... Едно ще ти кажа - криви ще ти излязат сметките и това, което ще се получи като краен резултат изобщо няма и да наподобява това, което си представяш сега.
От мен го запомни - докато станеш човек в активна възраст, много от хората, живеещи там, ще дават мило и драго да живеят тук. Те и сега по-осъзнатите го правят, но тогава ще е масово. Много грозно и силно прекалено е това залитане по материалното, но всеки залитнал един ден ще трябва да плати цената.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9cf0641d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   "недейте да ми казвате, че Америка не е добро място за живеене, не искам да ги чета такива"

Имам чувството, че си някое инатливо момиченце, което сега се е хванало да доказва, че татко му и леля му нямат влияние върху него да го командват.
Живееш с детски фантазии и представи и си много далеч от истината. Ти си представяш някакъв чудесен живот, веднъж щом отидеш в САЩ, но те само теб чакат. Знаеш ли колко ги има като теб, ама после като се опарят, спират да витаят в облаците и си сядат на д-то.
Не е лошо да мечтаеш, но се ориентирай към нещо по-осъществимо.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: b9b6cc6742
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вашите изобщо не са прави, Русия е много лош избор за образование, те явно имат комунистически виждания. Но както и споменаха останалите, в САЩ е много скъпо да учиш, трябва да теглиш заем и после да останеш за да работиш. В Европа е по-добре, а ако искаш мога да ти предложа компромисен вариант.

Има Американски Университет в България, направен е по модела на американското образование. Важното е, че предлагат стипендии, дори пълни, може да ти излезе евтино да учиш. Отделно, че през лятото може да ходиш на бригада да работиш, за да изплатиш каквито са ти разходите. Студентите от там може да се прехвърлят да учат магистър на запад или направо да почнат работа на запад. За мен това е много по-добре, отколкото да рискуваш с огромни дългове. Ако искаш повече информация относно университета, пиши тук, мога да се свържа с теб и да ти обясня каквото трябва.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 13cf09540a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Е как ще плащат родителите ти таксите там? Ти си нямаш и идея явно колко е скъпо образованието. Да не говорим за живота там. А безработицата, а минималната заплата? Защото не виждам как ще си намериш нещо по-добро от минимална заплата, а дори тогава ще ти трябва помощ ваучери за храна - смятай за какво говорим. Абе въобще поредната с американската мечта набита от външни фактори в главата, тъжно, тъжно... Ама на богатите им трябват слуги, тъй че ходи.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 250d8b561c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Завърши образование в Европа или БГ, но такова което няма да докара семейството ти до просешка тояга. Започни работа по специалността си, работи 2-3 години и тогава мисли за емиграция.
Нещата стават само по американските филми, но реалността е далеч от това което виждаш. Дори и да си мислиш, че си умна красива и образована (дали? ), за да се реализираш законно в Щатите че ти трябва повече от това.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 4ccec261ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами аз съм студент в западна Европа и НИКОГА не бих отишъл в Амеерика по мое желание. Имам приятели там, тоест вече са ми бивши приятели, сега са с промити мозъци и за тях няма нищо по-добро от Америка, вече се наричат горди американци.
Като чета какво си постват във Фейсбук и лошо ми става. Истината е, че там промиват мозъци яко и Америка е просто една държава на много бедни хора духовно, водещи се от материалното, пълно консуматорско общество.

Препоръчвам ти да си станеш в Европа, тука нашите ценности определено са по-добри.
(За Русия, и там не е за ходене, от личен опит ти казвам, направих Еразъм там 6 месеца и не бих стъпил вече)

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e69505cd6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Много филми си гледала... Русия не става за образование, в САЩ е изключително скъпо (освен в разни комюнити колежи, където образованието е на нивото на средното в България). Въобще, малко по-добре ги обмисли нещата. Образованието в България е ок, а в крайна сметка човек се учи САМ. В която и държава да отидеш, ако нямаш желание да учиш - няма да се научиш. Същото е и ако имаш желание - ако ще и в най-селския университет в България да отидеш, ако имаш желание - ще се научиш и ще напредваш.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f3b6595f67
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Зависи от това каква работа ще можеш да започнеш. Истината е, че само 10% от населението в щатите живее по начина, описан в съвременните филми. Бачкаторите взимат по 4-5 пъти по-ниски заплати от хората с образование, а заговорихме за образованието... То е скъпо, но и заплатите са много добри, стига да попаднеш в добра компания.
Все пак в края на деня всичко опира до това, кой какви пари носи вкъщи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker