Франция- една мечта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Франция- една мечта
преди: 9 години, 21 дни, прочетена 2967 пъти
Здравейте, реших да пиша тук, обръщайки се към хората, които живеят, работят и учат във Франция. Аз съм 8 клас, уча френски от тази година, но от малка много ми харесва езикът, както и страната, защото съм ходила няколко пъти. Разбира се, едно е да живееш там, друго е да я посещаваш като турист. Много бих искала всички, които учат там да ми споделят какво е положението, главно за Париж се интересувам. С какво владеене на езика сте заминали, B2 или C1 се изисква като сертификат и за кои точно специалности е по-високото, налагало ли ви се е да взимате други изпити за да се запиишете в университет, наеми, начин на живот и като цяло всичко, което може да ми е от полза. Благодаря много предварително:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 19 дни
hash: 61c2f79f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В един момент решили да върнат старото име на Франция - Галия, и всички франкофони станали галфони... :)

Иначе много зависи дали ще държиш DALF или DELF.

 
  ...
преди: 9 години, 19 дни
hash: 806c6b3608
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Кво бе номер 4, за която и държава да става въпрос в тоя сайт все не ви харесва, в България си е най-добре а? Хайде като нямаш какво да кажеш просто да не коментираш?

 
  ...
преди: 9 години, 17 дни
hash: 61c2f79f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   5, а ти какво каза? Че си много важен/важна?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 16 дни
hash: dfeb532606
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, аз живея от много години във Франция, близо 16 вече. Тук завърших, тук и работя, тук и създадох семейство.
Накратко Франция е много трудна страна за живеене, просто предрасъдъците на местните за нас са огромни. Може би в Париж положението е различно, тьй като това е столицата все пак и е конгломерат от различни националности, но все пак не познавам един българин тук, който да не се е спречквал поне в началото със страшна дискриминация и поведение от типа към по-низша класа хора.
Както и да е, това беше преди повече от 10 години, тогава беше много трудно, сега разбирам, че нещата се оправят малко по малко, франсетата са се отворили малко и не са чак толкова трагични нещата.
Аз заминах с DALF всички нива, но заминавайки с тази диплома знам, че тя не ми послужи за нищо! Просто си се записах в университета и си учих 6 години ( имам 2 магистратури от южен университет ).
За Париь не мога да говоря за наеми, но знам, че там почти всички студенти живеят със съквартиранти и за стя ще плащаш между 500 и 800 евро.
Аз живеех като студентка в студио за 370 евро, след това в малко по голям апартамент за 500 и след това в двустаен апартамент необзаведен за 610 евро. Но аз живея на юг, а не в Париж, където цените са още по ужасяващи.
Друго не се сещам да ти кажа, можеш да погледнеш цените на апартаментите на следните сайтове :
seloger. fr
coloc. fr
pap. fr

А колкото до дипломите, за които питаше, както вече казах по-горе те ми послужиха единствено и само за прима в университета по документи... След това, никох никога не ме е питал за тях, да не кажа, че повечето франсета не познават тази диплома или по скоро не им пука, че ние я имаме.
Съветвам те също така да отидеш на фейсбук и да потърсиш страниците на българите във франция където можеш да си задаваш въпроси, на които повечето пъти ще ти бъде отговорено. За съжаление повечето коментиращи ще са бачкатори или хора, които са заминали за Фр не, за да учат, но какво от това, и не ще могат да споделят своят опит и да ти помогнат да си вземеш решението. Аз също си го бях взела като бях в 8 клас, но до завършването ти има още много вода да изтече...
деразай и както се казв ана френски бон кураж

 
  ...
преди: 9 години, 16 дни
hash: 8a779533a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   №5, да, в България е най-добре. Очерняне на страната и прехласването по други държави е целенасочено и си дава резултатите. Няма да водя спор, защото е безсмислен.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 дни
hash: 9f3683bbf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей, :) и аз като номер 7 учих, живея, работя и имам семейство във Франция, е не от толкова много години, но както и да е. Когато кандидасствах тук ми искаха минимум DELF B2, в Париж и Лион искат вече и C1, ако кандидастваш с малък университет примерно в Лимож и с B1 става. Наемите са според зависи колко е голямо жилището, в коя част на града и я кой град е. В Бордо ако живееш сам с малък апартамент минимум 450€, без сметките трябва да имаш. За Париж.... за тази сума най-много някоя таванска стая да си намерш в дома на хазяйна, с обща баня, там е ултра скъпо, за минимум условия трябва са си подготвиш поне 800€ само за квартира. Задължително трябва да помислиш и да застраховаш апартамента, в който ще живееш.
Относно другите разходи... за храна, сметки, дрехи, здравна застраховка, градски транспорт, може би около 300€ ще ти трябват, изключвам ходенето по заведения и барове, което си е скъпо удоволствие за студент.
Хората.... има и идиоти, както навсякъде. Не съм съгласна, че дискриминират българите или ги приемат като 2-ро качество, засиви в каква среда се вдижиш, може би ще се сблъскаш с лошо отношение ма хора, които с всичко и всички за негативни, а не само спрямо българите. Трябва самата ти да си отворена към света и комуникативна, французите няма да дойдат към теб, ти трябва да идеш към тях и да се преобщиш, да се интересуваш от техните занимания и т. н.
Ще трябва да полагаш много труд, тук ученето е трудно, не е като в България, купоните се позабравят на фона на акадвмичната литература, коятп имаш да четеш, но пък си струва.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d6028de3cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В 8 клас да не казвам каквите ми родители ме преместиха с тях във Франция. След 12 дена като почна училище пак ще съм 10 клас. До ден днешен съжалявам много и не пожелавам на никои да му се случва това да е изолиран в различна от неговата среда.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker