Как да замина за Америка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Как да замина за Америка
преди: 9 години, 16 дни, прочетена 5571 пъти
Моля ви кажете ми какво се прави-какъв е реда, какви документи са нужни освен виза. Колко време се чака за виза?
На 20г. съм и искам да продължа образованието си там. Мисля да започна тук и там да завърша.

Няма да замина поне една година, но след това най-вероятно ще отида там по някакви програми-Еразъм или нещо друго.

Нямам познати в Америка и ще се наложи да се оправям сама. Има ли други, които са минали по този път? По какви програми сте заминали да учите на запад?
Да допълня, че изобщо не се притеснявам при вземането на сертификати, удостоверяващи нивото ми на говоримост на езика, защото съм от езикова гимназия и съм учила, както трябва. Така че за мен трудното ще е да намеря къде да се настаня, но не дават ли общежитие в кампуса?
Каквато и информация да ми дадете, ще е все от полза. Следя постоянно новините, знам ситуацията каква е там, но съм решила да пробвам поне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 16 дни
hash: d9159dbbd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Като те гледам, че те мързи и да дишаш, едва ли ще се справиш в САЩ... На 20 години си, а питаш елементарни неща, които в интернет можеш да откриеш чрез едно кликване в Гугъл...

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 89f02e94d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В момента изобщо не е добра идея да се емигрира в Европа или САЩ, защото положението никак не е добро. Проучи нещата много добре, но се ориентирай към друг континент е моя съвет.

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 0a6ce20031
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Има няколко варианта да вземаш зелена карта...
1- Да се ожениш за някоя американка.
2- Да пуснеш заявка и да чакаш да се паднеш, което се случва само на бизнес синове или богаташи :)
3 - Ако учиш в сферата на компютри или адвокат/учител, е голям шанса да заминеш там...
Аз също мечтая за Америка, по скоро Лос Анджелис или Ню Йорк, и да работя като стилист и дизайнер! Аз съм на 15 и живота е пред мен, пожелавам ти успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 15 дни
hash: cbce3177db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не можеш ей така да заминеш за САЩ (ако това разбираш под Америка, защото Америка е континент, даже всъщност са 2 континента). Трябва да получи иш зелена карта - това е документ, раздаван уж произволно, който удостоверява, че можеш да станеш гражданин на САЩ. В общия случай има "лотария" и дадена бройка всяка година получават това право. Другият вариант е за временно посещение при work and travel студентски програми или както сама си се досетила - образователни програми (Еразъм обаче май е само за европейските държави, ако не се лъжа). Като цяло заминаването за САЩ е трудно за нас (за разлика от мексиканците и филипинците), доста по-лесно е в ЕС.

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 90849a0a5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Студентска виза се взема лесно след като те приемат в Американски университет. Тя обаче не ти дава право да работиш! С малки изключения разбира се. Но ако мислиш да заминеш уж да студентстваш, а после да зарежеш университета и да бачкаш - няма да ти се получи. Също така виж дали ще можеш да си покриваш семестриалните такси защото не са от най ефтините - по няколко десеки хиляди $ на година. Може да кандидатстваш за стипендия но трябва да си наистина добра за да те удобрят.

 
  ...


...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 7a18811f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Със самолет!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 15 дни
hash: 7a18811f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Еразъм е ЕВРОПЕЙСКА програма за обмен. Еразъм от Ротердам (Нидерландия).

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 48df5d982b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   В Америка може да отидеш, ако имаш зелена карта, на бригада, ако си редовен студент в България и ти дадат нещо като работна виза за 3-4 месеца, за тези месеци може да срещнеш някой американец и да се омъжиш за него и да вземеш американско граждаство или след изтичането на работната виза да останеш незаконно в Aмерика, само да не те хванат. Другият вариант е да кандидатстваш за американски университет или колеж, но таксите са много високи.
Моят съвет е влез като редовен студент в някой университет в България и кандидаствай за бригада още първи курс, усъвършенствай английския си гледай филми и т. н. Едно е да учиш английски в България и да мислиш, че идеално го знаеш, друго е когато попаднеш в чужда страна, кой говори на деалект, кой правилен английски и т. н.

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: 85c29b0098
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еразъм е програма за Европа. Не мисля, че българските университети имат програми за обмен с американски такива, но има отделни конкурси, които ако спечелиш, могат да те пратят до Щатите за няколко месеца например. По-добре е да започнеш ТАМ, защото ако почнеш тук и продължиш там, ще трябва да направиш трансфер, а това е по-сложно и скъпо от обикновено кандидатстване за първа година студент.
И имай предвид, че там няма да се впечатлят от езиковата ти гимназия, а ще искат резултати от изпити тойфел и сат. Отделно като кандидатстваш, понеже не си 12-ти клас, ще трябва да обясниш какво си правила след завършване на училище досега. Трябва да ги убедиш, че си се развивала по някакъв начин.
Визата ти е най-малкия проблем. Като те приемат в университет, от университета ще ти пратят документи, които са ти нужни, за да кандидатстваш за студентска виза.
Струва ми се, че просто ти се ходи в Америка обаче. Елементарни неща сякаш не знаеш, а ако наистина проявяваше обоснован интерес към Америка, щеше да ги знаеш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 14 дни
hash: 3023e5b84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Кандидатстваш в университет, имай предвид таксите. Има стипендии за международни студенти, но много рядко са пълни, в повечето случаи са частични.
Университета ти дава документи, с които кадидатстваш за студентска виза.
Не знам как става със студенските заеми за чужденци, трябва да намериш или агенция или някой, които е минал по този път.
Като пристигнеш и започнеш да учиш, отделно кандидатстваш за разрешително за работа. Не е гарнтирано, но не е много трудно.
За обмен на студенти, знам че има за гимназии и те настаняват в приемни семейства, но за студенти не знам.
Не е много информацията, но това е всицхко, което знам. Съветвам те да отидеш на изложение на университетите в чужбина, има го веднъж годишно в София. Може да потърсиш в гугъл университети, които дават стипендии за международни студенти и може да се опиташ да се свържеш с тях и да поискаш подробна информация.
Трси и в гугъл форуми за студенти, щом имаш добро ниво на английски, това не би трябвало да ти е проблем.
За сертификати... не помня, някои университети искат САТ, при други май може с Тойфел.
От университета ще ти кажат за цената на семестър с включен камус (общежитие, което е до сградата на университета) и храна.
Не е трудно да отидеш да учиш в САЩ, но е скъпо и изисква време и документи.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 дни
hash: a6efd43a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката: направих интернет проучване преди да пусна темата, но все пак ми останаха неизяснени неща за процеса на заминаване и ви благодаря, че ми обяснихте. Реших тук да завърша бакалавър, а магистратурата ми да бъде в чужбина, но ще се старая да е в САЩ, защото там са най-добрите университети в света, пък и ми е мечта още от малка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker