Родителски права - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Родителски права
преди: 9 години, 4 дни, прочетена 1697 пъти
Здравейте, преди 3 години родителите ми се разведоха и правата останаха на майка ми.
Баща ми замина и от 1 година живее и работи в Англия.
Сега проблема е такъв- той иска от майка ми да му прехвърли родителските права, той там да подаде документи и да взима детски цели 300 паунда, което тук се равнява на 700лв.

Той от много време иска да отида да уча при него, но аз не искам, защото целите и мечтите ми са свързани в България.
Казва, че нито лична карта ще си сменям, нито училището, само трябвало за лятото да седя при него, та ако минат на проверка да съм там, а през учебната година ако минат, той щял да каже, че за момента не съм била в страната.

Мен много ме съмняват нещата. Все си мисля, че детски и то 300 паунда не се дават ей така. Не трябва ли да уча там, там да ми се води адресната регистрация?
Но адреса добре, да речем, че личната ми карта ще е английска, но аз живея и уча в България, как в учителския дневник ще съм записана като българска ученичка, пък ще живея в Англия.

Майка ми веднага се съгласи снего, защото имаме заем, а трудно го изплащаме и с тези 700лв и отделно заплатата й ще си живеем добре, но аз се страхувам, че тя ще му прехвърли правата и той като каже че ще живея при него и никой нищо не може да му каже, а той много иска да живея и уча там, колкото и да му обеснявам, че тук са ми целите.

Не знам сега той лъже ли или наистина само с родителски права може да взима детските, затова ви моля за помощ, за някаква информация. Знам, че в България не е по- добре да се живее, но аз ако замина за Англия там да уча първо ще ми трябва 1 година за да свикна даговоря и разбирам добре езика, а ако не се получат нещата трябва да се върна тук с 2 години назад и то е безсмислено.

Благодаря ви предварително157

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 дни
hash: 9807f9ac19
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо не заминеш за Англия? Мечтите ти може да са свързани с българия, но в Англия ще ти бъде много по-лесно да ги осъществиш. Според мен баща ти мисли за твоето бъдеще, той не иска да е с теб, заради парите, а заради самата теб. Така че замини за Англия, там е хубаво.

 
  ...
преди: 9 години, 2 дни
hash: 00d3dad4fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Май баща ти ще се опитва да излъже системата за пари, обаче ако го хванат ще си плати скъпо за това. Така, че хич не им се връзвай, че ще взимат много пари просто ей така. Социалните в Англия не са глупави и покрай всичките пакистанци, африканци и ако щеш и нашите цигани са се научили как да разкриват подобни измами. За това говори с баща си и му кажи, че идеята хич, ама хич не е добра. Освен това не пишеш на колко си години, но ако си над определена възраст, никой няма право да присъжда родителските права на който и да е от родителите ти без твоето съгласие. Най-просто казано, баща ти не може да получи родителски права над теб, ако преди това ти не си дала съгласие, че искаш да живее с него. Така, че ако се стигне до там имаш право да кажеш НЕ и да останеш с майка си. Единственото лошо е, че явно и тя е на акъла на баща ти и вярва, че вечно ще можете да лъжете системата. А повярвай ми, не е така. Една проверка ще направят, баща ти ще излъже, че си за кратко в България, втора проверка-пак ще излъже и на третата социалните ще се усъмнят, ще се разровят и ще излезе наяве цялата история. И тогава не искам да съм на мястото на баща ти! Ако се отърве само с големи глоби и връщане на всички пари пак ще е добре. Не знам дали ще те изслушат, обаче опитай се да им обясниш, че идеята хич, ама хич не е толкова добра, колкото изглежда и тия 300 паунда (или колкото там дават, не съм запозната) ще им излязат много солено.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a8a055df38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   На 15 години съм, дали ще се вземе под въпрос мнението ми за родителските права? Както казах аз съм с твърдо "не" и съм готова на всичко за да не се случи това, ако трябва в социалните ще се оплача.
Знам, че баща ми не е коректен човек и с него никога не можеш да си на сигурно, още повече в друга държава, няма да се обрека на риск.

ОТ АВТОРКАТА*

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e7bbd2cc68
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Системата им беше напълно легално източвана до преди месеци, преди медиите да го превърнат в скандал как поляци взимат детски и ги пращат в Полша на децата си които дори не живеят във UK. От тогава може и да има промени в законите им.

300 паунда обаче са доста стабилни пари.

Не знам какви планове имаш, но знай че ако сега преодолееш страха си - можеш да получиш плюсовете в UK още докато си малка. Сега можеш да научиш езика много по-лесно и без акцент и то в естествена среда. Да не говорим че дори да се върнеш в България ще имаш наистина самочувствието че знаеш езика, за разлика от много други които знаят 5 думи или пък ги няма със времена, местоимения и т. н.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker