Пътуване на малолетно дете само в самолет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Пътуване на малолетно дете само в самолет
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 8327 пъти
Здравейте! Аз съм 16 год. (почти на 17) и братовчед ми живее и работи в Англия. Много ми се иска това лято да отида да го посетя. Проблема е, че се иска разрешение от родителите, а ние незнаем къде е баща ми. Аз никога не съм го виждала и не съм контактувала с него. Въпросът ми е задължително ли се изисква разрешение и то двамата родители, за да пътувам, при положение, че незнаем къде е баща ми? Също така какви други документи ще ми искат на летището? Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5e559ebf8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Виж, без да има никакъв предрожител ти трябва формално погледнато да платите на стюардеса полет и работочасове, за да те придружава. Понеже не си съвсем малка, може и баба или друг роднина да те придружава, но сама формално нямаш право да пътуваш със самолет.
Колкото до позволителното от родителя - ти ако си признаа официално от баща си действително трябва да имаш такова.
Извод - много скъпо ще ти излезне това пътуване - два самолетни билета отиване и връщане на теб и придрожителя, издирване на бащата, нотариално заверени пълномощни и тем подобни. Изчакай още година и лети като бял човек. Успех

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b253cf7924
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   племенникът ми беше на гости в англия миналата година и нямаше придружител, а е на 17 тогава 16. разрешение от родителите ще се иска да и май дрябва да те изпратят на летището. Какви стюардеси...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 81e8a1b738
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Над 14 се иска разрешение само от единия родител, т. е. достатъчно е майка ти да даде съгласие. Обаче трябва да стане с нотариално заверен документ, който да носиш и да покажеш на летището. Освен това, ако ще пътуваш сама, както ти е казал и номер 1, формално за теб трябва да отговаря някоя стюардеса. Така, че доста време ще загубиш с всичките документи. Не е ли по-лесно просто да изчакаш да станеш на 18 и тогава ще можеш да ходиш където си поискаш без нотариални разрешителни, без да плащате на стюардесите да те придружават и т. н.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d88fd7240f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Номер 1, не залъгвай момичето! И понеже гледам, че се затрудняваш с думата, не е нито прЕдрОжител, нито придрОжител, а е прИдрУжител!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d88fd7240f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   1 и 3, глупости говорите!



Децата могат да пътуват в чужбина без придружител, но само със съгласието на родителите, което се удостоверява чрез нотариално заверена декларация, подписана и от двамата. Детето трябва да разполага с валиден паспорт и по време на изпращането и посрещането трябва да присъства негов придружител.

Нискотарифни авиокомпании:

При тях децата не могат да пътуват без придружител, както и не се предлага възможност за наемане на такъв. Всеки превозвач има различни правила за превоз на деца – повече информация и подробности за конкретна авиокомпания можете да получите от нашия център за обслужване на клиенти – 0700 15 355.

Ето правилата за някои от тях:

Ryanair – деца под 16 години трябва да пътуват с придружител, навършил 16 години.

Wizz Air – деца под 14 години трябва да пътуват с придружител, навършил 16 години. Лица на 14 или 15 години могат да пътуват сами, но не могат да бъдат придружители на по-малки от тях.

easyJet – деца под 14 години трябва да пътуват с придружител, навършил 16 години.



Редовни авиокомпании:

Някои редовни авиолинии предлагат услугата "придружител" – за транспортиране на деца срещу фиксирана сума или % от цената на билета.

Родителите или настойниците трябва да попълнят на гишето за регистрация на летището формуляр, който съдържа заявление за транспортиране и имената на упълномощеното лице, което ще посрещне детето.

Специално избран служител ще бъде с детето през цялото време от приемането му на гишето до предаването му на посоченото лице (възможно е служителят да не бъде един и същ за цялото пътуване). Ако полетът е с прекачване, децата изчакват в обособени трансферни зони, където имат достъп до играчки, музикални и телевизионни програми.
Децата, които пътуват под надзора на служител, трябва да са поне на 4, а при някои превозвачи и на 5 годишна възраст. Авиокомпаниите могат да налагат и допълнителни рестрикции за някои маршрути (за някои полети възрастовата граница може да е и по-висока).

Правилата за пътуване на деца без придружител са строго индивидуални за всеки превозвач и е необходимо да направите проверка преди да резервирате полета, като се свържете с центъра за обслужване на клиенти на eSKY.bg.

Информацията, че детето ще пътува без придружител, трябва да бъде предоставена предварително (най-добре още по време на резервацията). При резервиране на допълнителната услуга, може да се нуждаем от документа за самоличност на детето (паспорт).

Броят на деца, които могат да пътуват без придружител за определен полет, е ограничен и превозвачът може да откаже резервацията. Ако сте резервирали такъв билет, се уверете, че вашето дете е добре подготвено:

• Притежава валиден паспорт
• Има разпечатка на потвърждението
• Има подходяща виза (ако е необходима)

От http://www.esky.bg/turisticheski-patevoditel/poleti/detsa-i-mladezhi/dete-bez-pridruzhitel

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d88fd7240f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   1 и 3, прочетохте ли, че ДАЖЕ придружителят може да е някой над 16 години, а вие искате тя да е придружавана- според тези изисквания, тя не е дете!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d88fd7240f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Ето прочети:
http://www.esky.bg/turisticheski-patevoditel/poleti/detsa-i-mladezhi

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0c0aed5c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Аз съм на 17-годишна възраст и пътувах до Виена, Австрия без придружител. Нямаше Н-И-К-А-К-Ъ-В проблем. Само че на мен ми трябваше нотариалнозаверено пълномощно с подписите на майка ми и баща ми. Ако баща ти те е опознал (не знам точната дума) при раждането ти, ще трябва да искаш разрешението му, но ако ли не - само майка ти може да ти даде правото да пътуваш в чужбина до навършване на пълнолетие. Над 16-годишна възраст НЕ ти трябва придружител, така че спокойно, няма да плащаш на никакви стюардеси. УСПЕХ! :) Надявам се, че ще си прекараш прекрасно!
П. С. Ще те посъветвам да отидеш при нотариус и да го питаш как се действа точно в твоя случай.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5e559ebf8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Темата на Автора е с грешно заглавие - МАЛОЛЕТНО дете е дете под 14 г., а НЕПЪЛНОЕЛЕТЕН е човекът над 16 до 18 г.
Така че, МАЛОЛЕТНОТО дете има нужда от предложител, а НЕПЪЛНОЛЕТНИЯТ Автор не, но все пак остава по-важният въпрос с позволението на бащата

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5d42e56377
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Ако баща ти не те е припознал (т. е. баща неизвестен)възможно е без неговото разрешение. Нека майка ти пита за това нотариуса....
Тогава само тя ще си даде разрешение пред нотариуса, но той сигурно ще и поиска някакъв документ, който да удостовери, че баща ти не те е припознал. Може би акт за раждане... И готово.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5e559ebf8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

11.   10, какво да пита жената нотариуси - нека види човекът просто своето свидетелство за раждане в графата „баща“ - ако носи името на баща си, определено е признат, което е хубаво - така момчето не е копеле с „баща неизвестен“, а нека си пита дали трябва 1 родител или двама. Най-лесно става в офис на България Ер (в ЦКБ има доста в цялата страна) или на летището както и в интернет, но друго е да си пита човек. Може и да се обадят на някоя авиокомпания

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c0796e88ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

12.   След кaто не знaете къде е, можете дa издействa мaйкa ти от съдa изключителни прaвa. Трябвaт и двaмa свидетели, които дa потвърдят, че нямaте никaкъв контaкт с бaщaтa. Не знaм зaщо досегa не го е нaпрaвилa, тaкa сaмо губи и тя прaвa прaвa, пък и ти.
Придружител не ти трябвa, зaщото си достaтъчно голямa.
Документи- веднъж получилa изключителни прaвa мaйкa ти, изготвя пълномощно, с което ти позволявa дa пътувaш до съответнaтa стрaнa. С този документ и личнaтa ти кaртa пътувaш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5366065341
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

13.   Номер 11, ползването на подобни думи, се счита за обида в учтивитре среди, но все пак това е интернет и всеки може да накърнява чуждото достойнство...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2b13ec6950
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

14.   Ако баща ти има родителски права, да, изисква се разрешението му. За съжаление, делото за отнемане на правата му и тяхното прехвърляне върху майка ти ще отнеме доста време. Съдът дълго и безсмислено очаква "бащата" да изскочи отнякъде. Моя близка води 5 години такова дело. Но сигурно ли е, че той има родителски права? Били ли са женени с майка ти при раждането и 9 месеца преди това? Ако юридически не ти е родител само лична карта ти трябва за Англия и билет. И от майка ти разрешително де.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker