Сключване на брак и раждане в Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Сключване на брак и раждане в Германия
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2379 пъти
Здравейте,
Имам няколко въпроса и бих била адски благодарна, ако някой ми отговори.
Момиче на 20 години съм с приятел с когото сме заедно от дълго време. Той е официално в Германия на Немски Трудов договор около 2 години, а аз съм тук от 1 година и посещавам курс по немски език. Не съм работила нито тук нито в България. Веднага след завършването ми на гимназия пристигнах тук с цел да науча езика и да направя поне Ausbuildung. Та така де явно ще оставя обучението малко на по-заден план, защото наскоро разбрах, че съм бременна. С приятелят ми имаме намерение да сключим брак, но тук в Германия и нямам и на идея какво ми е необходимо като документация и средства. Рових из интернет, но нищо не открих. И вторият ми въпрос е как стои въпросът около раждането тук. Имам ли право на майчинство? Знам, че след като детето е родено тук му се полагат детските надбавки. Нещата които не споменах са, че съм здравно осигурена от Jobcenter към партидата на баща ми и живеем във Stuttgart, Baden Württemberg.
Надявам се да получа отговорите които така много ме измъчват

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: de9ac861ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много ми става мъчно като чета за социални туристи в Германия, защото и аз съм тук и ми писна да ме гледат накриво по институциите.. :(

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c0b60f7962
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Задай си въпроса тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=845447.0;topicrefid=19
Момичетата могат да ти дадат отговор на някои въпроси.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6d61909b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Подкрепям номер 1! Авторката е 1 към 1 с нашите цигани - още не е заминала за Германия, а вече за помощи пита... После се чудим защо ни имат за втора категория хора по чужбина. Нещо, с което самият аз също съм се сблъсквал за годините ми прекарани в странство.
Добре поне, че след като ме опознаваха чужденците си променяха мнението, че заради такива като авторката и нашите си роми хич не ни харесват, особено пък в страни като Германия, Франция и Англия, например.
И един съвет към авторката и бъдеща майка - по-добре питай къде и как да се запишеш, за да може евентуално да започнеш някаква работа, че даже и да ти отпуснат майчинство то ще е кратко и далеч няма да са някакви милиони. ;)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a4a050c351
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

4.   Комплексарът си е комплексар без значение в България ли живее или на Луната. Авторката човешки пита за информация, но не - някои трябва да си избиват комплексите (към Номер 1 и 3).

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5c16014b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отивате в общината и там ще ви дадат списък с документите, които трябва да подготвите за брак.

За останалото най-вярна информация ще получиш в югендамт. Мисля, че 300 евро месечно за една година ще получаваш, но не съм 100% сигурна. А и правилата се променят. Вместо да четеш тук как е било при еди кой си преди време, питай си на място. Не се отказвай от аусбилдунга, какво като си бременна. До 34-та седмица можеш да работиш, освен ако не е рисково нещо. Не си длъжна веднага да казваш на работодателя, че си бременна. Все пак към средата на бременността е хубаво да знае де. Успех.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 36ffc25b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Уважаеми ми Номер 3 аз не питам за помощи и не съм турист живея тук макар и от скоро. Аз не искам помощи да си гледам детето а майчинство, което евентуално да ми помага и далеч не мисля, че ще взема милиони. Аз не питам къде да отида за да ми дадът пари за детска стая или тем подобни. Далеч съм от ромите както ме обидихте! Приятелят ми е редовен данъкоплатец, както и останалите ми роднини както казвате Вие са " в странство" от има няма 20 години. Сега да кажа нещо директно към Вас без извинение Вие ми мили N3 се мислите за "Голямо Добро утро" без дори да сте прочели публикацията ми и въпросът ми внимателно. След като можете да съдите толкова бързо хора които не познавате се надявам да сте постигнали нещо повече за годините си в странство. И никога не забравяйте че и Вие сте българин и предполагам сте тръгнали от нищото. И още веднъж повтарям аз не искам помощи да ми се плаща квартира ток и джобни, а просто майчинство. И така коментаторе в странство много Ви здраве! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6d61909b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Към номер 6 - аз съм номер 3 и така както е написана изповедта си е баш циганската работа - отишъл съм в Германия, ама има ли начин да започна да ги цоцам, сакън да не изпусна далаверката...
Специално заради твоята забележка (няма нужда да си говорим на Вие, освен ако не настояваш) си направих труда пак да прочета това, което си написала. Доколкото разбрах най-много те вълнува къде има парична кирия да си родиш детето, или поне с такова впечатление оставам, четейки последното написано изречение.
И вместо да го играеш обидена, или нещо подобно, по-добре се вземи в ръце и си довърши обучението, и питай за места, където може да си намериш работа, че така само на майчинство и помощи - баш циганска работа си е, откъдето и да го погледне човек...
Пък знае ли човек - може наистина да имам някакви комплекси, както казва номер 4, щом си позволявам да те сравнявам с циганите, пък било то и при наличието на очевидни прилики... Явно, когато го правят циганите е "циганска работа", а когато го правят българите е "търсене на правата и законово полагащото ни се"...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: fd5c64524b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   6, в bg ще взимаш 100 лв майчинство, като не си работила, а в Германия 300 евро, както са ти написали, това не е ли социален туризъм, защо първо не си намери работа, а после да забременяваш, предполагам знаеш думата контрацепция? И НЕ СЕ ПИШЕ ДАДЪТ, А ДАДАТ! то остава и квартира ток и джобни да ти плащат, защо не поискаш и почивка, като си бременна, ясно е планувана бременност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker