Зaкупувaне нa aпaртaмент в Гърция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Зaкупувaне нa aпaртaмент в Гърция
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2441 пъти
Здрaвейте, интересувaт ме приблизителни цени нa aпaртaменти 2-3 стaйни в/около центърa нa Aтинa. И aко знaете някой сaйт, откъдето могa дa видя директно от собственици.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: d222d24cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто отиди в някоя от гръцките банки у нас - повечето имат в Гърция и предложения за разни имоти. Лошото на Гърция е, че нямат кадастър, някакъв абсолютен хаос е и не знам как ще предотвратиш да не бъдеш измамена. У нас поне от 10 г. е що-годе невъзможно и пак се намират тарикати да мамят будалите, но става дума за доста криминална енергия - та нотарусът трябва да е с теб, подправка на подписи, документи и тем подобни, т. е. истински престъпници са това, но в 99. 80% от случаите у нас поне знаеш как стоят нещата и трябва да си съвсем зле, за да те измамят.
В Гърция при липсата на кадастър най-малкото може да се окаже сградата незаконна, а парцелът долу на друг. Второ - може някой да ти продаде апартамент, който не му принадлежи - как ще провериш това?
Затова на теб не само страница ти трябва, а добри адвокати (непрстъпници). Най-сигурно в такава страна е обаче да купиш имот направо от банката - там няма начин нещо да е скрито-покрито. Питай в Алфа Банк, ОББ и тем подобни за предложения и отделно в нашите големи агенции за имоти.
Ако си на място питай в етаблирани и големи агенции за имоти - не пести от адвокати и посредници на имоти, защото те имат име да бранят. Може да дадеш 6-10% повече, но поне ще притежаваш нещо реално. НИКОГА не плащай в кеш и не се съгласявай на цена по документи по-ниска от реалната, защото е престъпление, но и после могат да те изнудват за още пари.
И още съветче - не купувай в Гърция имот ако дори не можеш да намериш обяви и сайтове. Стой си в махалата, защото като човек, израстнал на гръцката граница мога да ти гарантирам, че тези хора са много добри в измъкването на парите на глупците и очите трябва да са ти на 6 преди и 1 евро да им дадеш...
Ти си знаеш защо искаш да купуваш там точно апартамент, но не забравяй, че и с имот човек може много да се набута (виж у нас колко хора се набутаха на огромните цени с кредити). В Гърция ако не проработи последният пакет, те след 2 години са Grexit и като въведат драхмата, твоят апартамент ще е на никаква стойност, а и под наем няма на кого да го дадеш.
Да инвестираш в Гърция е нож с две остриета в момента. От една страна могат да те измамят ако нямаш опит и позиции на място, от друга да се набуташ до живот с имот в страна, която в следващите 10 г. ще затъва само.
Има смисъл само ако имаш работа, бизнес, семейство там и ти си живееш в това жилище. Друг е въпросът, защо ако живееш там изобщо пишеш тук по темата...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 45bdc0d3d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Н 1, не живея в Бългaрия и предпочитaм дa избегнa бaнки тaм специaлно. Инaче рaботя с двaмa aдвокaти от около 10 год. и сa ми съвсем сигурни хорa.
Не живея и в Гърция, зaтовa поискaх сaйт, зa дa се ориентирaм долу- горе в обстaновкaтa, a и дa следя следвaщите месец- двa дaли ще имa спaд в цените.
Интересувa ме именно по рaботa.
Блaгодaря все пaк!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a4945e8c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Айдее, започна се..
Точно сега, цените на недвижимите имоти са много ниски и изгодни. Особено около морето. Това, че няма кадастър, е абсолютна глупост! Едно е да живееш на границата и съвсем друго е да живееш в конкретната страна. Познавам поне 50 български семейства, които закупиха имоти през последните две години в Гърция. Някои от собствениците живеят в Бг, като имотите си отдават под наем и така си избиват вложеното в инвестицията. Аз също искам да закупя имот и разполагам с някои сайтове, където се предлагат както от частници, така и от агенции, обаче са на гръцки език.

http://www.xe.gr/property/poliseis|katoikies.html?gclid=CIbdsvWI48YCFSfHtAodYbEGSA

http://www.e-akinita.gr/el-GR/forbuy/residences/Results.html?filters=;area|1020102

http://www.spiti24.gr/Athina/spiti_agora-Athina.html

Α колкото до прословутия GRexit-докато Гърция е разположена там, където е разположена, с климата, който има, с безбройните си островчвтета и плодородната земя, GRexit-ът ще си остане мечта на д-р Шойбле, а и дори и да се случи, няма да е с последствията, които масово се прокламират.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d222d24cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   н3., нямат кадастър и това е с цел. Не вярвам да имат и нещо подобно като нашата Агенция по вписванията, където в реално време имаш централен регистър - най-вероятно на общинско ниво имат някакви регистри, но КАДАСТЪР нямат и ...не искат да имат, карат го като при нас преди 20 г. -имат някаква картография и регистри в общината на хартиен носител и това е.
И аз познавам хора, които си купиха там предимно парцели и сложиха полузаконно временни постройки, използвайки някакви дупки и закончета, дори директно на плажа имат хората такива къщички, което у нас е невъзможно в момента, но човекът иска апартамент в Атина, което е нещо повече от това да си купиш някакъв изостанал парцел и да слоижиш бунгала, които да даваш под наем на българи или да си купиш някакви земеделски ливадки в Родопите.
Такъв апартамент не струва 5 евро на квадрат, а това все пак е АТИНА и цените ще са високи дори сега.
Аз честно казано не познавам българин с апартамент в Атина. Не пести от ГРЪЦКИ адвокати и посредници на имоти ако не си на място и не познаваш местните особености, защото когато един държавен апарат не функционира на 100%, такива сделки не са без риск.
Специално за банките не си прав. Те имат ясни правила и специалисти - банката никога не е на загуба и най-важният ѝ актив е доверието - тя не може да си заложи името с измамни сделки. Често на витрините на банките има снимки с имоти - такива банки имат специален посреднически отдел и от тях като купиш апартамент винаги всичко ще е изрядно.
Внимавай с покупка без посредник директно от частно лице и никога в такава страна не плащай кеш дори да се пестят данъци. Докато не си платил кеш поне в нормалните държави можеш да си върнеш парите...в Гърция не знам.
И още един съвет - явно обичаш риска, но мисли много преди да купиш какъвто и да е имот в потъваща страна.
Каквото и да се случи в следващите 5 г. Гърция ще върви само надолу и само ако си напишат домашното ще дръпнат пак. Може в момента да са цените по-евтини от преди, но това не значи, че дъното е достигнато!
И все пак най-вече внимавай с това да не бъдеш измамен. Адвокати от България или трета страна не са достатачни - трябва ти човек на място!
Ако търсиш имот като инвестиция ти препоръчвам държави като Германия, Австрия, Швейцария, Англия - Лондон само, където има ясни правила, закони и система. В България като българин също лесно ще се оправиш, измамните са невъзможни заради вписванията в реално време в Агенцията по вписвания, която не е към общината, а в съда. Това дори в Германия го няма, а там трае едно вписване с месеци, но пък имаш други механизми, които ти гарантират, че няма да бъдеш измамен (например се превеждат парите в сметка на нотариуса)...България има и още едно предимство точно днес - дъното със сигурност е достигнато, на места има цени и под разходите за строежа, което ти гарантира ако не дебели печалби, поне сигурна инвестиция и затваряне на капитала. Големи печалби с имоти могат да реализират само специалистите и с едно апартаментче не става, а да си затвориш капитала в Гърция....е меко казано рискова инвестиция - такъв апартамент нито можеш да дадеш под наем изгодно, нито да продадеш с печалба в следващите 5-6 г., а надутите цени заради надутите парични потоци в тази страна няма начин да са спаднали до реалните цени за имота...т..е е съвсем възможно в следващите 5 г. такъв имот да загуби 30-50% стойност, а ако се стегнат и почнат да контролират за законност на постройките, за някакво качество и се окаже, че твоята не е законна? Ами качеството на постройките там? Като у нас през 90те...(мухъл и влага инклузивно). Отделно ще плащаш за данъци, адвокати и посредници и тези поне 10% са ти реална загуба..
Успех все пак и дано всичко мине добре, а ако си решил да купуваш на всяка цена апартамент в Атина гледай внимателно.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c3048ede48
гласове:
1 2 3 4 5
  (44 гласа)

5.   Номер 1, 4, живея в Гърция от 20 години! ИМА кадастър, има и мноооого българи с апартаменти в Атина, а имотите по морето изобщо не са каквито ги описваш. В момента разглеждам оферта за къща 130m2 в/у парцел от 800m2. Строена през 2001, правен е основен ремонт, включващ подмяна на ел. инсталация, водопровод, дограми и подови настилки. Изолация и изравняване на парцела. Цената? -80000Е. На 200м от морето, в прохладна маслинова горичка. За мен е изгодна оферта и ще се възползвам. Ти не го прави!

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8e0074a46b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Блaгодaря ти н 3 зa линковете. Aз нaмерих още двa нa друг език междувременно. Зa другото съм нa същото мнение.


Aвтор

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 30b7d273af
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ее, точно в Гърция ли....?
Ти не гледаш ли новините?
Там настъпи криза, а ти...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker