Признават ли ни дипломи в Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Признават ли ни дипломи в Германия
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 5815 пъти
Искам да попитам хората който за запознати дали признават нашите дипломи в германия. И ако може малко повече инфо

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: c8704a5d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3c18726a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кои дипломи? За средно, за висше?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: aa047fa142
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   нищо не признават и с право. имам по едно висше от софия и от берлин и няма нищо общо. в бг е мижи да те лажем. няма работодател, който да те предпочете с диплома от бг. все едно да вземеш някой от зимбабве в бг. няма начин.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1bf77ae366
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако и дипломата ти отговаря на писането, тя и за България не става.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9eb6003d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   За какво да ги признават? Дипломи преди 1994 г. не признават за продължаване на образованието, а след това ги признават - например с бг. Бакалавар можеш да учиш Мастър в Германия, но в реалния живот никой няма да те назначи само с гола бг. диплома - и не само в Германия, а в цял свят е това.
Нямаме ние нието един университет в ТОП 500 и не направихме реформа във висшето си образование, не се сертифицирахме и по ECTS (с малки изключения) и не развиваме почти научна дейност в университетите. Нашите специалисти с гол университет не са ценени, освен ако нямат поне 3 г. стаж в интернационални компании в София, не са работили по важни проекти и нямаш връзки, защото и на Запад връзките са много важни.
Хора с бг. дипломи се взимат от нужда в областта на медицинските услуги, но за работи много под образованието им -ако си лекар ставаш асистент на някой лекар за гнусната работа, ако си мед. сестра те правят санитар и така нататък.
Информатиците са признати, но пак само с опит - всичко останало забрави. Особено икономистите могат да забравят за всякаква реализация в чужбина, освен ако не направят там Магистратура

Съгласна съм и с останалите, че коЙто пише „коЙто“ за множествено число, коЙто не може да напише две изречения на кръст грамотно и разбираемо, той не може да бъде реален висшист, а просто е притежател на диплома, а диплома не знам къде назначават и кой плаща работна заплата на диплома.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a62e8fc6ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Колко много песимизъм и комплекс за малоценност строи от повечето коментари пак. Поне да бяха верни. Дипломите за средно образование се признават навсякъде в света (не случайно има български студенти из цял свят). Даже сега ще информирам песимистите по-горе: В Германия има различни по степени на трудност училища. Единствено хората завършили Gymnasium (най-престижното) имат право да учат в нормален университет. Нашата диплома за средно се счита за диплома от Gymnasium ако щеш и техникум да си завършил и всеки българин има право да подаде в немски университет. Приемът е вече друг въпрос- в Германия не е важна само дипломата и оценките, а и мотивационото писмо, CV-то и т. н...
Що се отнася до дипломите от университетите (сега не оспорвам колко заслужени са тия дипломи и колко се е учило за тях) те също са признати в целия Европейски съюз (за другаде не съм сигурна). Повечето бг университети са вече в програмата Еразъм, която дава възможност да изкараш семестър или два в чужд университет. Също така вече е въведена кредитната система, която съществува в останалите ЕС страни, и ти дава възможност да кандидатстваш за магистър където пожелаеш в ЕС. Или иначе казано: Признати са българските дипломи- поне тези от последните 5-6 години.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e46fc77533
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Чета простотиите на част от хората, написали отговори и направо ви съжалявам. Не се ли научихте вече, че работодателите не гледат каква диплома имаш, а какво можеш? ! Какъв е смисъла да се явя с диплома от Харвард, а да не знам елементарни неща и общата ми култура да е под или около минимума? Хахаха.
Лично на мен дипломите за висше са ми от не много добре познат университет в България. Той обаче е държавно акредитиран и дипломите му се признават в цял свят. Въпреки всичко ако поискам, бих могъл да се реализирам навсякъде, защото аз знам какво знам и какво не знам, и съм пределно наясно какво мога. И знам, че няма изпит в сферата, в която работя, който да не мога да взема.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 41c2928f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   " все едно да вземеш някой от зимбабве в бг. няма начин." не мога да спра да се смея хаахха. Наистина откъм образование, мисля че сме назад

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2c1abb5584
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8 - малко пресилваш нещата. Ако извадиш диплома от Харвард повечето работодатели имат 2 варианта: 1) да откажат, защото не могат да ти плащат, не си за тях един вид, а за по-сериозни фирми; 2) да те вземат без да те препитват. Първо в Харвард няма да те оставят да влезеш и да завършиш, ако си глупак. Второ - ако си глупак няма кой да пилее толкова пари за да финансира подобно учене.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 8682a8524e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Защо пишете, без да имате вярна информация. За кои дипломи питаш, авторе? Моята диплома от СУ от далечната 1992 година - английска и немска филология беше призната през 2007 за учител по английски език в гимназии и за учител по немски като чужд език. Работя си по професията.
А това, че дипломата не я гледа никой, просто няма как да стане. Как ще работиш като лекар без диплома. Направо глупости пишете, без да мислите.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 5ac0a96bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Дипломите се признават за да учите в Германия. Но за да работите принципно да, ама не. По-скоро първо отличен немски и стаж. Рабога в Германия има много и може да си намерите добра работа. Тук масово хората не са вишисти според българските разбирания, но са добре образовани и работят това, което са учили. Обикновенно след стажа остават там на работа. Ако сте инж. не очаквайте заплата, като на инж. от немски университет, но това не означава, че няма да си намерите добра работа.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 5ea64f4fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   На мен ми се наложи да си преведа дипломата за висше на английски, немски и да получа немска оценка Zeugnisbewertung за да мога получа работа по професията.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4badf07dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   За средно образование мога да кажа, че съм пробвал.
Диплома от техникум в София - ПГАВТ "А.С Попов".
Не я признават тъй като има голяма разлика между теоретичните часове и практическите и познай в чия полза. (не в бг) ;)

Съвсем накратко казано, в Германия имат около 1600 часа повече практическо обучение за целият период.

Накрая завършихме дискусията, като немците ми казаха, ти все пак ако искаш можеш да пробваш да работиш като Elektroniker.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 4badf07dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До номер 13.
Авторът пита за Anerkennung, а не за превежда (Übersetzung)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker