Искам да си взема децата в Германия! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Искам да си взема децата в Германия!
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 4795 пъти
Аз съм жена с две деца, с моя мъж сме разделени, децата живеят при моите родите. В Германия съм от повече от 2 години и имам трудов договор повече от година и живея сама в жилище. Проблема ми е следния... искам да си взема децата, но бившия ми мъж (бащата на децата) не иска да се съгласи да ги пусни при мене в Германия (децата са непълнолетни). Опитах се да го убедя, но и това не стана. Може ли да ми кажете в такъв случай какво мога да направя, въпреки неговото несъгласие да ги взема при мен... Опитах какво ли не, затова се обърнах към вас, надявам се да ми препоръчате нещо, да мога да си взема децата и да са при мен.
Всяка информация е важна, благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: cd73535bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма начин според мен. Дори по някакъв начин да успееш с твое разрешително да ги промушиш, бащата с адвокат ще те намери и ще се почнат проблеми в Германия, дори може да те осъди за отвличане или обсебване. Отделно ти като не си се грижила за децата си 2 години, ако бащата е умен, той ще ти отнеме правото да живеят децата при теб така или иначе. Всъщност всичко зависи от бащата - колко ТОЙ желае децата му да живеят близо до него и дали сте в добри отношения, дали е убеден, че можеш да се грижиш за тях и тем подобни.
Интересно е, че ти можеш да си мислиш, че се грижиш за децата си като пращаш пари и подаръци, но по закон това не е така и сама си дала повод на бащата при желание и по-добър адвокат дори да си върне децата и да живеят при него и да ти отнеме тези права, родителски трудно, но да вземе децата при себе си.
Отделно ти пишеш, че децата ти са непълнолетни - между 14 и 18 г. Ами не е ли малко безотговорно да прекъсваш обучението на тези млади хора в много неблагоприятен период заради своите интереси и желания? Не е ли по-разумно да изчакаш да завършат Средното си образование, за да имат достъп до висше образование тук и в Германия? Защо искаш на всяка цена децата ти да живеят при теб?

Моето мнение е, че в друга страна не се замъкват деца туко тъй. Малки деца под 6-7 години могат да се адаптират бързо, да научат езика и да почнат нормално училище. Деца в прогимназията също с малко повече усилия, езиков клас 1 година и повтаряне могат да се адаптират (не е сигурно), но деца над 14 г. е най-добре да си завършат Средно и чак тогава да ходят където им е желанието, а отделно това, че един родител е решил да емигрира не означава, че другият трябва да се разделя с децата си. Ти си направила своя избор и си знаела, че не можеш да си взимаш децата, но си емигрирала въпреки това. Не настоявай, защото може да стане и грозно - съдилища, много драми и за децата, а в момента явно бащата прави компромис и е оставил децата си да живеят при т в о и т е родители. Аз лично на негово място отдавна бих си взел децата, но явно и той не е ангажиран родител или има друго семейство. Жалко, че не мислите преди да създадете деца какви са ви плановете за живота.
Иначе има в Германия цели бг. семейства с мама и тати, които се оправят, но всеки гледа да замине, когато е благоприятно и за образованието на детето му, не да жертва бъдещето му заради с в о е т о желание да е с децата си! Субективно като майка имаш право, но обективно мисли какво е най-добре за децата, а и какво в случая е възможно по закон
Консултирай се с Адвокат в България все пак и виж какво ще ти каже като специалист.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8a0e981f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това, което може да направиш, е да заведеш дело.
Също Семейният кодекс -Чл. 123 (2) - предвижда възможност да се обърнеш към медиaтор.
Може би наистина по-добре първо медиaтор и вече, ако няма начин да се разберете, дело и каквото съдът реши.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8a0e981f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Всъщност сега виждам по-нататък в Семейният кодекс относно пътуването в чужбина - чл. 127а, че само дело е възможно.
Децата искат ли да дойдат при теб? Смятам, че е важно и тяхното мнение.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b256002618
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Н 1, децaтa живеят при родителите нa женaтa! Не може дa ги отнеме, нямa тaкъв зaкон, не си измисляй глупости, скучно ли ти е?
Aвторке, зaконният вaриaнт е дa му итнемеш прaвaтa. Говори с aдвокaт в Бългaрия и зaведи дело зa пълно попечителство нaд децaтa. Включи всичко, зa което се сетиш. Липсa нa издръжкa, липсa нa срещи с децaтa, липсa нa грижи, aко пие aлкохол и т. н. Aдвойaт ще ти обясни.
Бивошият ми не ми дaвaше пълномощно зa мaлкият, но не от зaгриженост, a просто се кефеше дa имa някaкъв контрол и дa се чувствaм зaвисимa. Естествено без детето не можех и дa си помисля дa остaнa в стрaнaтa, в която ми се предлaгaхa много добри възможности. Нямaх нито времето, нито желaнието дa се съдим и дa чaкaм съд дa ми реши проблемa. Прaтих едни приятелчетa дa го "посъветвaт" мaлко и нa следвaщият ден рaно сутринтa ми звъни, чaкaл ме пред офисa нa нотaриус. В последствие в стрaнaтa, от стрaнaтa, в която живея зaдвижих дело зa отнемaне нa всякaкви прaвa. Инaче по никaкъв нaчин той не може дa ти отнеме нa теб прaвaтa, не слушaй бълнувaниятa нa н1, тя си имa нейните си кризи и си се вихри тук, без знaния, но с хъс :).
Aко пък децaтa ти сa нaд 10 г могaт и сaми дa свиделствaт в съд, че искaт при теб ТAМ. Той нищо не може дa нaпрaви.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b10fd17ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От авторката: номер 1 първо благодаря за откликването и имформацията. Отностно за мнението си го дръж за себе си, достатачно съм зряла за да преценя кое е по добро за мен и децата. Тук съм ако някой може да ми каже какво мога да направя а не да слушам мнение, всеки си има мнение за себе си.... между другото децата са на 8-12. В Германия съм достстачно време и съм се устроила и мога да преценя сама кое е по добро за тях. Аз не попитах кое е по добро за тях а какво мога да направя за да ги взема в такъв случай. Благодаря отново за откликването и надявам се да получа по добра информация :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5be1065bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От автора: благодаря на всички за информацията, благодаря ви, че се озовахте, напътихте ме какво да правя, благодарна съм ви за което :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 92b8975850
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   авторке, излиза, че децата са малолетни, а не непълнолетни, което е доста различно. чл. 127, цитиран по-горе не важи в твоя случай.
номер 4, смяташ ли, че щом твоят бивш не ти е давал пълномощно от чисто заяджане, то всички бащи са такива? авторката никъде не пише, че бащата е незаинтересован, пияница, комарджия или нещо подобно, никъде не е казала, че не се интересува от децата. може да не иска да даде пълномощно точно по причина, че ще ги вижда 1 път годишно и ще загуби всякаква връзка с тях. постави се например на негово място. едно е да отиде на екскурзия, друго е да живее за постоянно в друга държава. ти би ли се съгласила да не виждаш детето си?
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 797c8a438d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   До авторката: За голямо съжаление, №1 е абсолютно права що се отнася до образованието на децата ти в Германия. Те ще учат някъде все пак, нали? Така стоят нещата. За извеждане на деца под 18 години - задължително е позволението и на другия родител. Другият вариант е да му отнемеш родителските права, което хич няма да е лесно.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: de58a88d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Н 7, aз съм 4, дa, възможно е дa грешa, но по нaчинa по който зaдaвa въпросa си, подборa нa думи...остaвaм с впечaтление, че случaят е подобен. В коментaр 5 ми се потвърждaвa товa съмнение, въпреки че, не е обяснилa нищо. Просто съм минaлa през товa и знaм, че когaто еднa мaйкa е кaтегоричнa дa отдaлечи децaтa от бaщa им...имa зaщо. Aко бяхa в добри отношения децaтa с него, имaйки в предвид и че нейните родители се грижaт зa тях, едвa ли би нaрушилa душевният им мир в тaзи възрaст.
Тa, зaтовa н 7 тaкa съм си помислилa и включилa с подобен съвет.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8a0e981f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7, и как реши, че чл. 127а от СК не важи в конкретния случай?
И, между другото, документът, който единият родител дава на другия за пътуване на дете в чужбина, се нарича декларация (не пълномощно).

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 38b830bc8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   от Авторката; Не съм казвала, че бащата не им обръща внимание и подобно, и двете деца са на около 10 годишна възраст, те живеят при мойте родители, аз не питам какво мислите какво е по добро за тях, дне съю тръгнала с желание в чужбина и да се отдалеча от тях. Щом искам да си ги взема съм видяла достатачно и съм преценила кое е по добро за тях, вече 2 години съм тука и съм наясно как стоят нещата, та искам просто малко зъвети и информация какво мога да направя и как мога да постъпя, аз отдавна бях се допитала до адвокат, но нищо не се получи, затова моля ако имате някакви предложения ми кажете, искам да се опитам да ги взема при мен. Искам да се опитам да ги взема в краен случай ще се пребера при тях, а пък после ще му мисля, те се нубдаят от мен и както и аз от тях.... всяка информация е ценна, благодаря на всички за откликването

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 92b8975850
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   10, цитирам: "Чл. 127. (1) С навършване на четиринадесетгодишна възраст детето се освобождава по право от настойничество и органът по настойничество и по попечителство му назначава попечител и заместник - попечител. До назначаването им дейността се изпълнява от настойника. " децата са на около 10 г., не са навършили 14.
авторке, а ти по-кротко се отнасяй към хората, които вземат отношение към историята ти със съвети. пишеш в обществен форум, хората отделят от времето си да ти пишат, можеш да кажеш поне едно "благодаря", а дали ще ги вземеш под внимание, си е твоя работа.
номер 7

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: cd73535bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Браво на номер 10. Аз съм 1 и не следях темата, но просто не мога да повярвам, че има такива родители като Авторката - нищо лично, Авторке, но си имаме Закони, които защитават децата ти от... теб самата.
Първо, тези деца имат баща - ти не можеш никъде да ги замъкнеш без негово позволение до 18 г. възраст. Трябва да му отнемеш всякакви родителски права, което е невъзможно ако не е алкохолик, престъпник и тем подобни.
Беше писал някой, че след 14- 16 години или нещо такова трябвало позволение на 1 родител - нищо такова, за да напусне детето страната, но става дума за екскурзия някъде- не може до 18 г. единият родител да изкара детето някъде без позволение на другият. Дори теоретично ти да успееш да изкараш децата от страната, баща им само две-три писма трябва да напише и да чака и полицията в Германия ще почука на твоя постоянен адрес, защото ти сама знаеш колко държат хората на него - ами имат си причини. Изобщо там няма компромис - взимат децата, на самолета и обратно и ако е хитър ще ти лепне едно отвличане или обсебване и да видим какво ще правиш.

Никой правист не може да помогне на човек, който просто няма право. Законът е срещу теб - и у нас, и в Германия.
Ако ти е за детските - и сега можеш да ги взимаш, не мъкни децата там.

Моето лично мнение е, че и двамата не сте пълноценни родители на тези деца. Мъжът ти явно има друго семейство или се доверява сляпо, че родителите ти се грижат добре за децата, което е глупаво. Ти практически си по държавите и отсъстваш, което не е грижа изобщо за децата. В Румъния има толкова много такива деца, че от 2 години има закон, който отнема децата на родители, заминали и изоставили децата си при баби и дядовци, но твоите деца дори си имат родител в страната.

Просто трябва една грешна стъпка от теб, едно засядане на летището, викане на бащата от полицията, за да се събуди този човек и да си вземе децата.
Сама се убеждаваш и убеждаваш децата си, че не му пука за тях, но ако беше така, ти отдавна да си замъкнала децата. Просто е глупак, наивник или му е удобно да остави нещата така - не иска явно да мъчи децата, отнемайки ги от дома им, но грешка прави огромна -сега растат с идеята, че никой не се интересува от тях и да, Авторке - да пращаш 300-400 евра към вкъщи всеки месец не е грижа.
Законодателят може пак да не е в час, но вече трагедии с децата на забехнали нанякъде родителки се случват и ще се случват и да видим колко време ще трябва да вкараме Румънския закон, НО отвличания на деца е имало и преди.
Нормалните родители като си изкарваме децата на почивка до една пиклива Гърция трябва да подпълним хиляда и сто парцала и винаги съм се дразнила, но ето че има ефект.

Остави децата си да завършат Средно образование, жено, не ги изкоренявай по средата на училището, взимайки им елементарната възможност за бъдеще. Ако ги обичаш или се върни и си ги гледай, или изчакай до завършване и им помогни да запишат висше образование - не ги изкоренявай, те в немската образователна система на тази възраст не могат да се интегрират, ще се лутат из училищата и ще се тормозят.
Ти си решила да гурбетстваш на зряла възраст, остави ги да си растат и сами да взимат такива решения, но да имат хляб в ръцете си и спокойствие, да израстнат нормално.
Ти и без това не си в състояние и да работиш, и да гледаш децата, а в Германия няма нито занимални, които можеш да си позволиш, нито спорт, дрехи можеш да си позволиш, нито добър квартал, където има хубави училища и по цял ден ще се лутат по улиците тези деца с разни турчета, албанчета и тъпчета. До 14 г. там не можеш да оставяш децата си сами и съседите следят, обаждат се на нужните места ако твоите деца скиторят или са сами безпризорни, ако пък се изгорят на котлона и теб те е нямало те грози затвор. Това не ти е бг-то, където масово децата при бабите или сами си растат - в Бг-то нямаш и тези опасности, всички се знаем - в Германия имаш педофили, садисти, ненормалници на всяка крачка и затова хората си пазят децата като очите, ти имаш ли време за това? След 13 ч се връща едно такова дете от училище - ти къде ще си да му сготвиш, да пишете домашни, да го карш по спортове, занимаваници, приятели???

При родителите ти поне децата имат стабилен дом, среда, нормално си ходят на училище и ако не си ти да ги объркваш и да им натякваш, че бащата не се интересува от тях, че не сте заедно заради бащата или Законите, всъщност тези деца си живеят нормално и спокойно. Ти си седни на гъза и спри просто да тормозиш децата си, още повече, че нямаш право и Законът е категоричен - бащата трябва да позволи такова преместване и ако не го направи нямаш шанс просто до 18 г. да изкараш децата и точка. Ходи и на 10 Адвоката - същото ще ти кажат и дори да преодолееш границата, то в Германия ще те намерят и ще съсипеш всичко, което си постигнала до сега и бъди благодарна, че Законът те пази от самата себе си, защото и без това ти не можеш да гледаш в Германия деца и да работиш. Не е рядко дори като тръгнат по лош път такива деца, самите баби и дядовци в България да получат попечителство и да елеминират родители като вас, защото реално, Авторке, ти от 2 години като си в Германия, тези деца имат други родители -твоите!
Извод - който иска да е с децата си, той хваща самолетчето и си ги гледа.

...и още ако си намерила някакъв немец да те гледа, не се осланяй, че това ще ти помогне в Съда - ами обратното, бащата още по-ожесточено ще си брани децата, а ти си наивница, че някой чужд мъж ще ти гледа и храни децата. Събуди се!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1a6c9bd8fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Aвторке, щом си в Гермaния, потърси в нетa бългaро- немскa aдвокaтскa кaнторa, имa ги няколко тaм нa място. Те ще ти обяснят нaй- добре, че aко слушaш повярвaлaтa си н 14, трябвa с пепел дa си посипеш глaвaтa.
Нaчин ИМA.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8a0e981f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 13, не те знам какво цитираш и изобщо кой закон или кодекс гледаш.
Съгласно чл. 127а от сега дйстващия Семеен кодекс:
Чл. 127а. (Нов - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 21. 12. 2010 г. ) (1) Въпросите, свързани с пътуване на дете в чужбина и издаването на необходимите лични документи за това, се решават по общо съгласие на родителите.
(2) Когато родителите не постигнат съгласие по ал. 1, спорът между тях се решава от районния съд по настоящия адрес на детето.
(3) Производството започва по молба на единия от родителите. Съдът изслушва другия родител, освен ако не се яви без уважителни причини. Съдът може и по своя инициатива да събира доказателства.
(4) Съдът може да допусне предварително изпълнение на постановеното решение.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8a0e981f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 14, ти пък откъде знаеш кой какво може да си позволи? Боб ли хвърли, на кафе ли гледа?
Щом иска да ги вземе при себе си, явно си е направила сметката и е обмислила добре нещата.
Както написа самата авторка, въпросът й е не дали ще може да ги гледа и дали да ги вземе при себе си, а какъв е редът да получи съгласие от бащата на децата.
Да, и, слава богу, законодателят е помислил и за случаите, когато единият родител отказва да даде съгласие и подбудите НЕ са му, че децата ще са далеч.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: fb76db7e9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От авторката: номер 13, преди да ме критикъваш погледни ми всички коментари и навсякъде съм написала благодаря няколко пъти.
Номер 14, първо благодаря за отделеното време, благодарна съм на всеки който пише по темата. Така, виж никъде не съм споменавала, че съм ги настройвала против баща им или подобно и не бих го направила, той им е баща и така ще си остане. Значи нямам и никакъв немец и нищо подобно, ако толкова те интересува аз съм сама в квартира и съм в хубав квартал и никакви турчета и т. н. няма около мене, не ме критикувай с твоите предпочитания и точно на 300 м има училище.... така, не съм тръгнала да отвличам или нещо подобно, май трърде много филми си гледал/а, просто се обърнах към вас за информация по законен ред да мога да ги взема поне да мога да ги взимам за ваканция и да номер 14 и мисля и аз да се пребера към България в краен случай защото те се нуждаят от мен, както и аз от тях, но за което пак ще мине време, все пак не съю излязала напразно иначе благодаря ти за мнениеъо си и отделеното време

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: cd73535bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Aвторке, съжалявам ако съм те засегнала, но не си ме разбрала - не казвам, че искаш да ги отвличаш, но такава ще те изкарат!
Законите, които ти цитират за пътуване (НЕ живеене в чужбина) нямат отношение, защото няма бг. съд, който да позволи деца да напуснат страната за постоянно, докато единият родител не дава и живее в страната просто. Не случайно бг. адвокатът не е успял да ти помогне, а немските адвокати също не могат да ти помогнат, защото изобщо немският съд не е страна по тези неща, а чак ако тръгнат да те съдят в Германия, тогава търси немско-български еди какви си кантори, които взимат 150 евро на час.
За сега търси в България правна помощ, но пак ти казвам, че е безнадеждно ако бащата не даде и още един аспект не си разбрала - ти като работеща жена (надявам се, че така се изхранваш), не можеш да гледаш в Германия 2 сравнително малки деца без партньор или помощ. В България си оставяме децата малко безпризорнички, но това в Германия не е позволено и до 14 г. възраст ТРЯБВА да осигуриш човек, който да се грижи следобяд за децата. Има хортове, но са скъпи - за две деца приготви по 250 евро на калпак и то с намаление ако си социално слаба, иначе е още по-скъпо, a и в хорта приключват в 15:30. кой ще ги взима и гледа след това? Особено в южните провинции (католиците) са много стриктни тук, а и си имат причини - не едно дете е било убито по пътя към вкъщи и миналата вечер не убиха ли при вас младо момиче на 17 г., излезнало да си разходи кучето. Знаеш ли, че замъкват деца в коли и тем подобни - затова и се изисква да си караш и взимаш децата от училище и то до доста голяма възраст, 10 годинки не са достатачни.
Събират се твърде много фактори.
А. Не можеш да изкараш децата без позволение на бащата и каквито и закони да ти цитират - тук не става дума за преместване от гр. Пловдив в гр. Стара Загора, а за изселване на децата извън страната и загуба на контрол от нашите институции и от бащата - няма съд, който да позволи това, защото е в страхотен ущърб на децата и на другия родител...и на нашите власти, които губят контрол - да не са луди да поемат тази отговорност - кой съдя ще рискува да го стори и после ако нещо се случи с децата да бъде руиниран до живот. Забрави.
Б. Дори да успееш да изнесеш децата по някакъв незнаен начин, то ти не можеш по немските правила да се грижиш като работещ човек без партньор за тях, все ще се намерят „доброжелатели“ (немски бабки обикновено) да те обадят на социалните и за разлика от Бг-то тези неща се взимат сериозно в Германия и в затвор се лежи ако се опари дете в твое отсъствие да кажем, да не говорим за нещо по-сериозно
С. Ако изнесеш децата ей така, на магия, бащата без особени усилия и с две писма може да те осъди за отвличане, колкото и ти да си вярваш, че не е.

Всичко говори против твоето намерение да взимаш децата.

Ако не ми вярваш - обърни се към български адвокат, който практикува в България и дано ти помогне, но не знам как - честно ти го казвам това.
Ако ти имаш нужда от децата си и осъзнаваш тяхната нужда от теб си хвани рейс, самолет, влак до България и си спазвай ангажимента към създадените деца - отгледай си децата, после ходи където щеш и вземи и тях да учат ако щеш.
Това е единственият начин да си законно с децата си в тяхна полза.
Радвай се, между другото, че бащата проявява все пак някакъв интерес. Може сега да те е яд, но после ще осъзнаеш, че е за тяхно добро... а и за твое добро.
Поемаш риск да загубиш родителски права ако продължаваш да си с постоянен адрес Германия!!! 2 години ти не гледаш децата си - кой съд ще ти ги присъди???
консултирай се и тук с адвокат ПРЕДИ бащата да го е сторил. 2 години са просто много време, лесно се изкарва разпечатка от Полицията ти колко пъти и за колко време си се прибирала и лесно могат да те изкарат, че не се грижиш за децата, които УЖ живеят при теб и така както ти гониш някакви неосъществими цели, можеш да загубиш всякакъв контрол ако бащата рече и наеме малко по-ангажиран адвокат и то не за 150 евро на час, а ще му вземе като сума толкова и за 300 лв. можеш да си загубиш всичко - свидетели у нас се намират да те изкарат всякаква и не е като в Германия - майката да има хиляди права - у нас баща и майка са равноправни. Оправяй си бакиите ПРЕДИ някой да ги е оправил в твоя вреда. Обикновено намеси ли се съд и социални в случай като вашия, просто присъждат правата на бабата и дядото - не един такъв случай има, но пак значи това, че остават в Бг. Правната помощ в България е евтина, възползвай се преди да е станало късно.
Съчувствам много на жени като теб, но това е положението - не се лишавай от времето с децата си, защото едни деца имаш и пропускаш тяхното израстване, а скоро ще имат още по-голяма нужда от теб и ако се провалят в живота, винаги ще съжаляваш.


Познавам само едно дете, което майката успя да си го вземе при нея в Германия, но с позволение на бащата (с 300 зора) си докара бабата да го гледа. Детето беше на 9 години някога - вкараха го в Sonderschule да учи език, после в го сложиха във втори клас с 6-годишните. В четвърти клас майката (лекарка) с много ходатайстване успя да го вкара в гимназия. В 5. клас го пребили немчетата на двора и обвинили него, че бил почнал боя - почти изключено това дете до края си живя без приятелчета. Явно е завършило Абитура и за какво - само да се прибере в София да учи у нас. От малко само това повтаряше - как ще се прибере, разказваше ми за това как си живяло и какви приятелчета имало в българия и ревеше, че го бият и изолират в училище. Близки ми бяха и майка, и дете, и баба като бабата взимаше непрекъснато детето от училище с рейса и това беше натрапено от социалните служби, които наблюдаваха семейството, макар че майката беше станала шеф на частна клиника...или точно заради това - жена, която няма време да си гледа детето, самотна майка....баба и внуче по цял ден.

Друг пример, само момчето ми е било близък познат- самотна майка си докарва детето още през 90те, жени се за немец за виза - бой и пиянщини, но търпи. След 5 г. развод и постоянно местожителство. Детето израства от 1ви клас там, но пак бива тормозено в училище (Mobbing), което се случва точно в добрите квартали с предимно немци (алтернативата са гетата с араби и ко., но ти не си там). Няма да обяснявам, но детето го натикват в Sonderschule като бавно развиващо се и независимо от всички настоявания не искат да го пускат от там, за да си запълнят бройки явно. Майката го праща при бабите в България. Завършва във Варна езикова гимназия с отличие само детето, защото майката няма пари да идва често (беше и скъпо едно време). Връща се на 20 г., когато и се запознахме - беше един изпълнен със злост и жлъч млад човек, мразещ немците, който са го били и тормозили като малък. Знаеше американски английски, обличаше се като американец и се представяше за американски военен- спеше с германки и на сутринта им казвал, че е българин ехидно, а онези веднага в банята да не се заразят. ..стана пилот в Луфтханза, приеха го след 4-ти път кандидатстване и го направи само, за да им напизмел и да ги тормозел, защото пилотите имали висок социален статус и това му беше цел - като българин да успее там, но и да тормози особено момичета


Не познавам нормално дете на българи- самотни родители, но и някои семейства, израсло в последните 25 г. там. Има от старите емигранти, когато е нямало лошо отношение към нас, а те са били уважавани като емигранти-десиденти. Техни деца има действително чудесно интегрирани, с чудесни маниери и кариери. Има и от хората по селата чат-пат нормални деца. Събирали сме се често, но масата деца на хора като теб срещат огромни проблеми и има не една история и тук за такива деца, така че до някъде е добре за твоите деца, че нямаш шанс да ги вземеш и колкото и да ти се иска, после ще разбереш, че е било за добро. С двама родители все някак си е ОК, ще си помагате, ти ще работиш по-малко и ще си гледаш децата - трудно е, но семейства с двама родители имат някакъв шанс да отгледат поколението си нормално, но ти като сама жена не можеш да се бориш с драконите, които ще нападат децата ти - няма да имаш енергия, физическа възможност да го сториш, ВРЕМЕ няма да имаш и за институции, и за ходатайстване, докато немските майки бдят над отрочетата си като орлици и твоите все ще остават на заден план и откъснати от нещата, които стават и в училище, и в града ви. Отделно ти ако си се чувствала малко или много дискреминирана, то децата ти ще ги удари десеторно повече, защото те влизат на 100% в немска институция, в тяхната система и ТРЯБВА да се интегрират, което е невъзможно, когато има отпор и предрасъдъци към теб. Езикът ще научат за 1-2 годинки, но проблемите са много по-дълбоки и това ти го знаеш, но си зряла жена и изградена личност, а те не са - ще ги удари в много важен момент от живота и ще ги удари силно, а отделно си идва загубата на средата, бащата (!!), бабата и дядото (родителите в последните 2. години), дори вещите, с които са свикнали, домашни любимци, климат, храна - ВСИЧКО. Колкото и да си велика като майка, тези всичките неща не можеш да им ги компенсираш

Успех все пак и умната - надявам се да вземеш правилното решение за децата си, но и за себе си

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8a0e981f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Номер 19, айде да оставим компетентния орган,в случая българският съд, да преценява кое е по-добро за децата.
Че, ако от теб зависеше, разбрахме, че няма да постановиш такова решение.

Авторке, виж тази тема, може да ти е от полза:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=493182.0

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 797c8a438d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Абе, я оставете авторката да си чупи главата - достатъчно й се обяснява, че няма как да стане. То ако е можело, адвокатът в България е щял да свърши нещата. Явно се търси съвет за някакви вратички, шашми и подобни. Ами няма. Да не говорим, че съпругът й може много лесно до използва това, че тя реално си е зарязала децата и ги отглеждат родителите й. Така си е според фактите, с които се работи в съда. В крайна сметка тя няма отговорност за тях в момента, освен финансова подкрепа. Да, ама това не е достатъчно. Така че авторката да не си прави разни сметки, ами да се прибира и да си ги отглежда тук.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b112368b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Лелка и мене ме караше Майка да ходя с нея в Германия ама аз не исках просто, Останах в България и сега се чувствам много добре за разлика от мой приятели там където постоянно им е тъжно за България ама за уж по добрият живот са там. Много по различно е там за малко дете някой се стресират и никога не се приобщават. Знам че си обичате децата и искате да сте с тях да не сте самотна ама истината е че те като им е добре тука никога няма да отидат там на тоя етап.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 134c93898e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Потресе ме коментар номер 4, където някаква "майка" обяснява как пратила "едни приятелчета" при бащата на детето си, за да го принудят да й позволи да завлече невръстното си дете на майната си.... Какво ли казва на детето си - "Не плачи, мама, тука е хубаво, плюс това пратих едни хора да пребият тати, за да те пусне да дойдеш да се "интегрираш". И го пише по форумите, явно се гордее със себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6e9cfe3a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Според мен добре ще бъде както за децата така и на теб да са си при те дерата.
Аз лично знам какво е да си при свой роднини, а майка ти в друга държава. Аз съм дете на разведени родители и вече 2 месеца съм при майка при в Германия. За това не се притеснявай взимай си децата при теб и всичко ще се нареди.
А относно бащата той трябва да се съгласи и да си имат декларация, в която пише, че се съгласява децата да пътуват в чужбина :)))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker