Англия или САЩ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Англия или САЩ?
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 2193 пъти
Здравейте. Заглавието само по себе си обяснява дилемата ми. Завършил съм Финанси в Германия и работя вече 2-ра година по специалността си. Искам да се преместя в държава, където официалния език е английски. Тук в университета всичко беше изцяло на английски език, но тъй като не владея много добър немски, определено се чувствам изолиран. А и като цяло не чувствам Германия като моето място. Ужасен климат, студени хора, скучно и сиво ежедневие, а за капак езиковата бариера. Да, материално съм доста добре, но живея едва ли не насила тук. Като цяло клоня по-скоро към САЩ, защото там местните са настроени доста по-позитивно към емигрантите, отколкото в UK. Знам, че виза се взима трудно, но бих опитал да замина и нелегално, дори да ви се струва глупаво. Та, моля ви, ако има живущи в някоя от 2-те държави да споделите мнението си, плюсове и минуси и кое бихте избрали вие. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0d71bac642
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В никакъв случай не ходи нелегално в САЩ - ще си провалиш бъдещето и всичко, за което си работил до сега! Пробвай да запишеш магистратура МBA и така нататък, но не ходи нелегален - какво ще работиш там, защо си учили изобщо?
За Германия без немски няма начин и не знам там в какъв университет на английски си учил, когато поне истинските университети са си на немски и няма специалност финанси, а са BWL или VWL. Ако си учил Fachhochschule някакво, имай в предвид, че дипломата ти не е призната в САЩ и в страните без такива училища, дори за България е малко.. не много добре с такава диплома, но тук има немски и тем подобни фирми, които ще те вземат - действително големи фирми, които знаят предимствата и на такъв вид следване.
Отделно се питай дали не е добре да се върнеш, защото в София търсят много специалисти и макар, че заплатата е по-ниска, ти живееш като стандарт по-добре.
Иначе Англия за първо време би следвало да е по-добрият вариант - ти там си бял човек, но климат не търси там както и добро отношение към българи, румънци и со.
Изводът ми е, че или трябва да се пробваш с работна виза за САЩ, или да запишеш Магистратура там, но задължително легално отиди, а за Европа мисли за Англия или за връщане в Софето, където животът е много весел, а хората с немски дипломи от университети печелим много добре за страната и живеем страхотно - климат, излизания и лайф стайл са се подобрили в последните години и са номер 1.
В Германия само Берлин и до някъде Хамбург стават за живеене, но с отличен немски. С английски там си изолиран просто, но ако нямаш как да се преместиш от там поне направи възможното да отидеш в Берлин - там има интернационална среда и ще се оправиш. Успех

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a56d887a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,

Бил съм в САЩ а сега съм в UK.

Ако трябва да сравняваме САЩ и UK като климат, то в UK климата е подобен на този в Германия. САЩ пък са с територия е по-голяма от Европа и климатичните условия от Западният до Източният бряг се различават значително.

Колкото до гостоприемността и в двете държави, трябва да погледнем филосовски и психологически. САЩ са държава от имигранти и там играе роля националността, както и расовата принадлежност - бял, латино, чернокож, азиатец и т. н.. Поради мултикултуризма в UK също се делят на бели, чернокожи, азиатци и т. н. (не само вербално, а и вписано формално при кандидатстване за работа), но в същото време поради това че Европа е Европа и всяка държава е основана от някакво етническо население, белите не се клонят към единна принадлежност както в САЩ, където бял е бял (смесен от различни европейски етноси), а се разглеждат като отделна. Шотландци, Уелси, Англичани, Ирландци са си отделни и горди народи, като вече другите бели макар и бели, биват слагани под общ знаменател - имигранти, чиито първи език не е английски.

Тези бели имигранти могат да бъдат дискриминирани както в UK, така и в САЩ. Причини в UK могат да са non-british, non-native english speaker, foreign educational supplement;

Това което съм видял е че по принцип за да пробиеш или трябва да си много добър и образован с добро резюме или някой трябва да те препоръча. Ако в дадената държава има дефицит на конкретна професия, намирането на работа е много по-лесно тъй като така или иначе на тях им се налага да търсят от вън. Ако професията обаче не е от дефицитните и срещаш конкуренция, то шанса да вземат някой който е препоръчан пред друг който кандидатства сам е много по-голям.

Друг вариант за намирането на работа са и агенциите за работа, които разбира се взимат пари от твоят гръб но пък после ако компанията те хареса или ти се докажеш, може да се сключи самостоятелен договор. Поне ще си се закачил.

Колкото до заминаване нелегално в САЩ, това е глупост и самоубийство. Като нелегален само ще срещаш рестрикции - противоположност на това което всъщност търсиш ти. Да не говорим че на минимална заплата, дали там, дали в Европа - живота не е живот. Медицината там е скъпа а ако нямаш и осигуровки си умрял на пътя. В UK пък от друга страна здравната система е безплатна - да, прехвалена е но все пак безплатна.

Преди да избираш проучи добре на каква почва стъпваш. Обогати си знанията и информацията и от други места не само тук, рови се и из форуми и знай че макар и да ти даваме информация, то всеки говори през погледа на своята призма, макар и да опитваме понякога да гледаме от много ъгли.

Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c5a99d8436
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Да, номер 1 е прав.
1700-800 лева в София са много по-добре, от 3000 паунда в централен Лондон.

Дори и да си намериш работа, Англия претърпява огромна криза. Половината население не работи, цените на жилищата с удвояват на всеки 2-3 годин. Това е добре, ако си инвеститор с милиони, но именно подобни инвеститора докара тази имотна криза. За обикновения човек, било то и високо платен, нещата не са никак розови. Всяка добра работа е в някой много скъп район, а до там се пътува по 1 час в едната посока. Ако искаш да живееш близо до работата си, нама ще ти е повече от половината заплата. Аз си бях намерил работа, но най-изгодното жилище, бе на 70 минути, а всички други, по-близки ми казавах по минимум 450-500 паунда на седмица. Изведнъж 40 000 паунда годишна заплата (и незнам си колко такси) ми се сториха много малко. Да, можех и да деля жилище, но дори и тогава, щях да съм си давам половината заплата. Какъв бе смисъл да уча език и да се мъкна 5 години по чужди университети, ако ще живеея по-зле от познатия ми Пешо Бояджията, които си докарва по 900 лева, защото го мързи да работи за повече (буквално работи по 5-6 дена в месеца). Избора бе, между два и половина часа път, по 25 дена в месеца, за да живея в 100 годишен двустаен апартамен, или да живея близо до работа, но да карам на паста и картофи. Да не споменавам и за отношението, което ще трябва да търпя, защото на 10 места ми казаха, че дават квартири само на британци.
В САЩ имам приятели, които изкарват по-големи заплати, плащайки далеч по-ниски данъци, имотите са двойно по-евтини, освен това колите и техникта са много по-достъпни. Разбира се там, винаги стои проблема с визата, гражданството и прочие, но ако има кой да те вземе на работа и да ти дава добри пари, то ще ти е доста по-леко, особено с твоята специалност.
Ако имаш легалната опция и трябва да избираш между САЩ и Англия, за да работиш като финансист, бих ти препоръчал САЩ. Иначе, ако можеш да си намериш добра работа в София, то силно се съмнявам, че ще ти е по-добре в която и да е от двете други страни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0dfc7184de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В сащ не знам как е ама в Англия е много зле положението. Бях там в Лондон и навсякъде само цигани събрани на куп от цял свят. Не ми хареса англия изобщо.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 230c78f909
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 1, забрави Мюнхен. Въпреки че е много скъпо там, заплатите са високи.
Обаче аз бих ти препоръчала да се върнеш в България. Ще си живееш като цар тук! Пък с образование от чужбина веднага ще се уредиш с ръководен пост. В момента в България много се търсят финансисти, използвай момента, не преследвай мечти, които може да си останат само мечти, ние много си плюем държавата, но не оценяваме какви възможности може да ни предложи!

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a56d887a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   До #4;

Навсякъде на запад има мултикултуризъм. И аз съм в UK но не съм в Лондон. Аз не мога да разбера какъв е този мазохизъм от страна на повечето да се тикате в Лондон ако ще се работи ниско платена работа? Това е един от най-скъпите градове в света..

Обяснявам си това като комплекс - има много които живеят като плъхове но като се върнат в България и обменят паунда в лева и видиш ли колко розово е в UK а и да си в Лондон..

А колкото до това какви цигани от цял свят се били събрали, не знам с какви филми си тръгнал/а тогава тогава, ама определено не май не знаеш какъв е живота извън бивши соц. държави от източния блог..

Поздрави

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9973c54e9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Определено САЩ е по-добрия избор, но не заминавай нелегално. В Англия (и в цяла Европа) всеки може да си хване куфарите и още утре да замине да търси работа. Затова е пълно не само с българи, ами и с цигани и турци, които се представят за българи и сам си прави изводите какво име имаме ние пред цяла Европа. В САЩ не допускат всеки, има контрол и заради това според мен е много по-добрия вариант. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 174e48c0cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   По-добре би било САЩ, но ЛЕГАЛНО! Иначе, ако искаш да си по-близо до БГ-то, стой в Европа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker