Грац, Линц или Инсбрук - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Грац, Линц или Инсбрук
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 3397 пъти
Здравейте. От известно време обмислям да се да се преселя в Австрия. Чудя се между трите града от заглавието. Виена ми се струва прекалено аристократичен и изискан. За Грац и Инсбрук знам че са в подножието на Алпите , а Линц е на Дунава. Моля който е посетил поне един от тях, живял, или още живее там да си даде мнението относно намиране на работа, заплати, социална среда, манталитет на хората, култура, отношение към чужденците и т. н. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: df625cfaf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само във Виена можеш като българин да намериш работа и квартира - Грац е вторият по големина, но е нещо като Пловцив, но много заспала работа - има две-три големи фирми и толоз, да не говорим за останалите градове, които изброи - аристократична била Виена - ами тези по-малки градове какви са тогава?
Във Виена поне имаш някакъв шанс да се закачиш. Има едно предградие Wiener Vorstadt, където можеш да живееш и да ти дадат квартира, а и има други българи и студенти, които да ти помогнат. В по-малките градове шансовете са много ниски да успееш изобщо да се устроиш. За Австрия важи повече от за Германия, че ти трябва немски език на високо ниво - над В1. Във виена говорят книжовен немски, в останалите части говорят диалекти, които и те не си разбират, включително на работното място и в обществото като цяло, защото са горди с диалектите си. По-отворени са към източно-европейците от германците, но до тук. И в Австрия винаги ще си чужденец и ще намират начин на обличане, акцент, порядки, начин на хранене, живот и така нататък за чужд и няма никога да си част от тяхното общество, но поне във Виена има българска диаспора с интересни хора, които в началото поне да ти подадат ръка, а и като цяло много чужденци и няма да се набиваш на очи. Има много и разнообразна работа, но наемите са едни от най-високите в Европа и поне едни 1500-2000 евро чисто трябва да печелиш, за да живееш нормално, за преживяване стигат 800-1000 евро, но ще живееш като у нас по-бедничките хора. Внимавай с турци и югославяни - не плащат, а хървати и босняци отделно те мразят като роден православен - с тях не се занимавай. Гърците често наемат в ресторантите си българи, но плащат под минималното, но поне плащат. Успех

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 912bae7704
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бих избрaлa грaц. Посещaвaлa съм ги 3 грaдa.... във виенa може дa видиш всякaкви други хорa нон не и aвстриици.... имa много китaйци турци a нaй-лошото е и цигaни. С 1 думa грaдa не ме впечaтли. Докaто в грaц е много приятно чисто и подредено. Aко искaш дa рсботиш кaто сервитьор или мaгaзинер отиди в виенa но aко искaш нещо по пристижно избери грaц:)

Късмет

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ef12129aa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Грац е чудесен била съм там два пъти и признавам,че винаги фалирам-има страхотни магазини,но и страхотни забележителности и е прекрасно място.Обожавам го-градът не е голям и за мен лично е много по-хубав от Виена,въпреки че там не съм прекарала толкова време,но все пак,ако ще избирам къде да живея ще избера Грац.Въобще не е западнал и има много повече от две големи фирми;Хубаво е да говориш немски добре,но аз понеже винаги съм била на почивка се оправях перфектно с английския.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker