САЩ виза - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

САЩ виза
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1717 пъти
Здравейте,

Обмислям да кандидатствам за виза за САЩ. Питането ми към вас е
възможно ли е да си намеря работа в САЩ от България чрез интернет и те да ми съдействат за визата. Признават ли се дипломите, издадени от български университети? Другият ми въпрос е към хората, които живеят там. Как си намерихте работа -предварително или на място? Задължително ли е да те посрещна някой, когато пристигнеш или може да се оправиш сам? Какво направиха хората, които отидоха без познати там, тоест къде отседнаха, как започнаха работа? Моля за мнението на хора, които имат ясна представа от нещата!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: cda80e4967
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Значи,първото, което трябва да знаеш е, че всяко начало е супер трудно.
Отиваш сам/сама в Щатите,и ако там не те чака никой ще се наложи да се оправяш сам/сама.Което си е доста стресиращо.Аз лично ще се спека и няма да знам какво да правя.
Работа в САЩ чрез интернет и то от тук...малко трудно,почти невъзможно.Най-добре там като идеш си намери.
Да,в някои щати българските дипломи се признават,например Илинойс.Предполагам, че е заради факта, че в Чикаго има 300 000 българи.
В началото ще ти е доста трудно,но после пък ще ти е много лесно и уредено :)
Там ценят труда,дори и да работиш най-гадната работа те ще ти платят така, че да не се чувстваш тъпо,че работиш нископлатена работа.Тяхното "нископлатено" е много повече от нашето "високоплатено".
Така, че,успехи! :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 76ac906326
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Май въобще не си наясно за какво става въпрос!
Влез в сайта на посолството и прочети за видовете визи но на кратко ако ще работиш ти трябва "Неимигрантска работна виза тип Н". За да я получиш трябва да представиш:
- Писмо за одобрена петиция която предварително е подадена от американския ти работодател към американската комисия по имиграция и натурализация,
-доказателства, че си квалифициран да упражняваш съответната професия или длъжност - или диплома в съответната сфера или документ за предишен опит.
В САЩ не е като в ЕС. Много голяма е цедката за работни визи докато в ЕС пазара на труда е отворен и още утре можеш да започнеш работа в която и да е страна от съюза, стига да си намериш работодател.
На твое място сериозно бих обмислил към коя страна точно да се насоча. Ако знаеш Английски проучи за работа в Англия, поне е по близо.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3b2cd8a750
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ей, не ви омръзна да повтаряте чужди мисли, думи и мечти, и това си е!
И какво си мислиш че ще стане като отидеш в Щатите? Ще цъфнеш и ще вържеш ли? Бъди 10 000% сигурен/сигурна, че изобщо няма да е това, което очакваш и за което си мечтаеш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8f76c73f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами ако беше по-млад (както съм аз) можеше да кандидатстваш за колежи (нали в който щат отиваш) и, ако те приемат си отиваш без проблеми. Учиш и работиш, след това (вече си си спестил пари) и си купуваш апртамент и си уреден, обаче за жалост не си. Кандидатствай за виза, пък квото стане такова.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c9090ef518
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Номер 3 чакай малко, бе, ОЛИГОФРЕН!? !? Никой тука не говори за А. Мечта. Никой не си въобразява, че като отиде и вдичко ще е хоп и готово- жена му ще е Стейна Катич, ще кара кола за 100 бона и ще има къща с капацитет за 3 семейства. Кой ще ти стои в тая умряла България, не виждаш ли кво става? !? ! От началото на 2015 има поне педесеттина случея на мъртви деца по пътищата. Съжалявам, но искам по-добро бъдеще за децата ми!

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c9090ef518
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 3 чакай малко, бе, ОЛИГОФРЕН!? !? Никой тука не говори за А. Мечта. Никой не си въобразява, че като отиде и вдичко ще е хоп и готово- жена му ще е Стейна Катич, ще кара кола за 100 бона и ще има къща с капацитет за 3 семейства. Кой ще ти стои в тая умряла България, не виждаш ли кво става? !? ! От началото на 2015 има поне педесеттина случея на мъртви деца по пътищата. Съжалявам, но искам по-добро бъдеще за децата ми!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c9090ef518
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 3 чакай малко, бе, ОЛИГОФРЕН!? !? Никой тука не говори за А. Мечта. Никой не си въобразява, че като отиде и вдичко ще е хоп и готово- жена му ще е Стейна Катич, ще кара кола за 100 бона и ще има къща с капацитет за 3 семейства. Кой ще ти стои в тая умряла България, не виждаш ли кво става? !? ! От началото на 2015 има поне педесеттина случея на мъртви деца по пътищата. Съжалявам, но искам по-добро бъдеще за децата ми!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1c4dbcd204
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   До Автора,

Ако смяташ да вършиш тези работи сам, ще ти излезе по-трудно. Има агенции като Ориндж и Интеграл в България които се занимават с work and travel USA, чиито услуги се ползват от хиляди студенти в Българя ежегодно. Тези агенции със сигурност биха могли да ти намерят и работа някъде в САЩ, както и да ти помогнат за документите, подготовка за интервюто което трябва да минеш и получаването на документите ти обратно след интервюто.

Та тези агенции ще ти смъкнат някакви пари от гърба за услугата, но смятам, че ще ти помогнат.

Колкото дали се признават българските дипломи, можеш да провериш и онлайн относно приравняването и процеса.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker