Люксембург - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Люксембург
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 11029 пъти
Здравейте! Сметнах за добре да създам тема, в която да изкажем всичко, което знаем за тази, неизвестна сред някои, страна-сърцето на Европа-Люксембург.
Бих добавил информацията, която съм придобил, чрез интернет.
В нея живеят около 1500-2000 българи, всички специалисти в областа на работата си. Минималната заплата е около 2000 евро, които за разлика от много други добреразвити страни, е достатъчна за нормален живот. Но има една уловка, за да заживееш в Люксембург трябва или да си назначен на работа предварително, което е много трудно, защото предпочитат да наемат граждани на страната, или да вземеш виза, което също не е лесна задача. За да вземеш гражданство трябва да живееш в страна минимум 10 години.
Ще се радвам да предоставите още инфо за страната като например :за образованието, стандарт на живот и т. н
Надявам се темата да бъде одобрена. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 41dee35d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Люксембург е богата страна, но кой би искал да живее в музей?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 909c7def9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ама в голяма грешка си! Не зная тази информация от личен опит ли я вадиш или от някоя статия в Интернет. Живях две години в Люксембург и е много готина страна, мнооого спокойна, лесно се намира работа във финансовия сектор и заплатите са високи, но и живота е по-скъп.

Както във всички държави в ЕС, когато фирма иска да наеме работник от чужбина, трябва да удостовери, че не е намерила правилния кандидат от местните. Това е една формалност в Люксембург, защото искат да привлекат повече работници, освен това няма толкова много хора от местното население, че да заемат всички свободни позиции във всички фирми и освен това те предпочитат да си работят в местната администрация, където взимат прекрасни заплати, много по-високи от частния сектор.

Визите стават много лесно, българите нямат нужда от виза или разрешение за работа от 2014.

За гражданство може да се кандидатства след 6 години пребиваване в държавата, но трябва да се държи изпит по люксембургски.

Осведоми се повече по темата преди да даваш грешна информация.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 544c9b7aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, интересно ми е в кои "добреразвити страни" 2000 евро не са достатъчни за нормален живот? Защото в цяла Източна и Западна Европа тези пари ще са ти напълно достатъчни. Аз съм живял в Германия, Холандия, Белгия и Испания и съм плащал за квартира между 400 и 700 евро. Махни още 50 за телефон и 50 за транспорт. Интересно ми е какъв начин на живот трябва да водиш, за да не ти стигат 1200-1500 ЕВРО месечно за храна и битови нужди, след като си си платил наема? ! Да, наистина 2000 евро не са много пари за Западна Европа, но са ПОВЕЧЕ от достатъчни за нормален живот. Моля те, не се изказвай неподготвен. Ако кажеш на някой местен в Западна Европа, че 2000 евро на месец не ти стигат, той ще реши, че тук България парите валят и хората си отглеждат децата с космически заплати.
Иначе, за съжаление не знам нищо за Люксембург, но смело мога да кажа, че за нас българите по-добри дестинации са САЩ или Австралия, защото в Европа ни дискриминират СТРАШНО много. Живял съм почти 10 години в Западна Европа и знам какво говоря. Съжалявам, ако коментара ми е прозвучал обидно, но просто изказването за "2000-те евро" не беше правилно. Успех, авторе, независимо дали ще останеш в България или ще заминеш! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 34f9a55017
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   От Автора: Признавам, грешно съм се изразил, исках да поясня, че неквалифицираните работници над 18 години взиматсумаоколо 2000 евро, които са достатъчни за нормален живот без лишения. Благодаря за пожеланието! ;) (до номер 3) Грешката се появила, когато съм изказал сравнението. Желаех да сравня минималното възнаграждение измежду други страни с развита икономика. Та до номер 2, неслучайно включих пояснението, че придобитата информация, която споделих, е взета от интернет източници, което не я прави сигурна. Затова и създаох темта, за да придобием, ние(ентусиастите), допълнителна информация за живота в Люксембург. Иначе благодаря за информацията, изказана от вас ще ми бъде от полза. Поздрави! :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fa8852a0b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   Надявам се автора на темата, ако смята да заминава, да проучи много добре въпроса със заплатите, 2000 евро в Люксембург не са като 4000 лв. в България, не се лъжете. Пример:6000 шв. франка за Швейцария, особено за двама или трима няма да стигнат за цял месец или многооо трудно. Да знам че в българки пари това са към 12 000лв и повече даже, но когато живееш в Швейцария и коло месо е около 30-60 франка килограма и т. н т. е. гледайте заплатите според местните разходи. Всичко останало е грешка. Люксембург не е толкова евтин град-държава така, че тези 2000 евро (не съм проучвала), но не съм сигурна биха ли стигнали изобщо, на автора да си прави сметката! :) Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9227c26065
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Люксембург не е град държава!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8b23b438ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Здравейте, аз съм авторът.
До номер 6:
Благодаря за изказаното мнение, но смятам, че мога да правя изводите и не съм от тези, които летят в облаците само като прочетат нещо :) Това в кръга на шегата.
Знам какъв е стандарът в Щвейцария, да подобно е и положението в Люксембург, но аз съм подчертал, че става въпрос за сам човек. До колкото съм информиран квартира в сравниетелно добър квартал на Люкс е към 1100 евро, а 900 евро са достатъчно за нормален начин на живот. ДА няма да ходиш постоянно на ресторанти(но на кого му и нужно, лично на мен-не ми е), ДА няма да притежаваш всичко, което поискаш, ДА това е така, но като се замислиш, не затова ще отида там, а за да следвам, за да мога във бъдеще да градя успешна кариера, Реших да споделя наученото, за да видя мнението Ви, но също така и да добия още информация(Та за това е и сайта :]). Аз още не съм завършил гимназия, има време да взема своето решение. Имам и други фаворити държави за емигриране. Те първа ще избирам къде да следвам и в коя държава, а и като споменах това се припомних, че след няколко дена ще посетя изложение по темата "Образование в чужбина".
Горещо препоръчвам, кандидат студентите да посещават такива събития и да търсят информация от всевъзможни източници.
Поздрави. =)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1bb1098129
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Няма такова животно хубаво ли е лошо ли е мястото. Живота е сладък, ако където живееш той ти предлга което търсиш от него. Има хора на света на които ще им е дерт ако немогат да люпят семки с аврите, или не мога да идат да спортуват 24/7 във фитнеса, или когато отиват да си купят нов Ролекс Пиер няма да е на работа. Това беше апропо. А сега, живея в Люксмебург - ако имаш конкретни въпроси слашам те. Колкото опит имам мога да споделя. Обаче и аз имам няколко за теб. Едва ли си се събудил с мисъл да търсиш информация за заплати, работа, начини на наемане в Люксембург, та какво аджеба ти е подпалило чергата? Защо? На колко гидини си? Живял(а) ли си само в България? (и други??? има)

Ще ми си и на горни коментари да отговоря но разводнен ще стане поста:)))))
Алекс

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 5fcd68057a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Альор, смятам да започна така, тъй като разбрах къде живееш. Благодаря за коментара на първо място. Съгласен съм има хора и хора. Прав си не съм тръгнал с решението да избирам по доходи и тем подобни материални шоуз. Има къде, къде по-важни фактори-климат, отношение към различния и тн. Не зная дали съм споменал или дали правилсно сте разбрали какво съм написал, но исках да спомена, че всяка друга информация ще ми бъде полезна(а и на другите съфорумници). Интересно, видях как съм написал първия пост и разбрах, че така е излязло, и затова има толкова негативи най-вероятно.. Моята цел беше да разбера инофрмация за конктретната страна, поради изключително минималистичната такава сред интернет средата и други източници.. Време да отговоря на нещичко.
Изучавам френски във такава езикова гимназия, 10 клас-което ще рече 15-16.
Не съм живял другате, освен че съм бил няколко месецас в Германия.
Радвам се, че има човек, живеещ там, който ще може да ми отговори на някой въпроси.
Исках да те попитам как стоят нещата с висшето образование, приемат ли се дипломи да кажем от университети от други европейски страни(мисля, че имам да отговор да този въпрос, но искам да бъда сигурен)? Какво е отношението на тамошните спрямо българите? Интересува ме също и информация за данъците.
Поздрав, Алекс
Автора :]

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e231bda9d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Дано не пропусна нещо. Първо 15-16 - сладка възраст и евала за езиковвата гимназия. Аз също съм завършил таква но френски за първи път уча тук. Избрах я защото мразех да уча езици ( не се смей ) - моето призвание са числата. Прецених, че математиката мога и сам да уча но за език ми трябва помощ. И ако има момент за изучаване това ще е. Така и направих. Това кето съжелявам в момента - не успях да вдигна втория си език до нивото на първия. Та първия ми съвет е гледай да си нялгаш парцалите с езиците. ce clair?

За висшето - естествено, че се приемат дипломи от акредитирани университети. Само в България седи този умилително пасторален въпрос в стил 82-а - признава ли си диплома. Толкова много скоби искам да отворя на тема висше образование но ще се сдържа! Това което може да е спряло някой е не че не са му признали дипломата, а че някой с по-добър профил го е победил за място (забележи профил - всеобхватно е талант, квалификация, личност). Аз съм завършил в Холандия и проблем няма никакъв.

Що се отнася за качеството на локалния университет зависи какво искаш да учиш. Някой катедри са излючително нови(следователни малко зеленички), а и как да се съревновава с големите университети в Европа и по света. В Люксембург има осезаема възрастова група липсваща 18-25/26. Просто след гимназия предпочитат да си завършат в по-реномиран университет и след това да работят тук. Огромна е темата!

Данъци - има причина на има-няма 300 хиляди човека да има само банки - 153 (мисля бяха последно официално) и много от големите евро институции да са тук.

Микса. Макар че след Амстердам всеки град в Европа което твърди че е многонационален - мен ме напушва смях, Люксембург е взел да тръгва на там. 60 % са чужденци. Икономиката се крепи на тях. От там и правителството прави всичко да е лесно да бъдат наети. (Контрастирай с бг изискването да си "легализираш" дипломата ако искаш да работиш там и не си завършил университет. Значи съм добър без въпроси за Ню Йорк, Лондон, Франкфурт, Люксембург, Токио, ма не и за Враждебна - мога ли да ги... )
Въпроси?
Алекс

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker