Задгранично пътуване с влак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Задгранично пътуване с влак
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2016 пъти
Здравейте. Планирам скоро да пътувам с влак до Германия, най-вероятно в спален вагон и ме интересува дълго ли продължава документната и митническата проверка, много ли е щателна (обикновено това много забавя, затова питам, спестете си коментарите дали пренасям нещо нелегално или съм с нередовни документи, не е нито едно от двете), през кои страни най-често преминава влакът и освен от лична карта ще се нуждая ли и от паспорт? Не намерих еднозначен отговор в интернет, затова се допитвам до вас, хората от сайта. Ще се радвам на всякаква информация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 9e20b30df5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В ЕС сме и ако си гражданин на РБ, можеш да пътуваш и само с лична карта. Няма да те проверяват много, освен ако не изглеждаш подозрително. Изборът на влак ме озадачава, едва ли излиза много по-евтино от самолет, но ти си знаеш.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ddb96fb4b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Личната ти карта е достатъчна. Колкото до това колко време е проверката, ами зависи от митничаря. Може да реши, че няма смисъл да се задълбочава много, ама може и щателно да провери всичко. Впрочем това второто е доста вероятно заради бежанската криза и опитите на десетки хиляди емигранти да стигнат до Германия. Така, че зареди се с търпение проверката може и да е доста подробна, обаче си е просто една досадна формалност. Обаче до колкото знам не спират влака заради проверките. Митничарите се качват във влака и докато си пътува те проверяват. После просто слизат на следващата гара, така че това няма да ти удължи пътуването. Единственото тъпо нещо е, че проверката може да е посред нощ, защото тогава влакът е стигнал до границата и ще те събудят, но не е болка за умиране. Преживява се. С автобус е по-досадно, че те карат да слизаш и често пеша минаваш през границата, а когато е студено и току що си се събудил е неприятно.
Не се притеснявай, изобщо не е толкова страшно!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 5d0cd55733
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Я кажи колко излиза до там пътуването с влак и колко време продължава?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2bed7ee18d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това лято пътувах с влак до Виена и обратно. Няма никакви проблеми по митниците, никой за нищо не те закача. Качих се на влака от Белград, обаче. От София до там има само един нощен влак, който обикновено се движи с няколко часа закъснение и вероятността да си изпуснеш връзките от Белград нататък е доста голяма. Трябва да предвидиш това, когато гледаш разписанието. Не си купувай билети от България - по-скъпи са. Купих си билет Будапеща-Виена-Будапеща от Унгария, платих
29€. За същия билет в Пловдив ми поискаха 150 лв. През Видин влака е удобен, но пътува много време и също е доста скъп. За спален вагон от Белград до Будапеща ще доплатиш 12€, а за кушет 8€ в една посока. Другия вариянт е през Загреб, през там не съм пътувал и нямам представа. Успех

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f405cf894f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравейте! Интересно решение да пътувате с влак до Германия. На мен също ми предстоеше пътуване до Германия, което се отмени, но все пак проучих всички варианти. За влака бързо се отказах, защото е по-скъпо от самолетния билет и защото е пълна лъдница по европейските гари сега. Доколкото гледах няма директни до Германия, но може би има, но Вие сте проучили тези неща по-добре от мен. Моят съвет е да не си го причинявате. Чела съм страшни истории на хора, който са пътували до Геемания по това време. Най-добрия вариант е със самолет дори е най-евтино от всички варианти.
Приятно прекарване в любимата ми Германия!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker