Не иска да бъдем заедно, защото заминавам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Не иска да бъдем заедно, защото заминавам
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1968 пъти
Здравейте,
Имам връзка с едно момче от 2 години и половина. Точно преди толкова време реших да уча в чужбина. Сега дойде времето целта да бъде изпълнена. Заминавам след 2 седмици. Откакто сме заедно той постоянно ми повтаряше, че не може да бъде с мен докато съм в чужбина, че няма да издържи, но не може да дойде с мен. Разбирам го, наистина има причини. Но не мога да разбера какъв е проблема просто да опитаме.. От месец насам е студен, проведохме един разговор.. твърди, че било от напрежение заради заминаването. Разговорът помогна - нещата се нормализираха. Още не съм му казала, че заминавам толкова скоро, защото искам отношението му да не се променя отново. Ревнив е. И може би това е причината да не иска да сме заедно тогава. Твърди, че не иска да си го причиняваме.. и на нас и на околните, защото ще са постоянни скандали. Не знам дали да се боря да го убеждавам или просто да оставя нещата така. Твърди, че не го обичам щом избирам образованието си пред него... но знае, че думите му са глупави, защото в същото време се гордее с мен, и се радва, че се боря за мечтите си. Не е лесно да знаеш, че след 2 седмици приказката ти приключва. Наистина много се обичаме, но явно така е било писано..
Щастлива ще съм да чуя, че когато замина ще му домъчнее и ще ме потърси, но гордостта му е твърде голяма. Всички казват, че няма да издържи като гледат с колко любов ме гледа. Но явно искам прекалено много от него.
Бих се зарадвала да прочета някой и друг съвет, наистина имам нужда от това...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: f6689a79fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Твърди, че не го обичам щом избирам образованието си пред него... " - В никакъв недей да прекъсваш образованието си, заради някакъв ревнивец. Не ти трябва такъв. Човек, който ревнува открито, значи че не е сигурен в чувствата на партньора си. А и там в чужбина може да срещнеш друг мъж. Предполагам, че си млада. Човек се влюбва и разлюбва много пъти, преди да срещне правилния/последния.
Най-важното сега е да учиш, така че успех! Радвам се, че си си постигнала мечтите. Браво!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f35284f83c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кaкви сa тия глупости дa искa дa избирaш м/у обрaзовaнието си и него? ! Товa си е егоизъм и нямa нищо общо с гордосттa.
Тa ти ковеш цялото си бъдеще. Остaви го дa се цупи и мрънкa колкото си ще. A е време дa му кaжеш, зaщото в последният момент е кофти. Aко нaистинa се обичaте взaимно, то вaшето ще просъществувa във времето и от рaзстояние.
И ние със сегa вече съпругът ми бяхме рaзделени по тaкaвa причинa. Първо aз в Бългaрия, той в Испaния. После aз в Гермaния, той продължaвaше в Испaния. A после тaкa се случи, че aз вече бях в Испaния, a той трябвaше дa зa мине в Гермaния нa специaлизaция. Зaсичaхме се по някой месец в годинaтa в годинaтa, пътувaхме при другият, когaто имaше възможност, плaщaхме луди пaри по телефони, съответно се лишaвaхме от много други нещa. A сегa сме съпрузи в щaстлив брaк. Познaвaм още две двойки кaто нaс, чиито връзки по няколко години бяхa от рaзстояние и сегa сa си зaедно. Тaкa че, aко нaистинa се обичaте, рaзстоянието нямa дa ви е проблем, сaмо може дa е повод, но не причинa. Смело нaпред и успех!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 01328d87a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Какъв съвет искаш? Така, както описваш ситуацията, то още от самото начало сте знаели, че нищо няма да излезе, така че просто сте си загубили времето. Да, изживяли сте си чувствата, но като цяло страданието после не е много ясно дали и доколко си струва.
А и малко егоистка ми се виждаш - все натякваш как той нямало да издържи, как бил ревнив и много те обичал... Ами ти? Ти изпитваш ли нещо към него, или просто ти е кеф някой да си умира за теб?
Прав си е човекът да не иска да имате "връзка", докато сте в чужбина - "невиждани очи се забравят", и точно вие жените сте първите, които в един момент просто прекъсвате "връзката" от разстояние. Така като чета изповедта ми се струва, че и ти максимум до 3-4 месеца след като заминеш в чужбина и вече ще си се поддала на някоя нова "любов".
Прекратете връзката си, останете си с хубавите моменти и дето има една приказка - "пито-платено".

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: e88daefca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Mило момиче, не пишеш на колко години си, но вероятно заминаваш да учиш там. До голяма степен момчето е право - ти ще отидеш в един съвсем нов за теб свят, ще пораснеш, ще се промениш и ще започнеш да искаш други неща от живота.
В студентските години правих няколко опита за връзки от разстояние и нито една не се получи, а бяхме в една и съща държава. Ако си на 18-20, животът е пред теб. Не съжалявай за връзката - тя ти е дала много. Имай предвид и друго - с ревниви мъже трудно се живее, а ако си на разстояние - още по-трудно. Рано или късно на ревнувания му писва. Освен ако нямаш намерение да се върнеш да живееш в България, връзката ти с това момче няма особен смисъл. Не си причинявай страдание - животът е пълен с изненади, може би все още не си срещнала голямата любов. А ако любимият ти наистина те обича, ще намери начин да дойде при теб. Другото са оправдания.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 35221dbc01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз също съм момче и също бих постъпил като него, няма смисъл и двамата да се залъгвате, че връзката ви може да продължи. По-добре се запомнете с добро, вместо да се измъчвате.
-М, 18

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: afbc3a7dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   2 години и половина и ти още не си му казала, че заминаваш след 2 седмици? Леле, право е момчето, че иска да се отдръпне от теб, не му го причинявай повече, моля те, бъди егоистка, но не намесвай други хора....

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 9e7f326f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Постъпваш правилно, а момчето просто има трезва преценка за нещата. Нормално е по-време на следването ти и двамата да се промените и развиете, вероятността след това да не гледате в една и съща посока е много голяма. А и връзка от разстояние на възрастта, на която сте, няма голям шанс.
Не съжалявай - познавам подобна двойка. Там обаче момчето беше прието да учи в Щатите и се отказа, за да остане тук заедно с приятелката си. Е, две години по-късно тя го заряза и впоследствие се ожени за друг. Няма как да предвидиш, какво ще се случи.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 06a0333a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Благодаря за коментарите, беше важно за мен да погледна отстрани.. чрез вашите очи.
Доколкото господинът от номер 3 - Повярвайте ми, за крехките ми години - 20 съм изтърпяла доста, колкото и смешно да звучи. Преди този човек не съм имала никой в живота си - не защото не съм имала възможността, просто защото не си падам по такъв тип "любов", която споменахте. За мен е важно едно нещо - да направя човекът до мен щастлив, за да бъда щастлива и аз, но да пренебрегна образованието си.. мисля, че е прекалено. Аз вярвам в единствената любов, дори да Ви звучи старомодно.. Не ме привлича "връзка за нощ, две или месец". 6 - Разбирам, че не сте запознат/а с цялата ситуация, но сте погледнали с доста строги очи..
Помолих ви за съвет, а не да ме съдите. Досега съм жертвала всичко за тази връзка и въобще не мисля, че е егоистично да искаш да запазиш любовта си... И не обвинявам него - напротив, чувствам се виновна за раздялата! И да, обичам го достатъчно, че да искам да прекарам живота си с него!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker