Първо пътуване със самолет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Първо пътуване със самолет
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2263 пъти
Здравейте хора! Спешно ми трябва помощ!! След ден ще пътувам за първи път със самолет и имам няколко въпроса:
1. Какво мога да си нося в ръчния багаж?
2. Как трябва да опаковам шампоани, паста за зъби и др. отделно?
3. Какво е самолетен режим на телефон?
4. Имам неограничен интернет на телефона(3G). Ако го ползвам извън Бг ще има ли някакви такси( все пак по договор с мобилния оператор плащам определена месечна такса и имам неограничен интернет)?
ще съм ви наистина много благодарна ако ми помогнете! важно ми е а няма кого да питам.
П. С. Не съм сигурна тук ли е мястото на тази тема :D

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 92fefeb6e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1 По-ленсо ще е да кажем какво НЕ можеш да носиш. Течности, остри предмети (включително пили за нокти), понякога и храна (въпреки, че аз имах едни забравени солети в раницата, и никой не ми каза нищо).
2. Не ти препоръчвам да ги носиш в ръчния си багаж. Най-малкото, ще те накарат да оставиш шампоана, а ако си
3. Самолетния режим изключва всякакви 2/3/4 G връзки на телефона, както и Wi-Fi-я. Ако си с iPhone, то ще намерош настройката в Settings (Airplane Mode). Повечето андроиди също имат подобна функция, освен най-старите. Свестните компании предлагат интернет по време на полетите си.
4 - Да 3г роуминга е ужансо скъп и те съветвам да спреш тази услуга директно от оператора. Ползвай телефона само за разговори с българия, и ако можеш си набави друга карта, за разговори в страната, в която отиваш.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3508741fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спокойно де, винаги има първи път. Я му се наслаждавай, не се панирай. Шампоани и др. си вземи в багажа, който ще предадеш на гишето. В ръчния имаш право на флакони с течности, кремове и т. н. до 100 мл. Общо не повече от един литър, опаковани в прозрачна торбичка. Слагай ги в багажа за предаване и си спестявай разопаковането на рентгена. Отиваш на сайта на авиокомпанията, с която летиш. Там има опис на забранените неща за ръчен багаж. Запалки, оръжия, ножици, електронни цигари, радиоактивни материали и т. н. Ако имаш смартфон, там има един символ самолет, той включва самолентия режим. За най-сигурно си изключи мобилния през целия полет. Неограничен ти е нета само в бг. В чужбина ще те цакат яко, провери си в договора какви са цените.

Айде, лек полет.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 685f8cc354
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Сбъркала си сайта, сестро :) Тука дружинката модератори не бачкат от петък до понеделник та мненията у темата ще си ги видиш след като кацнеш. Няколко дена след като кацнеш по-точно...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2e9dfdc692
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами не, не й е мястото на тази тема тук, защото има поне 3 още, абсолютно същите, с адски изчерпателна информация, да не говорим за гугъл.... Защо не търсите първо, вмество само да се задръства сайта с излишни теми и да се обременява още повече одобряването на коментари??? :-(

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 65a650e78d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей! Първо в ръчният багаж можеш да носиш всичко освен остри предмети * ножичка, пила за нокти *, парфюми и дезодорант, вода и течности максимално до 100 мл * може и да е по- малко, зависи от авиокомпанията *.
Шампоана, както казах, трябва да е максимум до 100 мл. В ДМ и други такива магазини продават опаковки за пътуване или може да си пресипеш в друга опаковка * продават празни опаковки, които вършат страхотна работа в този случай *. За пастата също има травел сайз, които се продават, пък и няма нужда да носиш цялата тубичка. И един съвет от мен: когато имаш течности, най- добре сложи върху отвора прозрачно фолио и ги затвори. Така със сигурност няма да имаш разлят шампоан в багажа си :Д
Самолетен режим е голямо удобство за хората в самолета. Преди 2-3 години беше забранено изцяло ползването на телефон в самолета и трябваше да е изключен, защото уж смущават радарите :Д Сега като си пуснеш телефона на Режим полет можеш да си го ползваш в самолета- няма да можеш да се обаждаш или да ти се обаждат и да ползваш интернет * то всъщност за какво ти е ако няма самият самолет Wi-fi :Д *. Иначе всичко друго ще можеш да правиш с телефона си.
Определено ще плащаш такси, ако използваш интернет в чужбина, освен ако не си поръчаш интернет към роуминга. Попринцип данните са около 50 стотинки на мегабайт, което си е много. Като бях в чужбина скоро от Виваком ми предложиха срещу 5 лв на ден неограничен интернет на бърза скорост и мисля, че неограничени разговори, но на мен не ми трябваше. Ако толкова много се нуждаеш от интернет, почти всяко кафене в чужбина * главно Германия * предлага безплатен Wi-fi. Така, че можеш да си спестиш едни пари и да не пълниш гушите на операторите. Ако избереш варианта да не плащаш нищо, не забравяй да си изключиш мобилните данни на телефона, иначе когато ти дойде сметката може и да се озъбиш ;Д Една приятелка беше в България за седмица и беше забравила да си изключи данните. Е, когато се върна обратно в Германия честитката от 300 евро я зарадва.
Надявам се, че ти бях полезна. Пожелавам ти успех и приятно пътуване в чужбина!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker