Защо изпитвам привързаност към места, където никога не съм стъпвал? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Защо изпитвам привързаност към места, където никога не съм стъпвал?
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2686 пъти
Мечтаят някои за живот в чужбина - САЩ, Западна Европа или дори Австралия. Аз бих отишъл на почивка в Австралия или Франция, но не и да живея там. Западна Европа изобщо не ме влече. За живот ме привличат държавите от Централна Европа - Чехия, Словакия и Унгария, особено последните две. Те имат подобна на нашата история - били са при социализъм, освен това чешкият и словашкият език са от нашата езикова група. Освен това Прага, Братислава и Будапеща са прекрасни градове, специално Будапеща и Братислава са на Дунава. Направих обиколка с Гугъл стрийт вю из разни малки градчета в Панонската равнина и равнинните местности край Дунав и не знам защо се чувствам привързан към онези места, нищо, че никога не съм ходил там. Вярно, малките градчета с равнини пълни със стройни тополи приличат на моето село тук в България, но не вярвам само това да е причината. Не знам дали е възможно в минал живот да съм живял там? Още като дете бях привлечен от един видеоклип на една песен, сниман в Унгария. Има някаква магичност за мен в Централна Европа, особено в южната част на Словакия и цяла Унгария, както и югозападната част на Украйна където са равнини и безкрайни поля и най-западната част на Румъния, която е била част от Унгария някога. Как мислите, защо имам влечение на там?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3a984f6240
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си живял там в миналите си животи, а просто идеализираш тези места. Убеден съм, че ако поживееш там няколко години, ще видиш и лошите страни на тези места. Тогава вече ще имаш много по-обективно мнение. То ако ставаше само със Стрий Вю да разбираме кое място би ни допаднало за живеене и кое не, сега нямаше да има толкова нещастни емигранти.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b133218ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изпитваш привързаност, защото в минали животи си живял там. Най-вероятно ако посетиш местата, ще се чувстваш като у дома.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 03212d8121
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нямам представа, но аз имам същото необяснимо влечение към Скандинавия и Прибалтика. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 42390834da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всички имаме необясними интереси понякога.. места, държави, където никога не сме били. Съзнанието е ограничено, но душата.. помни..

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: be95c43be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Аз пък харесвам блондинки със сини очи - високи и стройни...
Нямам представа защо? ! Може би в някой минал живот съм бил влюбен в такава жена :-)

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 47ac341fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Номер 5, точно мъж за мен си! Аз съм блондинка със сини очи и всички мъже що познавам искат слаба дребна брюнетчица, а аз се чувствам като албинос сред тях. Колкото до автора - необяснимо е наистина, аз пък имам спомени от места, на които никога не съм била и наистина може да са спомени от минали животи. Не можеш да разбереш докато не посетиш мястото, а понякога дори след това...И все пак ти пожелавам да посетиш тези места.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: be95c43be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 6: да те бях срещнал по-рано... че и аз завърших със слаба дребна брюнетчица :-)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3a1ea20eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И аз имам същата необяснима привързаност към арабските страни, с тази разлика че съм била там (в Палестина) и необяснимо - но ми беше адски познато и близко, все едно наистина някога съм живяла или че поне съм била там... Като влечението ми е не само към тази страна, а и към целия близък изток, към страните с ислям, културата им, начина им на живот.... Много е странно, защото съм вярваща християнка и поради тази причина не вярвам в минали животи, но нещо много силно влиза в конфликт с "християнската" ми същност - и ако тя все пак е система от вярвания, които са били възпитани в мен, допускам, че може да има нещо друго... Явно имаме много още да учим (и усещаме)!

П. С. И аз не разбирам масовото желание на хората да живеят в Западна Европа и САЩ, нито имам желание да ги посещавам отново (в няколко западноевропейски страни съм била като малка и не изпитвам никакъв интерес към тях). Чудя се как хората изобщо отиват на екскурзии там, на мен ми е крайно безинтересно....

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a533e3778d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм авторът и след като посетих Париж мога да кажа, че от Западна Европа само Франция харесвам, допаднаха ми хората там. И аз като 8 изпитвам необяснима връзка и близост, но към французите. Като кацна самолета сякаш си бях вкъщи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f0131c2b6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Окончателното и необратимо угасване на самосъзнанието на набелязания, обречен на унищожение народ, ще започне със затъпяване и заблуждаване на хората. С посяването на хаос, незабелязано ще бъдат подменени техните морални ценности с фалшиви и ще ги заставят да вярват в тези фалшиви ценности. Враговете на набелязаната държава, ще намерят свои съмишленици в нея. С корумпиране на ръководни хора които са на позиция, ще бъдат инфилтрирани литеатура, театри, кино и всички средства за масова информация. Всички те, ще показват и прославят най-долните човешки чувсва. По всички начини ще се поддържат и издигат така наречените художници, които ще започнат да насаждат и набиват в човешкто съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателсвото - с една дума, всяка безнравственост. В управлението на държавата ще бъде създаден хаос и бъркотия. Незабележимо, но активно и постоянно ще бъдат насърчаване дерибейството на чиновниците, рушветчиите, безпринципността. Ще бъдат издигани бюрократизма и разтъкаването в добродетел. Честността и порядъчността ще бъдат осмивни като отживелица от миналото. Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх на хората и безсрамието, предателството, национализмът и враждите между храта и преди всичко вражда и ненавист към набелязания народ - всичко това ще бъде култивирано ловко и незабележимо и всичко това буйно ще разцъфти. Само много малко хора ще се досещат и даже разбират какво става, но за тях ще бъде намерен начин да бъдат наклеветени и обвинени че са отпадъци на обществото. Ще бъдат изтръгвани духовните корени, ще бъде опошлявана и унищожавана народната нравственост. По този начин ще бъде рушено поколение след поколение. Ще се залавят за хората от детските, юношеските години, ще се залага основно на младежта, защото тяхните мозъци са лесни за промиване чрез музика, мода, звезна култура и секс. Младите хора ще бъдат развращавани, разлагани и разрушавани. Ще бъдат превърнати в цинични простаци, космополити. С проповядване на непредпазен секс, една част от тях ще умрат от спин и други "безобидни" заразни болести, другите ще минат под ножа на наркотиците, алкохола и тютюна.

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: dc463000ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Това е много интересно. И на мен ми се е случвало и което е най-интересното, след доста време мечтаене, успях да посетя въпросното място и останах очарована! Сякаш наистина имаше някаква енергия там и знаех, че това е моето място! Пътувала съм доста, но на много малко места съм се чувствала така. Да, Париж, Рим, Барселона и т. н. са прекрасни, но само и единствено във Венеция се чувствах толкова невероятно! Не знам, може би защото още от дете исках да ида там. Така, че и при теб сигурно си има причина да чувстваш някакво специално привличане точно към тези места. Впрочем живяла съм в Унгария, да наистина е красиво, но понеже бях там дълго, а не просто на екскурзия, накрая вече всекидневния живот те завладява и няма никаква магия. Колкото и да е красиво в Будапеща, вече си го приемаш така както в момента приемам София, ми без чак толкова емоция. В крайна сметка ти си живееш там. Иначе унгарските села приличат на нашите... само може би са малко по-чисти. Пожелавам ти да посетиш твоите места и да почувстваш магията, чувството е уникално!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker