Бригада в САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Бригада в САЩ
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 2566 пъти
Здравейте на всички! Другата година записвам висше образование, тук в България, но много ми се иска да пробвам живота в САЩ на бригада, все пак "американската мечта". Познати споделят хубави мнения от бригадата, изчетох процедурите, но може ли някой да ми каже горе-долу за манталитета на американците - как се държат, за страната като цяло. Видях предишни теми, но има много положителни и отрицателни мнения, а все пак това е наистина голяма стъпка.
И оше един въпрос - след завършване на висше образование има ли вероятност за работа в САЩ с дипломата? Все пак се признават в чужбина, но не съм сигурна, че там ще мине. (ВИНС)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: c695e7715c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Веднага ти казвам. По-промити мозъци, по-големи лицемери и по-фалшиви хора от хамериканците няма. Бил съм там на т. нар бригада преди години. Едвам издържах. Добре, че имаше рускини, костариканци и ирландки, че да си правим веселото. Американците са страшно загубен народ. Нямат нищо общо с нас, по-топлите народи. По-големи лицемери от тях не съм виждал, а доста съм пообикалял по света. Отделно е, че мислят, че всичко им е позволено, защото са американци. Също така са страшно, ама страшно природно тъпи и елементарни. Можем да прибавим, че в 98, 5% са и страшно дебели, разплути плужеци, които само плюскат и не знаят как да се веселят. Техните партита и купони нямат нищо общо с това, което ние наричаме така. Там всичко се прави, за да се лицемерничи и след това да се обсъжда другия зад гърба му. А в работата направо ти изпиват тока, защото ти за тях си 3-то качество. Даже не си и човек, а някакво подобие. Като пари, какво да кажа, изкарват се, особено ако се хванеш на 2-ра работа, но след това се превръщаш лека-полека в един от тях, демек зомби. Общо взето най-отвратителната страна на света, където даже и като турист не бих отишъл. Това си е лично мое мнение. Не искам да заангажирам когото и да е било с него. Пиша всичко от собствен опит.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f7a03662e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   За съжаление не съм бил на бригада, но на въпроса ти за образованието мога да отговоря. Ако ще учиш нещо различно от медицина или информатика, със сигурност няма да ти приемат дипломата никъде навън - независимо дали е Европа или САЩ. Моят съвет - отиди да учиш някъде в Западна Европа, за да получиш качествено образование. Аз загубих 1 година, защото направих грешката да кандидатствам в СУ и след като видях за каква пародия става въпрос, се убедих, че трябва да емигрирам. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d77028245c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1 е прав за себе си, защото най-вероятно им е работил на 5 долара в селското стопанство и е попаднал сред селяни.
Аз не съм ходила на Бригада, но съпругът ми е живял там 7 год., имаме приятели, ходим на гости и те на нас - много приятни хора, НО който се продава за 5 долара на час, той сам си е виновен, защото като навсякъде по света и там има селяния, глупаци и така нататък и като отидеш да береш портокали, с какви хора очакваш да се срещнеш - с оперни певци ли?
Като навсякъде. Мръдни малко при нас по селата и ще видиш същия род народ.
Не са дебели иначе. Има повече дебели от в Европа, но има и много слаби хора, спортуващи хора и така нататък.
Интересно е за екскурзия, за КВАЛИФИЦИРАНА работа, но на бригада там не бих отишла най-малкото заради това, което описва номер 1 - нямаш контакт с нормални американци, а си част от общата ниско квалифицирана и нищожно платена работна ръка от ниско развити държави.
Прочети за програмата work and travel, но там ходиш не толкова за пари, а за удоволствие - работи се 2-3 месеца в туристическия бранш за 20 долара на час, но после 1 месец обикаляш страната. Визата е за 1 година, но пари няма да докараш, но няма и да се набуташ. Предимството е, че ще се запознаеш с нормални хора - не само американци, но и хора от развитите държави (Германия, Франция, Холандия) и това българи не го правят - тоест ще научиш и езика вместо да береш портокали цяло лято за мизерно заплащане като черен роб.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ce5d43a17c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката - А трябва лими сертификат да доказвам английския и на кое ниво? Като цяло имам B2 от учене, но не съм ходила на курс, за да изкарам сертификат.
Все пак сме от България и нищо вече нито лицемери ме учудват, нито глупаци :) Толкова съм им свикнала, че не ми прави впечатление... Просто искам там да видя нещо по-различно, по-нов начин на мислене, не толкова ограничени хора :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6a8c189811
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Америка беше надут балон, защото успя да колонизира половината земно кълбо, но напоследък взе да издиша. Хората се опомниха и се настроиха срещу агресора.

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 78cb4283b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   2 години съм ходил и смея да кажа, че каквото и да ти се случи ще ти е от полза. Ще се научиш да се оправяш сам на място където нямаш подкрепа от никого. За парите.. много зависи къде попаднеш, г-д е на късмет. Гледай работата ти да позволява да си намериш втора работа или ако не, то поне да има възможност за овъртайм. И ако не можеш да се стегнеш и само да работиш 4 месеца нещо, по-добре се приготви психически, защото точно това ти предстои, защото все пак кой наема работник от другия край на света, ако няма да го използва ''както трябва''. :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 9491332259
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имах един състудент в НБУ, когато бях бакалавър - Политически науки (на анлийски език), който беше заминал. Единствения от целия курс.

Каза ми следното нещо: Почваш да разбираш, че не си заслужава когато си се набутал.

Голяма сума пари трябва за да се замине. Самолетния билет е много скъп, като се добави Визата и таксите към посредническата агенция и т. н.

Не си заслужава. Чувал съм обаче, че някои оставали нелегално там... т. е имигрирали нелегално.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 3b6ea28ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Темата е на 6 години, десетичко. Толкова ли нямаш какво друго да правиш с животчето ти, че на теми от праисторията отговаряш?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker