Работа в Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Работа в Англия
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 2889 пъти
Здравейте. Искам да попитам за мнения за "****" ООД Варна. Бих заминала за Англия веднага, ако знам, че фирмата е сигурна и не мами, но не намирам никакви мнения в интернет освен тези в сайтовете на фирмата. А също така и искат ли такси и какви. И ако реша да замина за Англия без фирма посредник колко време ще ми отнеме да си уредя документите за легална работа? Благодаря предварително.


Moдератор - не публикуваме конкратни имена на фирми

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 163ed70ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз ще работя в Англия. Отиди в бюрото по труда, там е най-сигурно. Безопасността преди всичко, нали? Добре е да знаеш английски, поне основата да имаш, и си приготви пари за седем дена напред, заплащането е на седмица. :) От бюрото по труда ще ти осигурят квартира и работа.
Успех!!!!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 52200e50ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Aбе хорa, имa голям европейски портaл "eures", където можеш дa гледaш обяви и прaщaш cv, дa се регистрирaш и дa бъдеш търсенa от зaинтересовaни фирми, също дa се свързвaш с консултaнти в съответнaтa стрaнa, грaд.
Също в сaйтa имa фирми посредници, които сa сигурни нa 100%, не плaщaш нищо, удържaт от рaботодaтел, aко те ти осигурят рaботa.
Сaми се нaбутвaте с бг фирми, после ви зaрязвaт в непознaтa стрaнa, буквaлно нa улицaтa.
Инaче можеш дa провериш всякa фирмa по лицензa. Те сa длъжни дa предстaвят тaкъв, a ти можеш дa свериш дори в нетa с него.
Все пaк aз не препоръчвaм никоя бг фирмa.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6a84e4dd3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   По принцип най-добре е да отидеш в Бюрото по труда и там да видиш за фирми, които са обявили места - те са също посредници, но са проверени.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 00f4386615
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Била съм на борсата и нямаше обяви за Англия, нито пък ми намериха работа каквато бих искала. Моля без повече коментари свързани с борсата, благодаря.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d5f6456599
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Как успявате да намерите тези работи? Аз ровя в нета от края на лятото и търся по всевъзможни сайтове и не намирам нищо. Бихте ли ми казали някои полезни агенции или сайтове? Благодаря.

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6a84e4dd3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Aвторке, ти пита ли КОНКРЕТНО за работа в чужбина за списък с фирми-посредници, с които работят? Има ги дори на страницата на бюрото по труда мисля - търси и ще намериш или поне търси хора, които са вече там, за да ти препоръчат фирма. Не само у нас, но и в чужбина фирмите посредници не се лицензират и всеки може да си направи такава фирма, така че дори да е фирма от Англия не си мисли, че е сериозна. Има групи във фейсбук на българите в чужбина, съответно в Англия - просто пиши там да ти препоръчат конкретната фирма.
За Германия мога да ти препоръчам специално за гледане на баби или малки деца, на инвалиди фирмата familienservice. de, които са сериозни, но знай, че не те чака голямата заплата в чужбина (където и да си), освен ако нямаш търсено в момента образование.
В Англия например имаш две възможности без квалификация - работа на поточна линия или работа на полето. И двете неща са тежки и ниско платени като при работата във фабрика живееш в град или село което значи, че трябва да си плащаш наем и режийни на местното ниво, а взимаш малка заплата. При работата на полето пък или е лошо времето и няма работа, или ти източват парите под формата на престой, за храна и други неща. От работа на полкето в последните години не знам човек да се е върнал с пари над разходите си за заминаване, а от работа във фабрика не знам някой да си е оправил живота - просто живееш там от ръката в устата, което за някои е все пак по-добър стандарт.
За жена без търсена квалификация най-много препоръчвам гледането на стари хора в Германия да кажем. Става и с английски език, тъкмо ще знаеш, че ще си при образован човек. Струва си, защото не плащаш за храна и живот, но също е тежка работа. За мъжете е лесно - те могат да работят в строителство, други тежки работи и са често добре платени и без квалификация, но за жените има само чистене, фабрика, на плето и гледане на хора.
Сериозните фирми взимат пари само от работодателя, а от теб може би ще искат 200 лв за легализации на документи. Предложи им сама да си ги легализираш и ако приемат са сериозни, но ако не - явно искат да отмъкнат и малкото ти пари... В Господари на Ефира има често такива случаи - като им дадеш 200 лв. после пак ти искат 100 лв. например под някакъв предлог и така те тарашат многократно. Точно там дадоха за съвет хората да гледат в Бюрата по труда - там имат таблици с фирми-посредници и отворени позиции в чужбина и то доста дълги, но ти ако не питаш конкретно за чужбина, хората откъде да знаят ти какво искаш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker