В САЩ - Заслужава ли си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

В САЩ - Заслужава ли си?
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 5674 пъти
Здравейте, аз съм на 18 години, почти завърших.... След като завърша, ще вървя в Англия да работя няколко месеца, за да искарам пари най-вероятно за следване.. Но отдавна си мечтая да заживея един ден в Щатите... , но съм още млад, където е казано не е това проблема, проблема е че не знам изобщо от къде да започна.. бих искал малко съвети какво да правя, и като имам възможност заслужава ли си да отида? Мога ли да следвам там (Разбирам Английския, просто ми трябва малко да го осъвършенствам в произношението. ) Няма да пиша кой знае какво защото съм прочел доста теми... главните въпроси са ми След като припечеля малко пари, и имам възможност да отида в ЩАТИТЕ, къде е по-добре да отида... (В работата съм добре, бих работил здраво и имам огромно желание, още от дете да заживея един ден там за постоянно). Отнасят ли се добре с емигрантите и по специално за тези от България? И както казах, къде е по-добре ако имам възможност да се пробвам да отида и какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 439d311f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според зависи - трябва човек да е отишъл, да е видял. На мен лично не ми харесва там - била съм 2 пъти за по 3 седмици на различни места - единия път Флорида, втория път в Л. А., Лас Вегас, Аризона, Тексас и така нататък.
Като турист е ОК, но не мога да живея там
Не ми харесва преди всичко огромното социално неравенство - има масово хора, които живеят в нещо като фургони или колиби някъде в полето - масово е това, не мога да си представя да живея там за постоянно, но има много хора, на които им харесва. Редът е някак си различен, чувстваш се чужд и не на място, което не съм го чувствала никога в Европа и дори в Египет. В САЩ сякаш ме удря нещо и се превръщам в наблюдател - малко шок сякаш изпитвам.
Има иначе много добри неща - удобно е, няма излишни бюрокрации и спънки навсякъде, животът е някак си по-easy, но и по-повърхностен.
Има крайности големи между градовете кат Л. А и провинцията, където живеят по селски - ходят на църкви, правят разни събирания в общността и тем подобните, страшно консервативни освен това. Градовете приличат на големи сборища от къщи и на периодични разстояния имат Плази (площади) с неща като Макдоналдс, разни закусвални , Мотел, църква и така нататък - трябва с кола да отидеш до там.
И още- хората от Източна Европа там са в момента под мексиканците и черните, защото с десетилетия ги обработват, че сме комунисти, че сме врагове едва ли не, а те са много наивни, глупави и не си задават сами въприси - ако се сетят първо, че България е в Източна Европа, второто ще им е, че си комунист - дори при образовани хора се случва, но понеже като цяло нямат висока обща култура и не им дреме за други страни изобщо не се занимават и интересуват. Просто не им се занимава с такива затормозяващи неща - по-добре да си гледа човек супер бола, да си ходи по МОЛ-ове, на боулинг, да си гледа семейството и неделя на църква - ако не ги закачаш, не те закачат.
Няма легален начин иначе да отидеш ей така - да видиш и да останеш. Или трябва да спечелиш зелена карта, или да имаш трудова виза, студентска виза, разните му практикантски визи, work and travel и така нататък, но освен първата и последната всички останали искат защитено ниво на език и са много сложни за получаване. Последната важи за 6 месеца или 1 година, а да учиш в университет с лош английски малко утопия
Ходи иначе където ти е мерак, но само приеми от мен един съвет - НИКОГА не оставай нелегално в САЩ - не си човек просто и нямаш никакви права.
Задължително отиди на екскурзия и пообиколи извън големите градове.
Друго типично е, че освен Ню Йорк и Сан Франциско другите градове по принцип нямат като при нас център, пешеходна зона и градски парк по европейски - например да разглеждаш забележителности или да ходиш на покупки или разходки. Трябва ти задължително кола и между блоковете има така наречените Плази - това са изкуствени площади, огромни паркинзи, а около тях са МОЛ-ове, магазини, разни услуги, цели увеселителни паркове, дори читалища и така нататък - просто първо са строили жилищата, после се правят тези Плази ако си заслужава като понякога имаш огромни жилищни квартали без квартално магазинче дори и трябва с колата да излезнеш до Плаза някаква. Целият им културен живот се развива също на такива места - в МОЛовете правят разни сборища и така нататък, но няма като при нас да идеш в центъра -просто го няма. Не ходят пеш и няма къде да ходиш пеш. Странно е, но трябва да отидеш, за да го преживееш. Освен в Ню Йорк и Сан Франциско, Бостън, Сиател и още 1-2 града може би, другъде няма център. В Л. А. няма например, но можеш да се разходиш по плажа, имат наблизо променади за разходка.
За самите американци например да са в Европа е връх на сладоледа. Това лято бяха наводнили повечето столици, защото им беше евтино заради Еврото. В София младежи особено бяха се навъдили и стоят със седмици - харесва им преди всичко точно центъра, защото си нямат - нямат и такива сгради като в Европа, такива ресторанти, кафета, атмосфера. Има хора-американци, които цяло лято прекараха в София, а нямаха такива намерения -ослаждава им се и храна, и пиене (под 21 г. им е забранено при тях), по своему в Европа имаме други свободи, но трябва да си видял и двята свята, за да видиш за теб какво е по-удачното. Като култура и начин на живот обаче ние нямаме толкова големи разлики с другите европейски народи като изключим по-възрасните поколения. В САЩ обаче от ден 1 ще претърпиш културен шок.

Успех все пак - преследвай мечтите си, но ти препоръчвам първо да отидеш като work and travel за 6 месеца - не ти трябва да си записан студент, а просто така се ходи -има инфо за този начин и си виж дали е за теб. Искат се само основни познания по езика, защото идеята на тази програма е културен обмен - имаш право на работа също! Често хората се разочароват, но и може да е твоето място - лично е това нещо.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b1a1291def
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   #1, не знам кой те е излъгал, но WAT е САМО за студенти редовна форма.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 024b29e198
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Не уточняваш кои щати? В Индия или в Америка?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 83891fa3a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям. В Канада е същото. Плюс това социалните контакти и изобщо общуването са тежко осакатени в Северна Америка. Масово хора без ценности и минамална обща култура. Завършвам си бакалавъра и си идвам в Европа.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1a78b3fe5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Не, не и не!!! В САЩ НЕ!!! Ако искаш да си промиеш мозъка, да те облъчат, да те зомбират, тогава прав ти път. Тази изкуствена държава е най-фалшивото нещо на света. Забрави го това за т. нар. "американска мечта", това е 1:100000. Ще отидеш, ще робуваш в буквалния смисъл на 3-4 работи, ще те промият от всякъде и ще станеш още едно зомби от тяхната армия от зомбита. Там реален живот няма да живееш. Горе-долу денят ти ще бъде следния: спиш-ставаш-сер*ш-пътуваш-работиш-ядеш-работиш-пътуваш-работиш-пътуваш-работиш-пътуваш-ядеш-сер*ш-душ-спиш и така всеки ден. А през почивните дни, пак ще работиш за да изкараш допълнително. Ти, отидеш ли там им ставаш СОБСТВЕНОСТ на секундата. Вече са започнали с промиването на мозъка ти още на имигрейшън контрола. Не ти трябва тая загубена държава. Тия, които казват, че било там супер и т. н. преувеличават, да не кажа лъжат, за да не се изложат пред хората. Всичко това ти го пиша от личен опит, а не от чуто от втора, трета и т. н. ръка. Не си съсипвай живота!

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 439d311f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   2, не си прав - класическото work and travel не е за студенти - може би нашите хора злоупотребяват, за да печелят като „бригадири“, но идеята на програмата е културен обмен - визата е дори за 1 година, а изискването е да поназнайваш езика. За визите за студенти се иска сертификат за език - затова може би българските студенти злоупотребяват с WАТ, ходят по полетата, но не това е идеята на програмата. Програмата е направена с цел културен обмен. Много хора от Западна Европа правят WAT в Австралия, Нова Зенландия, САЩ за 1 година ПРЕДИ да запишат в университет като целта е И да научиш езика. Работата е за 20 дорала на час в туристическия бранш - не по полетата например. Има си фирми от САЩ на място, които ти организират всичко, но българите малко като овце ходят на така наречените „студентски бригади“ за 5-6 долара на час по полетата. Като овце са такива хора, не се интересуват от страната, културата, а само как да изкарат някой долар и затова биват експлоатирани
Ако човек САМОСТОЯТЕЛНО си организира WAT с американска агенция и остане 1 година, той ще спечели не толкова пари, колкото преживявания - работи се 1-2 месеца усилено, после пътуваш 1 месец. Ограничени са ти часовете, защото идеята е не да печелиш пари, а да опознаеш културата на страната.
Моят племенник така смята да замине, но за Австралия, но деца на наши близки бяха в САЩ, в Австралия една година ПРЕДИ да запишат висше.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c45710ebb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имам мой близък човек в ЩАТИТЕ.
Като шофьор на лимузина (с висше образование) изкарва около 50хил. долара на година, взе си на изплащане апартамент и кола, има един месец отпуска (явно е договорено да е толкова, иначе не е практика в САЩ), за 6г. стана гражданин на САЩ и е щастлив, а отиде на 48г. там! Детето му беше депресирано в бг, с постоянно подиграване от съучениците си, а сега е млада жена, завършила с отличие гимназия в САЩ. Да, баща й работи шест дни в седмицата, от сутрин до вечер, но няма нашите проблеми за липса на пари за храна или за детето ти, как да си платиш тока или парното. В САЩ, ако работиш здраво, никога няма да си на прошеска тояга. А в България след 40г. труд се пенсионираш с 300 лева, а в САЩ само са 10г., може да вземеш пенсия около 500 долара. Големият проблем на българите в САЩ е: МЪРЗЕЛИВОСТ и ЗАВИСТ.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 72c4d8f901
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Щатите е Матрицата!
Ходих там няколко пъти на обучения за по месец. Никога не бях живял там! Толкова изкуствено и фалшиво място... толкова фалшиви и повърхностни хора, взаимоотношения. Все едно участваш в някаква трагикомедия на абсурда. И всичко е за пари. И всеки гледа как да ги придобие без да се потруди. Абе...
Според мен там е идеалното място за паразити и малоумници. Ако си от тях - там ще се чувстваш прекрасно!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b1a1291def
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   До коментар 6: Може ли да дадеш някаква по-подробна информация относно Work and travel? Някакви сайтове или агенции, защото всички които намирам аз, изискват да си студент, иначе не може да заминеш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 66f7a006af
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5 е много прав, по-добре отиди някъде в Европа за няколко години и се върни в България :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 89cabade59
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Ти още си млад бе човек. Първо учи после ще работиш. Щом искаш в Америка защо не се запишеш в Американския университет в Благоевград. Първата година плащаш 25 000лв. и през останалите години в лятната ваканция те пращат да работиш два-три месеца в Америка и после учиш цяла година безплатно. Отделно ти дават карта в която внасят мисля че беше 3 000лв. всеки месец за да си купиш храна от училището. Помисли си? Според мен това е най-добрата идея. Пък ако искаш да ходиш в Америка и да работиш като сервитьор примерно мисля, че може да избереш и по-лесен път. Пожелавам ти успех и само приятни емоции.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c3580ef18e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

12.   Заслужава си, ако си амбициозен, упорит и желаеш да прогресираш. Няма друга държава в света, която да предоставя такива възможности за успех, както САЩ. Добре, че родителите на Сергей Брин не са чели коментарите на писалите до момента в темата.
Е ако се бориш за посредствен живот, няма нужда да ходиш до там, може и тук да си го живееш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3859808f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

13.   Какви са тези негативните коментари относно САЩ? Че България да не би да е цвете за мирисане? Напротив! Фалшива и изкуствена държава била че и мозъци промивали, ценности и култура нямали. Та българите като имат ценности и култура защо са толкова затънали тогава? Хубаво ви е да плюете американците ама не виждате че са със светлини години по-напред от нас. Аз не виждам кое е лошото в една такава държава. Да, може там да се гледа по повърхностно на живота но поне хората там имат някакъв живот. Вие на това пропиляното време тука в България живот ли му викате? Роботи щели сме да станем там... Не осъзнавате ли че тука сме роботи? Образователната ни система е някакъв ужас. В училище се учат абсурдните и ненужни неща и то по много от всеки предмет.. Да не говорим за дипломите които след придобиването им можем да си намерим работа само ако имаме връзки. И то каква работа - за някаква смешна заплата. Това за мен е подигравка с човешкия труд. И после ако имате късмета да си намерите работа се пригответе да я практикувате почти до края на живота ви, че тук до пенсия трудно се стига. А тези, които стигат до пенсия може би съжаляват, защото тя е още по смешна и от заплатата през годините. Всичкото на тази държава е смешно. И елате ми говорете после че в САЩ било зле положението, живота там бил фалшив и изкуствен. Моето мнение към автора е следното: Където и да идеш, отървеш ли се от тази дупка (наречена България която скоро няма да съществува, защото всички се изнасят и тук ще останат само пенсионери и роми най вероятно) ще ти е добре. Това е моето мнение което няма да се промени.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c416cffac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

14.   Номер 13 заради хора с твоето мислене България е толкова зле. Няма друг народ който да мрази себе си, само българите сме такива, потресен съм от някои коментари... човек който не уважава собствената си Родина никъде по света не го уважават, всички мразят продажници! България - това сме ние бе хора, ако не харесваш България - не харесваш себе си! Стегнете се малко и се дръжте достойно.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d349539ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

21.   В САЩ хората са много заблудени и дезинформирани, няма какво друго да добавя..
Питат жена към 25 - 30 годишна - Коя е столицата на Франция? А тя отговаря: Лондон...
Американски футбол? И това им е страшно интересно...

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1557835294
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   Работя в САЩ от 4 години - по-верен коментар от номер 13 няма!
Работиш ли си, свестен ли си, уважаваш ли останалите си перфектен! Трябва много усилена работа, но всичко си заслужава :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a8f73245c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

23.   Само да попитам защо според вас за всяка държава има такива коментари?? Изобщо българите харесваме ли нещо?

САЩ е почти цял континент, вие виждате, че хората от София до Бургас за различни, какво остава за огромна държава като САЩ! Смешно е да слагате всичко под общ знаменател при положение, че всеки щат е коренно различен и държавата е съставена от мултикултурно население. Няма как да ги слагате под общ знаменател. То са държави от Европа с 5 млн е трудно да се правят генерални изводи, а вие казвате, "американците били такива и онакива".
Само работа и пътуване?? А според вас какво правят повечето хора в БЪлгария?? Пак работят, работят, ядат и спат и накрая взимат 500-800 лв, заплата. В САЩ поне знаят за какво работят. Дали имаш социален живот зависи от теб. Ако един човек няма приятели в България, няма да има никъде и обратното. Държавите не са виновни за това..
Казвам ви го като човек, живеещ с студена скандинавска държава. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ПО СТЕРИОТИПИ!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7775e4b4b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

24.   То от нас, българите по-гадно и злобно племенце - няма. Изкуствени хората били... Ми различна култура, бе. Така е навсякъде. Ние пък сме прости. За да отидеш там ти трябват пари, това е. Но така е навсякъде. Естествено, ако имаш мислещи родители, с акъл, които имат средствата да живеят там и да се осигурят, тогава е още по-лесно. За съжаление, това е рядко срещано. Аз съм на същия принцип. И аз завършвам след няколко месеца, ще се работи няколко години, ще пооправим английския, ще се поровим няколко месеца преди заминаването за квартири, работа и т. н. и се омитам. Дай Боже, установя ли се там, никога повече няма да стъпя в това забравено от Бога място... където живея.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e46dd0b118
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   Реалността към днешна дата: Чистата заплата на 80-90 % от американците е 2100 - маакс 2500 лв (българският емигрант рядко се врежда сред малцината високи специалисти и преуспели бизнесмени) Цените http://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=United States&displayCurrency=BGN. Сметнете си сами колко по-богати ще сте от Бг като си платите квартирата, интернета и храната. И не забравяйте и здравната осигуровка, че без нея ще ви изхвърлят да мрете без да им мигне окото. А Сполай ви в преследването на американската мечта все пак (ако още има желаещи)!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1e9bccc9ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   в бг пък и да имаш здравна осигуровка, нищо не правят, че си и доплащаш. То пък 14, стой си в бг, като много ти харесва, никой не те кара да ходиш някъде, но не казвай на другите как да мислят или да се изразяват.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b3a24966fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Дотук всичко е добре, ама:
"Чистата заплата на 80-90 % от американците е 2100 лева" - Т. е 90% от американското население взима минимална заплата.

" Сметнете си сами колко по-богати ще сте от Бг като си платите квартирата, интернета и храната. " Така
- Нетна заплата 780 лева.
- Транспортна карта - 50 лева. - остават 720 лева.
- Храна - 6 лева на ден или 180 на месец - Остават 540 лева.
- Ток - 80 лева - Остават 470 лева.
- Вода - 20 лева - Остават 450 лева.
- Интернет 10 лева - Остават 440 лева.
- Квартира 210 лева - Остават 230 лева.

Да, че в САЩ е зле, зле е. Но не знам, колко "по-богат" се чувствам. Добре, че са преоценените дрехи, фалшивата кайма и "левчето". Общо взето - живот си живееш с 1000 лева брутна заплата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 17f4c710c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   №27, в САЩ много малко хора могат да си позволят да работят само 40 часа на седмица, за разлика от България и като цяло Европа. Там масово се работи по 10, дори 12 часа на ДЕН, на по 2-3 различни работи, така че е съвсем нормално да има и разлика в доходите. Да, възможностите там са големи, но трябва да си готов живота ти да се състои само в работа, работа и пак работа.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 639ecd2b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   В щатите винаги ще си бъдеш имигрант колкото и добре да научиш езика колкото и стаж да имаш, дори гражданство да вземеш, щом научат че не си роден и израсъл в техните училища веднага те отписват.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 17f4c710c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   Зависи какво точно търсиш, но определено в САЩ има много повече възможности за развитие, отколкото в Западна Европа. Учил съм в Германия, в момента съм в САЩ и никога не бих се върнал. Европа има ОГРОМЕН проблем с дискриминацията и расизма към българите, докато повечето американци изобщо не са чували за България.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5acc5df242
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Щом имаш мечта си я следвай! Не слушай другите. Щом искаш да заминеш за САЩ, отиди. Това е най-силната държава в света и за разлика от Западна Европа, е съставена от емигранти. Затова ще те гледат като равен. В Западна Европа местните хора се имат за първа ръка, а останалите -за втора ръка хора, заради имперското си минало. Все едно всички освен местните са дошли от колониите им. В САЩ ще имаш повече възможности и ако работиш здраво, ще успееш. А В България винаги ще можеш да се върнеш, ако поискаш-тяси стои на Балканите и няма да избяга. опитай, ти си млад, бъдещето е в твоите ръце. Най-добре учи нещо. Важно е човек да следва мечтите си. Успех!

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: dc916eb408
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Много ми е интересно, 1 година след като си споделил историята си, дали си успял да отидеш. Ще се радвам, а и мисля че много други, ако решиш да споделиш с нас. До Автора :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4a84591d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   За да учиш в САЩ, вашите трябва да са милионери, буквално. Моя приятелка отиде да учи там и се върна след 1 година, защото не можеше да се издържа, а идва от семейство на заможни родители. Каза ми, че бакалавър в средно добър университет струва около 100 000 долара. Шанса да спечелиш стипендия също е минимален, защото се бориш с хора от най-елитните училища в цял свят. Моята приятелка имаше отличен успех и въпреки това не са й дали дори някаква минимална помощ. Също като чуждестранен студент нямаш право на заем, така че тези 100 хиляди трябва да ги извадиш от джоба си. Не искам да ти разбивам мечтите, но това е реалността.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a27b037364
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Всичко се свежда до две неща-кое ти е по-ценно-парите и също да знаеш че като си скъсаш д-то от работа или учене ще видиш реални обективни резултати но това не значи че мястото на върха ти е гарантирано-тоест да ти ще прогресираш работиш ли здраво но за да стигнеш върха се изисква и доза късмет...или втората опция-ако ти е по-важно общуването-нямам предвид че запада за зомбирани роботи но просто някак си тази неустроеност и тегодба в изтока създава една мечта една надежда за нещо по-добро за промяна и точно това кара хората да горят отвътре това създава тази топлота в душата и съответно всички негативни аспекти които междудругото не са чужди и на другите нации. По-чуждо им е на тях обаче балканския манталитет който както казах създава тази истинност тази свързаност на по-дълбоко ниво. Но за да го усетиш трябва да опиташ няма друг начин. Всички думи и съвети ще забравиш но чувството-това се помни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker