Дилема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Дилема
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1889 пъти
Здравейте! Аз съм ученик на 16 години. Неусетно минава времето... 9-ти клас мина като един миг, така се очаква да минат и следващите класове, разбира се, важното е да минат ползотворно. (:
Та вече съм 10-ти, по принцип след 1 година ще стане време да се замислям какво искам всъщност да уча, но аз бих искал да чуя няколко мнения, защото съм доста объркан. Аз съм ученолюбив, не съм от мързеливите, е мързи ме де, но аз пак съм си упорит и залягам над уроците. В България няма да уча, защото държавата запада, нито съм патриот (не ме съдете, просто единствения повод да се гордеем с националната ни принадлежност в момента е историята, а тя се отдалечава все повече и повече, докато в момента нищо хубаво не се случва тук). Аз не искам да държавата ни да страда, разбира се че искам да се промени към по-добро, даже уж Ванга предсказала светло бъдеще за нас и дано! Сега стига съм разтягал локуми, а да мина към темата. Мисля да уча в чужбина след като завърша, имам интерес към компютрите и програмирането, също и към дизайнерските професии изпитвам интерес. Уча два езика в училище - профилиран (Испански)
и втори чужд (Английски).
Скоро ще ходя и на уроци по немски. Проблема е че съм адски объркан и не знам къде всъщност искам да отида. Много си мечтая за Англия, но се говори как българите там са ни имали за простаци, гастърбайтери и не знам си какво. Това изобщо не ми харесва, не искам да се срещам отново с олигофрени и отрепки, които се имат за нещо повече, а всъщност не се виждат колко са зле... с достатъчно такива се срещам в ежедневието си и ми стигат! В Испания нямало дискриминация, били толерантни и усмихнати хората, но проблема бил, че нямало работа за младите. Искам да попитам доходни ли са там IT професиите и от търсените ли са? :) В Англия знам, че това са най-търсените. В краен случай е възможно да науча немски и да отида в Германия. Кажете кой от трите варианта ви се струва най-удачен? :) Моля да пишат главно хора, които са били в тези държави (не като туристи). :Д

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 01f569341e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В Испaния се търсят и в моментa, a aко нaучиш и немски освен aглийският, ще бъдеш незaменим :).
Вярно е, че имaше много голямa кризa тук, (Испaния) но вече минa този етaп и се стaбилизирa много добре стрaнaтa.
Зaплaтите в Гермaния сa по- високи зa ИТ специaлисти.
Рaзликaтa в нaчинa нa живот м/у Испaния- Гермaния:
Испaния- бързо и лесно ще имaш соц. средa, животът в големите грaдове е денонощен, много слънце, купонджии сa, имa много дни нa фиестa през годинaтa. Подобно нa бългaри в крaя нa седмицaтa, a и след рaботa сa по зaведения, рaзходки и т. н.
Гермaния- трудно се създaвaт приятелствa, студено, слънцето е кът и когaто го имa е aнемично. Почивни дни си ги прекaрвaт обикновено у домa, освен aлкохолиците, които се търкaлят по улиците. В Гермaния е рaботa, у домa и пaк рaботa. Единият месец отпускa е посветен нa зaпивки в курортни местенцa тук по Испaния. Но пък нaистинa прaвиш и спестявaш пaри, просто нямaш нито време, нито къде толковa дa хaрчиш.
В Испaния ще хaрчиш повече излизaйки, нямa дa можеш дa спестявaш кaто в Гермaния, но пък ще имaш интентизивен живот извън рaботaтa.
Може би среден вaриaнт би бил дa продължиш учението си в Гермaния ( ценят се много дипломите от тaм нaвсякъде) и дa порaботиш тaм 2-3 год. Ще имaш времето и зa опитa, с който ще можеш дa кaндидaтствaш, където си поискaш, a и пaри ще спестиш повече от достaтъчно зa ново място/стрaнa, aко товa решиш.
Зa Aнглия не могa дa кaжa нищо, сaмо нa екскурзия съм билa.
И трябвa дa знaеш, че бг гaстaрбaйтери не сa хaресвaни единствено и сaмо когaто сa лоши/ некaчествени рaботници или сa увиснaли нa помощи нa системaтa. Aз живея нaд 15 г нaвън и никогa не ми се е случвaло пособно нещо, нaпротив, имaм много приятели местни и от други стрaни, могa дa рaзчитaм нa някои от тях кaто нa семейство. A и с твоятa бъдещa професия ще бъдеш основно сред подобни хорa.
Успех ти желaя и нямaш причинa дa опрaвдaвaш пред никого решението си дa зaминеш и се реaлизирaш извън Бългaрия!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 5ecad7d1bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В такъв случай Холандия е твоята страна. Хората са отворени към чужденци много, ако им покажеш, че си заслужаваш и работиш здраво, те възприемат и нямат абсолютно никакви проблеми. Всички са усмихнати, мили и ВСИЧКИ, и наистина имам предвид ВСИЧКИ говорят английски. Освен това са доста добре образовани, така, че трябва да си на високо ниво, особено ако ще работиш по проекти с тях - ще очакват резултати и то не просто колкото да отбиеш номера =)

За Англия знам, че наистина гледат на нас кофти, но пък и там е така - докажеш ли се, нещата тръгват.

В Германия се бачка здраво, за Франция знам, че бюрокрацията е доста кофти измислена за чужденците.
Имам доста познати в Италия, те са доволни, за Испания не знам нищо..

Аз съм влюбена в Холандия и живея там =)

Успех :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4983fcf710
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   ти новините не четеш ли??? ако се занимаваш с ИТ и в България може да получаваш много висока заплата. Имам една лоша новина за теб - трябва да си адски добър. Иначе където и да избягаш - няма да получаваш много повече, а ще си обикновен имигрант.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c977da5ef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отиди във Франция да те застреля някой бежанец! Това заслужавате всички продажници, извинявайте че съм толкова груб, но не понасям някакви пикльовци да ми обясняват как животът им ще стане рай като избягат от България! Да, в Западна Европа животът е по-хубав, но за европейците, нас ни използват за евтина работна ръка и пак ще си на дъното в обществото. Масово българи мият чинии, а българки са проститутки - това ли искаш? Имаш шансове за реализация в България ако си умен и борбен, ако не си - и в Лапландия да отидеш ще си беден бачкатор! Има мнооого малко българи които са забогатели в Европа или Америка и ги уважават, но те имат съвсем различно мислене от твоето. Не бил патриот нашия, ти сигурно и себе си мразиш! Дано се промениш, младо момче си, имаш време.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7716ba1455
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В Германия- учи немски усилено, но и там има англоезично обучение

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d0dc280018
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако искаш да се занимаваш с програмиране, може и тук да учиш. Първо е евтино, 2ро - заплатите са повече от добри за стандарта на България. След като завършиш пак може да заминеш да учиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3ad3f56d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Искам само да ти кажа, че те подкрепям с двете ръце младежо!!! :) Много правилно каза всичко в началото! УСПЕХ за напред!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 34240c255e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   По отношение на коментар номер 2: Не те съветвам да ходиш в Холандия, ако не говориш холандски. Аз съм завършил в Англия и направих грешката да уча магистратура в Холандия. Е няма толкова сива държава с толкова гадни хора. Невероятни расисти са и са много по-зле настроени към българите, отколкото на острова. Да, вярно е, че повечето холандци говорят английски, но за работа си държат на езика и освен в Амстердам, шанса ти да намериш работа само с английски граничи с нулата. Аз нямам търпение да се махна от тази ужасна обстановка, най-гадната държава, която съм посещавал. Германия е много по-добра опция, защото е поне 2 пъти по-евтина и хората са много по-приятни. Аз в момента при все, че се опитвам да пестя и излизам максимум 1-2 пъти в месеца по клубове, едвам се оправям с 1000 евро на месец. Само квартирата (ЕДНА СТАЯ) ми е 550 евро. В Германия за толкова пари ще си наема цял апартамент. Като цяло която и страна да избереш, трябва да си учил местния език поне 1-2 години усилено и да имаш някакво добро ниво, защото където и да е, без език нямаш шанс. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d357980549
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   От автора:

Благодаря за всичките ви отговори, с изключение на номер 4, но няма проблем. Всеки е свободен да изразява мнението си в интернет. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker