Образование и живот в Аржентина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Образование и живот в Аржентина
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 5901 пъти
Здравейте! Аз съм момиче в 11 клас и се интересувам от висшето образование и перспективите за реализация в Аржентина. За съжаление в интернет не намирам почти нищо съществено по темата и ще ви бъда благодарна, ако можете да споделите полезна информация или мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 17ba56df4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

1.   В Аржентина? Ти сериозно ли? Тази страна за пореден път е пред/във фалит. Престъпността е една от най-високите в света образованието едно от най-лошите политически нестабилна хиперинфлация и така нататък и образованието не е признато в Европа. Като ти се ходи в Латинска Америка поне избери някоя сигурна страна като Еквадор да кажем, в която можеш да живееш. Ти не го осъзнаваш, но си израстнала в една от най-сигурните държави в света по отношение на насилие, убийства и изнасилвания - изобщо не си свикнала на опасностите, които дебнат в пренаселените големи градове в Южна Америка. У нас сме ужасени от едни джебчии - в страни като Аржентина е нещо нормално на светофар да отвори някой колата ти, да те застреля и да потегли с нея и затова новите коли не се отварят вече отвън като има човек вътре - повечето страни на света са така....и още - реализация в Аржентина? Ти шегуваш ли се???

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c9f8654000
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Човек, нямаш ли спирка. Пита за Мексико, за Русия, за Беларус, за къде ли не?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3544e877bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Авторката се бъзика с нас, не се връзвайте. Скоро очаквам тема "живот и реализация в Ислямска държава".

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 616e79f6c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

4.   Здрaвей! Не съм съглaснa с коментaрa нa номер 1. Aко не си живял в стрaнaтa и нямaш познaти, които дa сa живяли тaм, не можеш дa прaвиш тaкивa оценки. Едно е товa, което се чувa по телевизиятa, a съвсем друго нещо е всекидневието. Кaзвaм ти го от опит, бaщa ми е колумбиец. В Колумбия имaм лели, чичовци, брaтовчеди... Обикновено, кaто чуят името нa стрaнaтa ми хорaтa веднaгa се сещaт зa нaркотици, убийствa, престъпления...е, може и дa се сетят зa кaфето, aмa туй много рядко. Всъщност, въпреки, че всичко товa, което се чувa и виждa в медиите е вярно, то е еднa мaлкa чaст от пaнорaмaтa в стрaнaтa. Всички от моето семейство имaт добро обрaзовaние (лекaри, aдвокaти), никогa не сa били богaтaши, просто сa имaли желaние дa се обрaзовaт. В моментa всички си имaт собственa къщa, колa, добрa рaботa. Досегa винaги сa си живяли много спокойно. Нaсилие, убийствa, нaркотрaфик...товa сa нещa, които зa щaстие никогa не сa били чaст от всекидневието им. Вярно, живеят в по-мaлки грaдове, Колумбия е голямa стрaнa и товa което се случвa нa две-три местa не се случвa нaвсякъде. Дори живеят по-добре от нaс дето сме в Европa.
Предполaгaм, че същото е с Aржентинa. Товa е огромнa стрaнa, че имa престъпност нa едно място не ознaчaвa че имa нaвсякъде.
A колкото до Еквaдор...Може дa е политочески стaбилнa държaвa, но не мисля че е подходящa държaвa зa европеец, който искa дa учи. Aз живея в Испaния от 12 години. Еквaдорците и техния мaнтaлитет сa ми до болкa познaти. Не сa лоши хорa, но сa AДСКИ ПРИМИТИВНИ. Сaмо им дaй дa се нaплюскaт и нaпият. И млaди и стaри. Дори тези, които сa изрaснaли тук сa тaкивa. Дa не говорим че мисленето им е от 19 век-женaтa е морaлно подтиснaтa. Не гледaт с много добро око нa момиче, което е студенткa и имa стремежи. Млaдите еквaдорки обикновено стaвaт фризъорки или готвaчки. Единствено двaмa еквaдорци познaвaм, които сa много интелигентни хорa. И освен ядене и пиене имaт други интереси.
Съветът ми е дa пробвaш в Aржентинa. Пък aко не ти хaресa, се връщaш. Буенос Aйрес е грaд с много богaто културно нaследство, a и aржентинците кaто нaция сa нaследили културaтa нa Испaния, Итaлия, плюс културaтa нa местното нaселение. Дa не говорим зa приносa им в изкуството. От тях поне имa кaкво дa нaучиш.
http://estudiarenargentina.siu.edu.ar
http://portales.educacion.gov.ar/vnt/para-quienes-deseen-estudiar-en-argentina/
Предполaгaм, че щом искaш дa учиш тaм, знaеш испaнски. Но дори дa не е тaкa, не се притеснявaй. Испaнският ще го нaучиш бързо кaто си в средaтa.
Първият линк е нa официaлния сaйт нa миностерството нa обрaзовaнието в Aржентинa. Вторият е нa достa добър сaйт с информaция. Нaдявaм се, дa сa ти от ползa. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 35de8457ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   За да избереш тази страна, предполагам със сигурност имаш някакви подбуди и влечения към нея, придобити било то от сериали, филми документални или не, а може би и това че говорят испански език.

Ако това те влече и обичаш испанският език, ситуацията е доста деликатна тъй като никоя от испаноговорящите страни не се слави със особено добра образователна система, включително и Испания, която многократно е критикувана за това.

Ако ти харесва испанският език все пак и искаш да добиеш признато образование в испаноговряща среда, можеш да учиш в Испания, макар и не-особено добрата образователна система. Плюса от това ще ти е поне признатата диплома в рамките на европейската общност.

Ако добиеш аржентинско образование, то после би срещнала трудности с признаването и легитимността му извън Аржентина.

Ако добиеш образование някъде из ЕС, САЩ, Канада, Австралия, след време ще можеш да се изместиш в Аржентина като квалифициран работник с признато образвоание, в случай че амбицията ти е да заживееш там (ако е така).

За квалифицирани работници винаги има отворени врати. (С изключения ако са с тежки криминални прояви/присъди)

Възможности винаги има, така че не се притеснявай!

Това което e хубаво да направиш е да си задаваш въпроси като как, кога, къде, кое, защо, дали и да опиташ да мислиш крачка напред.

Проучването е хубаво нещо. Ако имаш възможност се консултирай и с преподаватели и родители. Може и те да имат отговори. Не винаги обаче се влияй изцяло от това което ти се дава като информация.

Хубаво е да се мисли критично. За това е хубаво и да си задаваме винаги въпроси като защо, как, къде, кога и да гледаме от различни ъгли и перспективи.

Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c2368734b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Тук за която и страна да попиташ, ще се намерят хейтъри, които да я оплюят. Най-добре се абстрахирай, чети информация от чужди сайтове и си направи избора сам!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c21bb3d466
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   ето ти малко информация за Аржентина. Поздравявам те за този прекрасен избор. :)
Образованието от 6 до 14 години е задължително по закон и е безплатно, но посещаемостта на училището спада наполовина във възрастовата група след 14 г. В Латинска Америка Аржентина има най-високите нива на образование и грамотност. Процентът на обучаващите се в университет и завършили такъв е 3. 2% от населението, на второ място в света след Франция. Държавните университети са безплатни. Няма приемни изпити. Студентите просто се записват в различните бакалавърски програми. Най-добрите висши институции са University of Buenos Aires (1821), Catholic University of Argentina (1958), National Technological University (1959) и National University of Córdoba (1613). Пожелавам ти успех и щастие. :) Още един път добър избор.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 91d689163f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Чакайте малко видях, че някои хора бъркат автора на тази тема с автора на темата на Мексико. Аз съм автора на "Мексико", но не съм писал за Аржентина. ;) Просто ви се е сторило.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 33bc296d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   До коментар № 1 над мен: Ти май нещо си се пообъркал. Да не би да имаш предвид Бразилия. Това че Аржентина се опълчва срещу МВФ не означава че е лоша страна. Напротив, такива, които са против еврейската хегемония на парите имат много по-голям шанс за в бъдеще. Ако бях по-млад и свободен бих се запътил точно към такава страна.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a4fe41d3cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

10.   Номер едно ти болен ли си бе
Аржентина и Уругвай са най хубавите държави във Латинска Америка един черен не може да се види се едно че си във Испания през 19 век
Красота и аз обмислям след години като Европа стане Халифат да стягам багажа или за Аржентина или Уругвай „
Там можеш да развиеш бизнес и да живееш хубаво
Природата е много красива
Най-влиятелните и умни хора от Италия Испания са там

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b23fb3eff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Поне няма бежанци като в Германистана. И аз искам да отида там, Бразилия, Чили, Уругвай, Аржентина и Панама са ми любимите държави от Латинска Америка.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c9f8654000
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, в тези държави има толкова много и толкова брутални престъпници, че бежанците ще ти се сторят манна небесна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d35931eed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Абе откъде се въдят такива извратеняци? Да отидеш на екскурзия за 2 седмици разбирам - и то след като изредиш 20 други държави. Но да хукнеш да учиш и живееш в Аржентина... ако нямаш роднини там или някаква друга свързаност е признак на наивност, илюзии от филми и снимки и слаба фантазия. Защо не помислиш за бъдеще на о-в Мадагаскар? Или Шри Ланка - много е колоритно. В краен случай Заир.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d35931eed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Изгледайте филма "Memoria del Saqueo / Дневникът на плячкосването (2004)" (авторът и другите заблудени) и после пак мислете колко хубаво е в Аржентина. Ако толкова държиш да живееш в Южна Америка - вариантът е Чили.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b23fb3eff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Аз съм 11 там една джамия няма. Хората са възпитани и добри, България е по-бедна даже, Буенос Айрес и Кордоба, Мендоса са хубави градове, имат велики футболисти като Меси например.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker