Училище в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Училище в чужбина
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1643 пъти
Ще заминавам да уча в чужбина (Германия), но не знам дали ще ме върнат един клас назад или... Аз в момента съм 10 клас който още не съм свършила но на 22. 12 заминавам! Мисълта ми е дали ще ме върнат и дали ще е по добре за мен тама тъй като родителите ми са там. Дайте някакви съвети

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 89302559f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо най-горещо те съветвам да завършиш у нас 12 клас и чак тогава да заминаваш. „Тама“ няма да е по-добре за теб, защото образователната система е твърде различна от нашата, за да се интегрираш ти там и да завършиш нормално училище точно след 10 клас.
В началото ще те сложат в сборен клас за учене на езика. Тий като ти нямаш завършен 10 клас у нас, най-вероятно ще те сложат формално в 9. клас или в 10. клас, но това нищо не значи - в един клас ще си само с чужденци, което значи в момента със сирийци, араби, албанци, пакистанци и тем подобните му и ще учите езика . След 1 година ще ти направят тест и ще те разпределят според възможности и мнение на учителя или в Hauptschule, или в Raealschule, Gymnasium къто гимназията е само за отличници. Ще трябва да защитиш езика материала за 10 клас, а ако не успееш ще повтаряш и ще загубиш поне 2 години, защото не е ясно дали и след повтаряне ще успееш да защитиш класа.
Hauptschule е до 10 клас и след него се учи професия - Ausbildung 2 години, но нямаш право на университетско образование - там слагат слабите и близо до средното ученици - нещо като да разделят твоя клас на три и да сложат долната третина в това училище. След това ставаш пекар, механик или нещо такова
Realschule-то е за добрите ученици - нещо като нашите 4-каджий и тези към 5ица. Тези хора учат с перспективата да станат прости банкови служители, секретарки, но имат все още възможност да защитят Abitur и да учат поне във Fachhochschule.
Тези две училища са в много провинции обединени в Gesamtschule. Пак се учи до 10-11 клас и се учи след това професия.
Единствено хората с Gymnasium (гимназия) имат право на висше образование и 12 клас образование, а това са само отличниците и то по немските стандарти. Тези хора имат перспектива за високо квалифицирана работа и добър доход

Ти като те гледам на български пешеш на диалект - тоест си някъде в малък град или село. Вероятността с твоята подготовка да влезнеш в Германия в гимназия е.. 0, 00000000001%, което значи, че след 10 клас образование почваш работа и учене на професия.
Тоест практически нямаш шанс, но може би нямаш амбиция за висше, а да станеш фризьорка, пекарка, касиерка, козметичка и така нататък - ако е така, ходи - ще избуташ криво-ляво училище и ще почнеш работа на 16-18 г. та чак до 67 г. ще бачкаш за единия хляб и то ако не те завлекат съмнителните ти съученици в дроги, кибичене, ранна бременност, друг вид пропадане, защото там и тези неща ги има и без да си се усетил си пропаднал и асоциален. Там ти автоматично си част от утайката на обществото, освен ако ти не се изстреляш от там с много учене и способности, което в твоя случай значи да научиш перфектно езика и МАТЕРИАЛА за 10 клас в 1 година и то с помощта на лоши учители в лошо училище за съученици да имаш Мустафа и Ибрахим. Забрави просто.

Друг вариант е да останеш у нас, да завършиш 12 клас МАТУРИ и тогава вече с готово образование да си търсиш късмета в Германия...
Ти решаваш....
По принцип важи правилото, че не е хубаво човек да прекъсва образованието си по средата, камо ли в края - ти 10 г. си била част от нашата образователна система и шансът ти да се интегрираш в германската е минимален, а шансът да пропаднеш много висок.
Ще се усетиш, но ще е много късно...вече ще си вързана за някоя каса в Лидл за цял живот

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 22726d9d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   АВТОРКАТА: Първо на първо не съм от малък град или село, но тъй като аз имам амбиции за учене много искам да се развивам добре, но за съжаление в училището, което съм сега не е възможно. Аз съм ходила в чужбина знам какво е, знам малко език, ще ме запишат на уроци. Но аз там ще се чувствам по добре, има много хора, който познавам и учат в чужбина и са доста доволни.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 89302559f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами супер, Авторке, много се радвам, че си с позитивна нагласа - отивай и се оправяй, но се научи и на български да пишеш поне минимално правилно.
Няма дума „тама“, а е правилно „там“
И още „по-добре“ се пише с тире. Тези неща се учат в 1. клас и във втори клас. Малко е късничко в 10. клас да се сетиш, че училището ти не е добро, но както и да е - не искам да се заяждам, а се надявам да вземеш действително най-правилното решение за себе си.
Имаш значи тук страшни пропуски и не ми се мисли как е по математика, как е по география, история, химия, физика и така нататък, но важното е човек да си вярва. Отиди и се оправяй -ти от съвети нямаш нужда, но ако видиш, че не се получава се върни и си завърши у нас, за да не останеш съвсем без образование и диплома.
В Германия позитивното е, че за хората с образователни пропуски все пак има шанс да научат професия и то добре. Там хората с Ausbildung са много ценени и уважавани и не трябва да имаш висше, за да можеш да работиш някаква хубава работа и може би там там е по-добре, защото действително у нас без добро образование си загубен, а там все още се цени практическото обучение...например не се иска висше дори да работиш в банка на каса или на фронт офис, не се иска висше за офис асистент, за мед. сестра и за още 100 много хубави професии, които у нас са запазени за висшисти. Ти за висшист просто едва ли ставаш, но там е шансът ти да изучиш професия и да си вземеш хляба в ръцете, но ако имаш по-високи амбиции ще трябва да завършиш с Отличие у нас 12. клас матури и чак тогава да отидеш да учиш висше в Германия например. Шансът ти там да защитиш Абитура е нищожен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker