Към Щатите! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Към Щатите!
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2139 пъти
Привет на всички!

Обръщам се към всички хора, които живеят или са живели там. Обмисляме с приятелката ми да се преместим и двамата сме на по под 30г.
Английския език го владеем добре.
И двамата сме били в чужбина (главно Европа) що годе имаме някакви наблюдения, няма да ни е за първи път излизането извън граница.
Имаме няколко имота и смятаме да ги продадем. Имаме и потенциални купувачи, а сумата, която ще съберем от продажба на имоти, земи, активи и т. н. е 6 цифрена (в лева/долари). Тя мисля, че ще е достатъчна за да предпримем нашето ново начало отвън големия океан.

Интересуваме се по - конкретно от информация.

Все още обмисляме също така къде да се преместим (в кой щат и град).

Искам да попитам хората, които са живяли и живеят там да споделят каква са техните наблюдения за страната, какво е необходимо за легало прибиваване в страната, наемане/закупуване на жилище, стартиране на бизнес и т. н.? Отиваме с доста пари и искаме да работим за себе си. По този начин ще сме по - свободни и спокойни относно работното време, отпуските и т. н. А ако се наложи може да си наемем работници.

Благодаря за отделеното време и на хората, които са си направили труда да отг. на въпроса ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4f9d12bd0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, специално за визите ще трябва да си направите труда да отворите страницата на Американското посолство у нас. Като цяло парите ви не са достатачен аргумент за работна виза - трябва ви покана за работа, трябват ви изключителни качества като примерно рядка квалификация (лекари, информатици, висши мениджъри, мозъци в науката, изкуството и така нататък).
Шестцифрената ви сума от продажба на готово (наследено) имущество няма да ви послужи много, защото за техния стандарт не е нищо особено трябва да са подплатени с качества
Съпругът ми е работил и живял 7 г. в САЩ като консултант, после висш мениджър в европейска компания там и имаме много контакти, познанства и често сме там. Като цяло за заселване ви препоръчвам големите градове като Ню Йорк и нагоре крайбрежието, Л.А., Флорида до някъде (зависи какво искате да правите), а за земеделие е трудно да се каже, защото Калифорния, Тексас, Аризона вече имат огромна липса на вода и там земеделието ще замре, но за сега са номер 1.
Не ходете в Атланта (гаден град) и за Бога не ходете в Чикаго, където се е наводнило с българи от най-низкия вид.

Като цяло ви съветвам ПРЕДИ да продадете имотите да кандидатствате за туристическа виза. С тези имоти работно място и рода в България ще ви дадат такава. Отделете едни 5-10 000 евро (12 000 долара поне) и обиколете страната с кола. Колите под наем са достъпни, имат добре развити полети в страната, автобусни превози - минете и вижте, поживейте дори като туристи едни 1-2 месеца и ще се освободите от 99% от своите илюзии, а ако все още след това ви се емигрира в САЩ се върнете, продайте всичко и отидете там, където ще искате да живеете и ви е харесало.
Имотите ви дори ще увеличат стойността си за тези месеци, защото в момента пазарът у нас е в подем.
Просто не бъдете наивни. Има много позитивни страни като свободата в САЩ, но и много негативни - тази свобода е свързана и с отговорности - нямат социална система примерно, нямат Здравна каса и можеш и да си умреш като куче заради един болен зъб ако нямаш пари, нищетата се вижда буквално навсякъде и не е като в Западна Европа, където и най-големият неудачник със социална може да живее що годе нормално. В САЩ всичко зависи от теб.
Вашият проблем е, че искате да почнете с готови пари и най-вероятно ще ги опукате, защото такива пари се пукат лесно. Пари от наследства и кредити си отиват толкова лесно, че докато мигнете ще сте безимотни, но понеже сами никога не сте се научили да печелите пари, ще тупнете като зрели ябълки буквално в някоя канафка без обратен път или пари дори за обратен път към Европа. То не е като от Прага да хванеш рейса за БГ.
Отделно вие като продадете всичко ще сте си унищожили всички пътища назад и практически и без това няма къде да се прибирате.

Не знам нищо все пак за вас, но като цяло важи правилото, че който у нас е успял или успявал поне малко (дори да е фалирал заради обстоятелства да кажем), и в чужбина ще успее. Ако у нас, на Запад не сте се справили, в САЩ след първоначалната еуфория ще е същото.
Отделно отношението към хората от Източна Европа е подигравателно. Не е политически коректно да се говори зле за негрите (черните) или латиното, защото са тъмнокожи, но за вас определено е коректно, защото сте бели. Пълно е с предубеждения, вицове и изобщо лошото отношение си го изразяват от раз, защото е политически коректно да са гадни към вас, защото сте бели, така че не очаквайте точки заради белия цвят на кожата си, но ---- точки като хора от Източна Европа.

И все пак САЩ е за смелите ...
Ако сте свободолюбиви, работливи и искате всичко да зависи от вас това е вашето място, но това значи също да умееш да отвориш страницата на посолството, да отидеш на графите за визите и да видиш какви са изискванията. От нищо-нищо. На готово може само в България, където мама и тати, държавата, родата, приятелите те подкрепят винаги. В САЩ никой не подкрепя неудачниците - или успяваш, или не, но за разлика от нас няма оправдания за неудачниците и неуспелите, а който не е успял бива допълнително ограничен и изолиран. Хората уважават там силните, успелите хора, доволните с живота си хора

Отделно в момента вашите Евра са обезценени...ще продавате в евро/лв., а доларът ще поскъпва все повече. Това значи също, че САЩ ще станат сравнително скъпи и доста работни места ще отпаднат, докато в Европа тепърва предстои еуфория и бумът - така ще се случи, че вие изпускате бум в САЩ, защото сте в Европа и обратното - ще сте в САЩ, когато у нас и в Европа като цяло се надува следващият бум и недай си боже да се върнете дори може да ви се случи, че сте отишни с обезценени Евра там и се връщате с обезценени долари обратно.
Мъжът ми навремето обратният ефект по случайност хваща и печели само от валутите 20% в двете посоки - 40 %. Връщал се е и е отивал 2 пъти и винаги с продажба и покупка на имоти е успявал да удвои капитала си, включително и заради играта в курса, но при вас как ще се получи не се знае.
2/3 от всички емигранти се прибират. Вероятността да останете значи е по-малка от 35% чисто средно статистически.
Прочетете отново „До чикаго И НАЗАД“.
Алеко Константинов и компания всъщност отиват на изложението в Чикаго с идеята да останат в САЩ, но се прибират веднага....има си причини за което и не само финансови, а културни.
Недай си боже да попаднете в щат с много крайни протестанти...ще изживеете културен шок.
Константинов е бил примерно хомосексуален (не се учи в училище) - в САЩ хората като изключим градовете Л.А. и Ню Йорк, Бостън, Сиател и така нататък са консервативни, живеят на стандарт като при нас в селата отгоре на всичко, нямат достъп до елементарна инфраструктура като вода, ток, телефон, така че ако ще купувате някакво ранчо или къщичка първо се убедете дали има дървеници (!!!), второ дали сте върху свлачище (там няма строги позволителни за строеж), други природни дадености, после питайте за водата, ток, канализация и достъп до друга инфраструктура, защото има хора, които пътуват 2 часа в едната посока за училище или за работа.

Успех

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 27a6cfc86b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вие си знаете най-добре, ама според мен не е добра идея да продавате всичко от сега. Най-напред отидете, вижте, преценете дали там ви е мястото, опознайте пазара, па чак тогава мислете за бизнес. Представи си, че отидеш там започнете бизнес, обаче не ви хареса, а в същото време се ангажирате с този бизнес. Или още по-зле ако не потръгне? И по начало човек за да прави бизнес в чужбина е добре най-малкото да поопознае културата, манталитета и едва тогава да мисли за бизнес. Иначе ти просто няма да знаеш какво да им предложиш. Да не говорим, че и с пазара там не сте наясно.

Вие пак си го продайте, но не и от сега. Да не говорим, че не споменаваш да имаш опит в бизнеса.

Ти си знаеш, де, просто ти давам съвет, пък вие си решавате дали ще се възползвате от него.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 68f409f153
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не си споменал най-най важното нещо което върви със финансите.

Как ще идете? Имате ли подходяща виза която ще ви даде право да пребивавате или работите?

От щат до щат има разлика - същото е като в Европа. Минесота, Айова, Уискоунсин са селски, фермерски щатове. Там има много пари ако си земеделец.

Зависи какво искате и какъв начин на живот искате да водите. По-динамичен или по-бавен. При всички положения, живота ви ще е по-различен от в България и по часовник със разпределено време за всичко. Обикновено се пътува много, не зависимо дали сте в голям град или не. Ако сте в голям град ще има обществен транспорт. Ако сте във някой селски щат, нещата там стоят по-различно. За там ще ви трябва кола за да се предвижвате, защото обещствен транспорт почти няма. Дори такситата работят по различен начин от тези в града.

Ако знаете английски, най-добре си напишете домашното сами и си проучете всичко сами. Като цяло е трудно да се каже как се живее, по простата причина че от щат до щат има разлика. Все едно е като в Европа. Във сайта на правителството има много информация и пре-достатъчно.

И най-важното което върви със финансите, не сте споменали как ще идете да живеете там. Дано това не е проблем, било то със визата или зелена карта. Имай в предвид че САЩ не е Европа, не е ЕС и нямаш правата каквито имаш тук в ЕС, който действа на федеративно ниво.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 8a02e05188
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Познавам доста хора, които емигрираха в САЩ още 90 - те години. Никой не се прибра. Протестанти има и в бг, да не би да имате проблеми с тях?

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: fdced029ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пожелавам ви успех. Според мен отидете в Лос Анджелис или Ню Йорк.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 3d06e74c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Пхаахаххх... боже господи. Вие да не би да сте на по 25г., че да мислите по този начин? Наистина ли си мислите, че 6 цифрена сума, било то и милион би ви била от полза в Щатите? Там и няколко милиона са си абсолютно нищо, а за стартиране на бизнес и дума не може да става. Защото данъците, таксите и ваичко останало са страшно високи. Не продавайте имотите и това което мама и тате са ви оставили наивници такива. Контактувал съм с всякакви хора, емигрирали къде ли не и почти никой не е профукал по този начин имуществото си. Трябва да сте много луди, за да направите тази глупост. Опитайте с някакъв бизнес в България и тогава в друга страна.

Чета и не мога да повярвам лолко сте наивни. Не продавайте имотите си!

Не продавайте имотите си!

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2355dc064f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Трябваше да започнете с леганото прибиваване. Ако можеше ей така да се мести човек да живее в САЩ още утре си хващам самолета и заминавам. Според това с което съм запознат е нужна зелена карта поне на единия от вас, а по написаното оставам с впечатлението че нямате такава. Другият вариант е да се запишите да учите в университет. Това което се изисква е да имате спонсор. Банкова сметка с 100 000$ би свършила работа. Английският не е нужно да е перфектен, защото може да се мине първо курс по английски който се води част от обучението. Трябва обаче да се има на предвид, че университетската виза дава право на 20 работни часа в седмицата които не са достатъчни освен ако не работиш за 30$ на час или повече. Може на черно разбира се има работа но като цяло не съм сигурен до каква степен си заслужава този начин на пребиваване. Чувал съм че може да получи зелена карта човек ако има акции в американска компания, но не познавам човек който го е правил или колко пари са нужни за това. Ако сте сериозни за което се съмнявам имайки на превид мястото от което търсиш информация бих потърсил емиграционен адвокат кокто се предполага че може да даде адекватен отговор на вашия въпрос, но мога да гарнтирам че статуса е проблем номер едно за пребиваването в САЩ.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker