Пращане на евро до Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Пращане на евро до Англия
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2156 пъти
Здравейте.

Преди всичко искам да кажа - не ми се карайте, че ми се случва почти всеки път в който пускам запитване във форум. Все пак ако знаех нямаше да питам, а и не ги разбирам особено въпроса с банките. Човек от България се налага да ми прати евро до Англия. Аз имам сметка в евро в Барклис Банк. Въпроса ми е имате ли представа коя банка би взела евтина комисионна за подобно нещо, за пращане на евро до евро акаунт в Англия? Може да става с подател със сметка или без, няма значение важното е таксата да не е голяма. Та ако си бях в Бг щях да обикалям банките и да разпитвам, но не съм. Човекът, който се налага да ми преведе парите е баба ми, а тя още по-малко разбира жената. Чета из сайтовете на банките ама... не му разбирам. Та ако може някои ако знае ще ми помогне много. Мерси предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: dac737238f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом имаш сметка (най-вероятно по кредитна картичка :) в Барклейс с 20 % лихвичка по кредитите ти) ВСЕКИ може да ти преведе пари. Дай просто на човека IBAN и BIC на твоята сметка и щом има такъв будала да ти финансира живота в Англия - ще може да си плати и 20-то евро такси. Нека отиде в своята банка и пита какви са таксите, но те вече не са високи.
Друга възможност е да ти прати пари по MoneyGram и другите подобни, но няма смисъл щом имаш сметка - просто парите ще ти покрият кредита в Барклейс и толкоз, но какви са ТОЧНО таксите зависи от банката МУ. Едва ли ще има големи разлики между различните банки у нас - те са се наговорили общо взето и понеже кредитите не им вървят се издържат от такси - няма да са ниски, но и не са и непосилно високи.
И няма какво да не ти се кара човек - срамота е просто да отидеш в чужбина независимо от повода, да се назобиш точно в Барклейс с кредитната си карта и после хората от България да ти пращат пари, НО е възможно, разбира се щом имаш такъв будала - като ще праща пари, ще има пари и за таксите. Действително не са високи - нека отиде и пита и ако му искат повече от 20-40 евро да прати парите по MoneyGram

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7fb9686a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам за какъв кредит говориш... аз имам дебитна карта само и студентска сметка в банката!!!! Ти нормален ли си? За какви будали говориш? Ти знаеш ли студентите кви такси плащат? Изключително рядко е студент да покрива всички разноски напълно сам в страна като Англия. Да не говорим, че за всяко работно място ти искат минимум 1 година опит, а ти след като си студент евентуално няма от къде да имаш такъв, което следователно прави намирането на работа по-трудно. Напълно нормално и естествено си е родителите да подпомагат децата си докато получат образование за да станат способни да се издържат сами!!! Аман от такива като тебе, ти питаш за съвет за нещо съвсем различно той кви ти ги говори. Българин му кажи и му стига, пуууу...

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 7fb9686a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нямало значение повода... ами студент съм и каквато и да е причината, родителите ми няма да ме оставят да мра я!! Страшно глупав коментар, човече!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c2b478e588
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   western union - би трябвало да имате клон, е взимат такса, ама то няма институция която да не взима. Еми баба ти, да отиде в някоя банка, да пита, ще и обеснят на жената, като ти знае сметката и другите подробности няма проблем да ти внесе определна сума пари, и после ти ще си я изтеглиш

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 70df44eebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   transferwise, регистрация, въвеждане на сметка на получателя, въвеждане на сметка на подателя, 1-2 евро такса до Англия, на другия ден имаш парите, готово.
Успех.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2bc3b9da53
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Без такса става с PayPal но не вярвам баба ти да може да. се. разделя справи с такъв превод

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: df7b1628b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Както България, така и Великобритания са в SEPA, така че не виждам защо трябва да има каквито и било такси за превод в евро. Просто баба ти трябва да си направи сметка в евро в някоя банка в България и при превода изрично да каже, че иска да направи SEPA-превод. Тогава няма да има практически никакви такси. Това е и целта на зоната - таксите за превод да са като тези при превод вътре в страната, а такива по принцип липсват или са съвсем минимални. Аз пращам така пари до България от друга страна в ЕС и не са взимали такси. Въпросът е, че тогава ти ще получиш парите в евро и като теглиш паундове може да ти вземат някаква малка такса, която да е пресметната в курса. За това на какъв точно курс ще ти обърнат еврото от твоята банка трябва да питаш вече намясто.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3f8f416285
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Може и с Neteller (интернет платежна система от рода на PayPal), но както обяснява човека над мен SEPA май ще излезе по-изгодно.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 3f8f416285
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   ps Чета коментари, че банките в Бг се правят на ударени и не работят със SEPA. Затова https://transferwise.com/

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker