Социология в СУ или право? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Социология в СУ или право?
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 2832 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 17 години(11 клас). Имам сериозни проблеми и колебания относно кандидатстването след 12 клас. Успеха ми не е много добър - около 4, но смятам сериозно да се стегна особено втория срок. Мисълта ми е, че в 12 клас ще успея да завърша с 5 - 5 и нещо. Та, проблема ми е, че не знам какво да кандидатствам, а нямам никакво време, защото дори не знам каква втора матура да карам. Родителите ми искат да уча право в СУ или ВТУ. Все още правото ми е вариянт, но се притеснявам, че няма да ме приемат, а и всички ме плашат, че е много учене и няма да успея и по-добре да не се захващам с това. Разглеждах специалностите в СУ и социологията ми хвана окото. Според това с какво се кандидатства смята, че ще успея да вляза, но рпоблема е, че нямам идеа какво може да се работи след това. Според родителите ми не трябва да уча нещо такова, нещо, което не знам каква реализация ще имам след това и като цяло как никъде няма да мога да си намеря работа. Да, може и да са прави, но въпреки това не съм особено навита за правото, а и наистина не смятам, че ще успея да вляза, а честно казано обмислях психология, политология, връзки с обществеността, но все някой ме разубеждава. Какво е вашето мнение относно правото и социологията, а дори и за другите специалности, които изброих? Приемам и всякакви предложения, просто имам наистина нужда от помощ, , защото нямам никакво време. Благодаря :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: ae41ec8f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И какво ще работиш когато завършиш социология?

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: a024143db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Две думи - Езици, Компютри. Това са двете най-важни неща, които ти трябват за да изкарваш повече от добра заплата. Освен ако нямаш истинско влечение към правото или социологията, просто няма смисъл. Насочи към научаване на поне два чужди езика на разговорно ниво и също е хубаво да имаш някакви специализирани умения за работа с компютър и си ти.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: faf9bae8ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Като изключим правото, която и от другите изброени специалности да завършиш, все ще работиш продавачка или сервитьорка. С тях няма да имаш практически никаква реализация. Послушай родителите си или се ориентирай към практична професия.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 53588f8e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:
Точно това исках да знам горе-долу каква може да е реализацията след завършване на Социология, защото нямам никаква идея.
Знам, бих казала доста добре, английски.
Ако не бях скарана с математиката нямаше да се колебая въобще, в икономическите специалности има доста хляб, но за съжаление не може да става и дума да уча нещо свързано с математика, въпреки че ме бива с компютрите.
Благодаря за мненията Ви :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: ca2a335d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторке, аз завърших Право и искам да ти кажа, че това е много добра основа, на която да стъпиш, дори да не искаш да работиш точно по специалността. Обаче за СУ ще трябва да изкараш космически резултати на изпитите, иначе с твоя успех се съмнявам, че биха те приели. Не знам как става в момента балообразуването, но си виж оценките по БЕЛ и История и си помисли дали има смисъл. Ако са шестици - супер, ако са петици - пак имаш някакъв шанс, но ако са четворки или тройки - нямаш шанс за Право.

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: cc23ca0b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Като завършиш социология се хващаш за някоя партия, например Герб или Патриотичния фронт и само казваш колко широка обществена подкрепа имат - хаха!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 60e964fa64
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Правото е много добра специалност, но в СУ се влиза изключителноп трудно, с два приемни изпита по Български език и литература и История на България, и то писмени, не тестове. Във ВТУ, не съм сигурен, но мисля, че приемните за право са тестове, което е по-лесно от писмените изпити. В правото много се учило! ами ще учиш, апетита идва с яденето. И аз в гимнацията не учех, бях в пубертета, но да видиш като станах студент, яко учене и 100% посещаване на лекциите и упражненията, защото на лекциите се казват неща, които ги няма в никой учебник. Друг вариант, е щом знаеш добре английски да опиташ някакава фиология, има работа за преводачи.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3622fef574
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Социологията е добра дисциплина за изучавана, ама СУ не ми звучи добре.
Ще се срещнеш с мухлясали преподаватели от комунистическо време.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker