Пропуснах 7-ми клас, но искам да направя матурите. Как? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Пропуснах 7-ми клас, но искам да направя матурите. Как?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2522 пъти
Здравейте!
На 15 г съм. Учила съм в България до 6-ти клас. След 6-ти клас се преместихме в чужбина. 1 година учих език, тоест пропуснах 7-ми клас, което ще рече че пропуснах и матурите. Сега съм в 8-ми клас(в чужбина ). Искам да взема българска диплома за завършен 7 клас. Лятото ще съм в България.
Въпроса ми е дали тогава мога да направя матурите и как.
Другият ми въпрос е ако се върнем да живеем в България, трябва ли да съм направила матурите, за да мога да продължа да уча.
Благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 648de2694d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей.
Има едни Матури у нас и това са Матурите след завършен 12. клас, които ти дават право за учене в университет. И без тези матури имаш завършено средно образование, но нямаш право на университет.

„Матури“ след 7. клас няма!!!
Има така наречени по народно му „малки матури“, но всъщност става дума за своеобразен изпит за влизане в що-годе хубавите гимназии в страната, но „малката матура“ няма нищо общо със завършването на 7. клас - за да имаш 7. клас защитен ти трябва много повече от 2 изпита - трябва ти да защитиш всички предмети.
Ти в чужбина не си учил в нормален клас, което значи че 7. клас нямаш завършен в нито една държава.
След завършване на 8. клас можеш да учиш без изпит (малка матура) във всяка професионална гимназия. Признават ти и завършен 8. НОРМАЛЕН клас в чужбина, но трябва да имаш диплома за завършен 8. клас там. се държат изпити по български език, но не се държат вече малки матури. За да държиш „малки матури“ ще трябва първо да имаш завършен 7. клас

Лятото в България нищо не можеш да направиш освен да питаш в училището за начини за задочна форма на обучение или държане на някакви изпити, но е абсурдна идеята, че с едни „малки матури“ ще защитиш едва ли не 7. клас и в 1 лято ще можеш едва ли не да завършиш 1 клас в България. Освен това 7. клас е един от най-трудните материали.

Съвет - решавай СЕГА къде ще учиш - тук или в чужбина, но и в двете държави ще започнеш другата учебна година в 7. клас, а след завършването му можеш да държиш „малки матури“ у нас за гимназия или да останеш в 8. клас и после по документи да учиш в Професионална гимназия. След Професионална Гимназия и ГОЛЕМИ МАТУРИ (след 12 клас) можеш да учиш във всички университети в ЕС.
У нас не е лошо да си завършил Професионална гимназия. Много зависи от самата гимназия. Аз съм учиал в Професионална гимназия и учих след това в чужбина в един от най-добрите университети, така че е възможно, но човек трябва да знае какво иска и да си планира живота, защото иначе настъпва един хаос и ни риба, ни рак. По принцип винаги е неблагоприятно човек да прекъсва обучението си по средата. Завършваш Средно и ходиш където ти се ходи или почваш 1. клас в чужбина - всичко останало е МЪКА.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 653b5ea6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За да вземеш българско свидетелство за 7ми клас ти е необходимо, като се върнеш в България /или ако в момента имаш тук роднини / да намериш училище в което да държиш изпит по български език и литература за 7 клас. Останалите предмети ще ти бъдат признати след документа, който ще донесеш от училището в чужбина и заверката му в Министерство на образованието. От Министерството ще ти издадат специален документ, който ще ти послужи за записване в българско училище. Тук има вече два варианта. Ако искаш обикновено училище, тоест без положени изпити, вероятноо ще започнеш директно от 9 клас, но при полагане на изпит по бг език и за 8 ми клас. Ако в чужбина, например си учила английски език и искаш да продължиш тук в английска езикова гимназия ще трябва да положиш изпит по английски за ниво и изпит по бг език за 7 и 8ми клас, като започваш директно от 9 клас.
Що се касае за Професионалните гимназии... те са след 7ми класи в тях се влиза със НВО /национално външно оценяване!!! /, други са само със специален предмет, например рисуване. В такава гимназия почти нямаш шанс да продължиш, тъй като те са доста запълнени, ще ти трябва НВО, плюс допълнително изпит по език и бг език за 7 и 8 ми клас.
Това нещо лятото можете да го свършите с твоите родители, няма проблем, ако си решила да продължиш в Бг. Но нека твоите роднини тук да намерят училище, което ще се съгласи да ти проведе приравнителните изпити по бг език за 7 ми клас и 8 клас. В частно също може - заплаща се. Също така да проверят в Министерството в зависимост от училището, което завършваш там в чужбина какво ще се признае и до кой клас - до 7 ми или до 8ми, за да знаеш от кой клас можеш да продължиш тук и къде. След това като се върнеш си носиш свидетелството в Министерството, за да ти издадт документа за продължение в Бг.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 653b5ea6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   И още нещо. Нека вашите да проверят в посолството как стои въпроса с приравнителните изпити по бг език. В много посолства има такива, дори има курсове.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 648de2694d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   2/3 - Tи даде супер компетентно мнение, но забрави, че Авторът в чужбина не е завършил 7. клас реално, а е бил в клас, в който се учи само език. В Германия примерно има такива класове и се наричат „Welcome class“ с две думи -учиш езика, културата на страната, но не защитаваш предметите от 7. клас.
Тоест Авторът независимо в коя страна ще е трябва да си мине нормален 7. клас и чак тогава да последва твоите съвети.
След 8. клас обаче може да учи в професионална гимназия и без изпит. Това винаги е било така!
В Природо-математическите, Хуманитарните и Езикови гимназии може да учи само след 7. клас след изпита след 7. клас (по народно му „малка матура“), но в Професионалните гимназии (бившите техникуми) може да учи след 8. клас винаги без изпит, дори след 7. клас в много училища, но този изпит не е за защита на 7. клас и трябва човекът да си е завършил 7. клас в чужбина или у нас, но да е бил в 7. клас и не може с една „малка матура“ едва ли не да защити 7. клас.

Съветите ти са много добри, но след 1 година ще са за случая на Автора.

Извод - Авторът просто е загубил 1 година и догодина ще е в 7. клас, независимо какво ще прави. В България не е някаква свободия, където можеш да прескачаш класове както ти падне с някакъв си мижав изпит. Може, разбира се, да държи изпит по всички предмети и целия материал от 7. клас, но не знам къде това би могло да стане.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d9da8a4381
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Говоря от личен опит.
Сега детето учи в 8 клас там. Значи учи материал някакъв по всички предмети. Съответно ще има завършен някакъв клас различен от 6ти и тук в България. Ще му се зачетат - математика, история, география, физика, биология... пак казвам говоря от личен опит. Така, че детето ще има завършен 7ми клас.
Професионалните гимназии. Не знам от къде ви е информацията, но е погрешна. Това са бившите техникуми, да, но в тях се влиза с НВО или с изпит по рисуване, например както е в НПГФП. Освен някои от бившите СПТУ, които също са професионални гимназии днес, в другите не се влиза просто ей така. В 8ми клас се приема само ако има свободни места, да. Но в престижните няма такива.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 648de2694d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 5, цитирам Автора „1 година учих език, тоест пропуснах 7-ми клас“
Той не пише, че е учил в чужбина физики, химии, история, а само език. Специално за Германия съм на 100% сигурна, че после не се признава този клас. Има обаче деца, които бързо напредват с езика и за 6 месеца биват преместени в друг клас, но който 1 година е учил само език няма 7. клас просто.

За Професионалните гимназии нямаш си хал-хабер с извинение.
Аз съм завършила такава ПРЕСТИЖНА и съм влезнала след 7. клас с изпит, но ставаше дума за елитна Икономическа гимназия с 2 елитни паралелки след 7. клас. Останалите 8 паралелки на випуск си бяха от 8. клас и си бяха без изпит и още са.
Тоест в тях има места, защото са си само след 8, клас!!!
80% от учениците си бяха без изпит след 8. клас!!!

Моят племенник учи в Професионална гимназия (така се наричат бившите техникуми от 14 г. вече) - има от 7. клас, но който не влезне може без изпит и по документи след 8. клас в специални паралелки след 8. клас.
Има такива гимназии само с прием след 8. клас като разните бивши Механотехникуми и така нататък и те нямат изобщо паралелки след 7. клас. В моя град от 7 гимназии има 1 Математическа, 1 езикова, 1 Икономическа, които са единствените с прием след 7. клас - останалите са само след 8. клас - по Туризъм, по Механотехника, Автото, по Строителство, а Икономическата описах вече, че 80% от паралелките са без изпит след 8. клас...

Професионални гимназии с рисуване са само тези, в който се учи рисуване или са по моделиране. Аз съм влезнала примерно с изпит по Математика навремето и до ден днешен се влиза там след 7. клас с математика.
Приемът след 8. клас си е за паралелки след 8. клас!
Какви места броиш тук?

Всички професионални гимназии (бивши техникуми) в страната имат такъв прием. У нас гимназиите не са само насочени към най-добрите ученици, а към всеки. Как мислиш, че авто-монтьорът или дребната счетоводителка навън са правили някакви изпити „малки матури“ или каквито и да е било?

Ти си изкарала някакви супер специфични гимназии по изкуствата, а аз говоря за истински ПРОФЕСИОНАЛНИ гимназии и бивши техникуми, не бивши училища по изкуствата.
70-80% от българите са си завършили техникуми с прием след 8. клас и не са умрели хората.
Стига плаши детето, че два ли не без „малка матура“ и български 7. клас няма прием в наша гимназия
Може дори след 8. клас в чужбина изпит по бг. език по документи да влезне в която си иска професионална гимназия, където му е густо - има толкова места, че не са се родили деца, за да ги запълнят и не всеки има амбицията, но и трябва да завърши елитни паралелки и гимназии - важно е човек да си хване професия и хляб в ръцете, а за това не ти трябва нито малка, нито „голяма“ матура.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d9da8a4381
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма да споря. Аз лично съм завършила математическа гимназия преди 30 години, доста отдавна. Но имам 5 деца. На 12, 14, 15, 16 и 19, съответно в 6ти, 8ми, 9ти, 10ти и 12ти клас. Две са мои и са бг граждани и учили само в Бг, а другите три са на приятеля ми, който е чужд гражданин и се премести тук при мен с тях. Това достатъчно ли е, за да знам как стои въпроса с ученето, кандидатстването и прехвърлянето? Говоря за град София. Ако не съм наясно, се извинявам на автора за некомпетентността.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d9da8a4381
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   По отношение на професионалните гимназии е достатъчно да се отвори справочника за кандидатстване след 7ми клас, уверявам те, че за София, дори за автомонтьор се взима НВО, а за туризма бала е един от най-високите. За финансово-стопанската и банковата, строителната, електрото няма да говоря изобщо. Разбира се в другите градове нямам идея ка е, възможно е да се приемат и без изпити хората. Но в София училищата с обикновен 8ми клас са по едно на община и няколко бивши СПТУ-та. Миналата година поради големия брой двойки на изпита по математика имаше проблем къде да бъдат записани тези деца и в доста от гимназиите приеха деца без да се взима НВО, иначе трябваше да се отварят нови паралелки в училища без изпит и да се закриват паралелки в другите.
Но пак казвам, сигурно не разбирам и нямам представа, за което моля отново автора да пусне запитване към Министерството на образованието, от където компетентните лица ще му отговорят.
До колко е възможно да се учи след 7ми клас без да е положен изпит НВо, да възможно е. Нивото е под нулата и средата е меко казано неподходяща.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 648de2694d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   2/3/7/8 и така нататък - стига с тази София - София не е страната и освен това 5-10-те избрани от теб елитни училища в София не са всички училища в София или в Страната. Ти отваряш освен това само справочниците за приема след 7. клас, защото са ти били такива амбициите, но една професионална гимназия (не говоря за гимназии по изкуствата) не може да оцелее само с прием след 7. клас и с изпити.
Разбира се, гимназиите се пробват да си изградят имидж на „елитни“, но всеки си знае кое училище е елитно и кое не дори в елитните ПРОФЕСИОНАЛНИ гимназии има поне 2-3 паралелки след 8. клас. Няма София, няма тук Пловдив - тези паралелки след 8. клас имат своите традиции и винаги се пълнят и носят съответните пари на училището.

И не, нямаш никаква представа.
Аз съм завършила 2003 г. и съм първият випуск, който бяхме по новата система изобщо. Навремето бях част от организаторите на протестите, които съборихме абсурдните матури на материал, извън учебния с цел паралелна частна система и се борихме със системата изобщо. Знам как е направена системата. Дори по мое време, когато имаше много деца се приемаха хора с двойки на изпита след 7. клас, защото все имаше свободни места. Имам 2 деца в моя клас, които бяха влезнали с двойки - е, ставаше тогава дума и за корупция, защото училището нямаше пари за парно и да си оправи покрива, а родителите на тези две деца имаха пари да дарят на училището :), а днес става дума за държавната субсидия, която е на калпак.

След 8. клас пък ВИНАГИ са били повечето места за хората в бившите техникуми, а това важи и за София
Причината е проста - хората от селата не могат да си позволят още 1 година издръжка на дете в града, а от комунизма няма много голяма база от общежития, за да поеме тя децата и в 7. клас. Отделно 2/3 от децата изобщо нямат капацитета да издържат така наречената „малка матура“ и това винаги е било така - този изпит винаги е бил жесток, за да отсее децата за хуманитарните, за езиковите гимназии и няколкото (малко! ) паралелки от 7. клас на Икономическите и други гимназии. Ти ми даваш пример с някакви специализирани училища по фотографии и изкуство, които дори бяха частни май, но като чета Авторчето - той просто се страхува как ще мине 7 клас и как изобщо ще учи в гимназия след 1 загубена година в чужбина.

Аз искам да успокоя и да гарантирам на Автора, че ще има за него място и без изпит след 7/ клас, защото този изпит не е задължителен за завършване на 7. клас и не е задължителен за завършване на професионална гимназия

Хайде да сме честни - дори в елитните паралелки на Икономически, Търговски и т. н. гимназии винаги едно местенце ще се намери - това са хиляди левове повече за училището.
В моята гимназия в моя клас бяхме 31 човека от допустими 28 места.
И да - може гимназиите да не правят голяма реклама с местата си от 8. клас, но повечето класове са си след 8. клас по традиция, включително много хубави специалности като Банково дело, Застраховане, но и новите специалности Икономическа информатика примерно или Информационни технологии с математика - пълно е с интересни спецаилности след 8 клас, включително можеш да станеш Електротехник и да взимаш 1500 лв. ако работиш в енергийния сектор, защото хора със средно ел. образование се търсят под дърво и камък в тези дружества за аварии, строеж на нова мрежа, инсталации. В гимназиите по туризъм специалностите като майсторите - пекари, кондитори, готвачи да не мислите, че са влезнали с изпити? Това са добре платени и дефицитни професии!

С две думи ако човек не е големият интелектуалец, въздухар и от голямото добро утро и не гледа само „елитното“, а реалистично иска солидно Средно образование, хляб в ръцете, но и с възможност за висше след това, то след 8. клас също може да си завърши много добре без да се притеснява.

Моя добра приятелка завърши Банково дело след 8. клас БЕЗ изпит, защото е от село и техните са нямали пари да я издържат още година. След това продължи и завърши Информатика в Delft, Холандия.
Друга приятелка също след 8. клас завърши ПУ и сега е информатик в Канада.

С две думи ти учиш в същите гимназии, но в други класове след 8. клас, преподават ти същите учители, същите учебници като на хората след 7. клас.

Ей това е едно от предимствата на нашата образователна система - пропусклива е и дава много шансове и не те отрязва ако поради някакви причини не си държал някакъв си въшлив изпит след 7. клас, НО да - всеки клас трябва да се мине по реда. Не може с един въшлив изпит да защитиш цял клас. Важното е да си завършил 7 клас, не да си издържал „малката матура“. Завърши ти 7. клас, така че да е признато в България, а чак тогава мисли за гимназии - имаш два входа - с изпит след 7. клас, но и по документи след 8. клас. Повечето хора в страната са завършили след прием след 8. клас.

Примири се, че си загубил 1 година и толкоз, а лятото използвай за почивка, ваканция. И без това си изпуснал всякакви срокове за „малката матура“, а лятото такива изпити не се състоят, а и нямаш право да се явиш, защото ти нямаш първо диплома за 7. клас.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 653b5ea6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От огромния ти пост лъха доста хейт. Приемам, че аз с 5те деца в точно тази възраст -каандидатстващата, знам по-малко от теб завършила 2003 год, но била на барикадите. Е, аз бях на тези през декември 1989, та да ти проправя път на теб за после.
Пишеш без да имаш актуална информация и да си взела предвид какви са условията, а да не говорим, че не четеш какво точно съм писала в първите си постове.
Автора може без проблем да си продължи образованието, дори без да пропуска клас само с полагане изпит по бг език.
Надявам се да има някой да му съдейства от тук, за да се ориентира.
И да, София не е България, но разпоредбите на Министерството са едни за цяла България. Разбира се, че е възможно да започне в нормално училище , не съм казала, че не може, а описах подробно как точно става това.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 648de2694d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Какъв хейт, бе номер 10... от една толкова проста темичка. Какви разпоредби на МОН - отиди в едно ХУ училище по Механотехника и питай младежите на двора каква оценка са имали на „малката матура“ и изобщо държали ли са малка матура!
Ти с твоите 5 деца не си експерт по темата. То сякаш човек, болен от рак е лекар. Просто си търсила по твоя вкус и с твоите амбиции еди какви ди fancy shools за „твоите“ деца, но навън 70% от народа гледа да изкара 12. клас, да вземе някаква професия и ако му щъкне на човек в 11 клас да учи висше да вземе и истинската матура.
Навън повечето българи все още живеят в селата и малките градове - да не мислиш, че са чували за „малки матури“? Гледат къде ще има евтино общежитие и място СЛЕД 8. клас и готово. То от 1 клас само 1/3 изобщо могат да изкарат над Среден на „малката матура“. Ами другите в коша ли?
Ами хората без пари за частни уроци и без пари за изпити?
Това е мнозинството, не „твоите“ 5 деца. Ти първо нито едно не си оставила да търси място след 8. клас, а големият експерт стана за бившите техникуми като не си виждала такъв отвътре никога.

И не, не може Авторът с така наречен „welcome“ клас да мине само с изпит по бг. език в 8. клас направо, защото трябва да докаже определен хорариум по общо образователните предмети в страната, където е учил, а той като е учил само език как смяташ, че това ще стане. Диплома за 7. клас от чужбина има ли? НЕ! Човекът е учил само език и търси лесен начин да си върне годината с бг. диплома за 7.клас като си въобразява, че с 1-2 изпита ще защити 7.клас, но тове просто не може да стане.

Просто е загубил една година и това не е болка за умиране, но и не можеш с изпити поне не за едно лято да наваксаш 7. клас.
Ако намери директор много добре настроен към него, той може да запише 8. клас и в течение на 1. срок да прави изпити по материала за 7. клас, но докато не изкара тези изпити по математика, физика, история, химия, география, биология.... и всичко, което НЕ е учил в другата страна няма начин.
Болни деца примерно, които са били в болница 6 месеца могат така да си наваксат 1 срок да кажем, но цяла година лично не съм чувала.

7. клас за съжаление не е само бг. език, а е всички общо образователни предмети
7. клас не е и един изпит „малка матура“. Този изпит ти трябва само за кандидатстване в ОПРЕДЕЛЕНИ (не всички! ) гимназии.

Ти не знам къде си учила, в какво семейство си израстнала, но май нещо с извинение хвърчиш в облаците и си мислиш, че след като ти си интелектуалка, завършила еди къде си, цялата държава хората са като теб. Системата обаче не е направена само за нас, интелектуалците, а е направена за мнозинството народ навън и никой няма да мъчи Иван и Драган с изпити, които изобщо не са за тях. Да не говорим пък за децата на село - те за „малка матура“ ама изобщо не са чували и няма и да чуят. Това е лукс за едни 30% семейства, а останалите гледат да избутат.
Нищо против fancy shools, но като дойде техника от Енергото да ти пусне ток е съвсем възможно да взима с 50% повече пари от теб, а за малки матури и изпити след 7. клас не е чувал, а като ти вземат в сервиза за коли 1000 лв. за смяната на една помпичка питай механика от интерес дали е държал изпит след 7. клас.
Ти да не мислиш, че Авторът е син на посланници, лекари, информатици или нещо такова? Техните са отишли да си изкарват хляба с честен тежък труд и човекът се чуди как да се прибере и да си завърши образованието с възможно най-малко щети, защото явно е видял, че не му се получава там. Легитимно и много добро решение, но една година е загубил. Голямата работа!
Но и да философстваме, и да не философстваме - факт, изпуснал е всякакви срокове за изпита след 7. клас и факт - няма диплома за 7. клас. Какво спорим тук?
Да се прибере, да си завърши 7. клас по някакъв начин и готово, а писмата до МОН може да си ги спести, защото отговор едва ли ще получи. Всеки „прост“ директор на бивш техникум ще му помогне повече, защото има финансов интерес (субсидия на калпак) и познава вратичките.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d9da8a4381
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автора е на 15 години. Тоест би трябвало да е в 9ти клас в момента, освен ако не е роден от 01. 01 до 01. 03. Значи до 6ти клас е учил в България, след това заминава. ПЪРВАТА година учи език а в момента е вече във ВТОРАТА, където изучава всички общообразователни предмети, без бг език. Тоест, след като си подаде документа за завършения последен клас в чужбина, Министерството ще му определи в кой клас ще бъде. След това ще му даде едномесечен срок да положи изпит по бг език в някое училище, в което има 7ми клас! Никъде не съм споменала, че няма вратички. И никъде не виждам да съм казала, че не може да учи. Съвсем културно и обосновано обясних пътя по който се минава, тъй като го изминах вече. И знам. Виждам афинитета ти към Професионалните гимназии, разбирам, че не си от София, усещам неодобрението за моите пояснения, но не виждам как точно помогна на автора да разбере какви са му възможностите, освен че е загубил една година /което не е вярно, те са цели две и на 15 год го изпращаш в 7 клас / и че всяка професионална гимназия ще го вземе.
А какви са родителите на детето няма значение. И бедния Драганчо и Иванчо може да имат амбиции и акъл в главата за повече.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d9da8a4381
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Прочети още веднъж какво е написало момичето - сега съм 8ми клас в чужбина!!! Учудвам се, че си пропуснала това изречение. Тоест детето си изучава предметите физика, математика, география, биология, химия, история и т н... Но не изучава бг език. По отношение на писмата до МОН, отговарят и то в срок.
Мило момиче успех, като се върнеш в България! Ще се справиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker