Помощ - 7 клас! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Помощ - 7 клас!
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2160 пъти
Здравейте...
Тази година съм седми клас, а външното оценяване наближава. 5 и 6 клас не учех въобще, но пак изкарах хубави оценки.
А сега... сега уча, опитвам се. В училище имам хубави оценки, все ме хвалят, бла-бла-бла... Глупости на търкалета. Много се дразня. Аз сама си знам, че съм зле. Ще ви дам за пример - ходих на олимпиада по български език и литературя и изкарах 99 точки, дотук добре. Отидох на областен кръг и се издъних. Около 65 точки! А дори не бях толкова стресирана, колкото попринцип съм.
Направо не мога да се понасям!
Цяла година се опитвам да се стегна, остават ми три месеца, но нищо не помага! Не мога да запомня материала като хората, плача, след това стискам зъби, опитвам пак, но нещо все ме разсейва.
Семейството ми очаква много от мен. Ето защо аз имам по строги изисквания към себе си, но така и не успях да ги изпълня! Понякога искам просто да се скрия в своя собствен свят и да потъна, никой да не ме безпокои... Да си рисувам на спокойствие, без някой да има против.
Това не трябва да се случва обаче.
Притеснявам се ужасно много, като чуя за матурите просто ми призлява.
Имам нужда от съвет! Как да се справя? Искам да вляза в езикова, но вече ми изглежда непосилно!
Какви са вашите методи на учене?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: ce21ebd10b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съветът ми е простичък - дай си едни 3-7 дни почивка и малко релакс. Ти страдаш от burn out, което е жалко, когато става дума за дете. Тук родителите ти са прекалили със своя натиск, което има обратен ефект!
Отделно не виждам защо си се спекъл заради едни изпити след 7. клас? Те са много по-лесни от Олимпиадата и то на регионално ниво. Не знам кой ви плаши с тези изпити след 7. клас, но те не са трудни. Някога бяха изключително трудни, за да се стимулира огромната и алчна система на частните уроци и корупцията, защото бяхме много деца и малко места в елитните учебни заведения, но днес е много различно.
Първо, изпитите са върху изученото в клас за разлика от Олимпиядата.
Второ, има повече места в гимназиите от деца и гимназиите приемат и с 2-ка само и само да си запълнят бройките, защото взимат субсидии за бр. дете. Тоест на теб ти трябва 3 дори за елитна гимназия! Какво си се спекла?

Така че се спичаш за глупости.
Намери си по някакъв начин стари изпити и ги виж какво представляват. Нищо диво. По-добре хвани и се успокой, защото ти знания имаш, но заради психическото си състояние можеш да се провалиш.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 77e0140f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за отговора! :) Ще поработя по въпроса.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f73a26fe1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   В сайта на РИО има качени примерните изпити за тази година

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ec992aae1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Към 1 - Пич, ако авторката е от малък град, нищо чудно. В нашата езикова приемат с минимум 32 БАЛ...

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ed7780942d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Ох колко бързо минава времето, направо не мога да повярвам, че минаха близо две години откакто и аз преживях този "кошмар" образно казано. Гарантирам ти, че и при теб ще стане така, колкото и да не ти се вярва в момента. Сега на кратко ще ти разкажа моята история, от която се надявам да извлечеш някаква полза и да разбереш, че не всичко е толкова загубено, колкото изглежда....
При мен беше почти същата история, а да не споменавам колко се влоши положението в края на април. Не можех да спя, да се храня, да мисля. През ноща вместо да се отпусна и да спя, аз решавах задачи пререшавах, решавах.
Но истинския ужас за мен дойде, когато в началото на май отидох на пробен изпит по мат. не знам какво се случи тогава може би от притеснение или нещо подобно, но брутално се издъних имах чиста двойка. Можеш ли да си представиш да имаш двойка на пробен изпит, дви седмици преди релния?
Може да се каже, че това съвсем ме събори, почнах да правя нервни кризи, тотално бях започнала да откачам с тази математака, добре че поне по другите предмети поне успявах някак си да си задържа успеха, което си беше направо невероятно, защото напълно ги бях зарязала.
Предполагам можеш да си представиш, че положението беше меко казано трагично. Но, колкото и странно да звучи всичко беше просто в главата ми, все едно мозъкът ми сам ми изиграваше някакви извратени шеги и нарочно искаше да ми усрожни живота. Реално нещата не бяха толкова зле и все още нищо не беше загубено, че да правя такива драми.
Просто една сутрин след дълбоки среднощни размишления стигнах до този извод. Казах си, каквото стане, стане! Няма да вземе да свърши светът, освен ако естествено аз не сложа край на моя. Та често последните няколко дни преди големия ден се отпуснах.
И единственото, върху което се упражнявах бяха изпитите от миналите години, ако можеш да се справиш с тях значи и с твоя ще успееш.
Та като спрях да се притеснявам нещата станаха много по-лесни. И познай какво въпреки лошите оценки точно последния месец по мат. На първи модул искарах 5. 400, а на втори 5. 100. По бел имах на втори 5. 600. И сега почти две години по късно съм в мечтаната гимназия.
И всичко това ми сега ми се струва ужасно забавно, защото се оказа, че има неща далече по-страшни от един изпит, който реално е направо като игра в сравнение с контролните, които ни даваха в час и пробните изпити. Истината е, че учителите просто искат да ни стреснат, за да учим по-усилено. И реално изпитът не е толкова страшен.
Надявам се да съм помогнала.
Успех :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 77e0140f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Просто се стегни!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4f556930f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хич да не ти пука! Където и да влезеш след 7 клас няма никакво значение. Все ще изкараш и висше после. Образованието в тая държава няма никакво значение, нито тежест!
Тя на 14 години ако има burn out синдром, какво ще прави на 34?

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6e83d9f4a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Сега и аз съм отличничка, ама областното по мате
матика-1точка. xD
Съвета ми е-учи само най-важното от уроците и си преговаряй от миналите години.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7b59abf457
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Спри да се филмираш. Нали си здрава, нямаш някаква болест, не си без родители - ами какво ти пука тогава за някакви смотани точки. Я се стегни! Дори и да не влезнеш в елитна гимназия да няма живота да свърши? Знаеш ли хората колко по-сериозни проблеми имат? Аз съм 7 клас ама не се филмирам така. Какво толкова някакви матури, дето всякак ше ги минеш и ако имаш 6 по бел и мат в клас дирекно си влязла в 60% от елитните гимназии дори на матурите да имаш 4, 50.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 77e0140f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мале много си зле. Аз за една шестица бих убил, ти на 65 точки ( което е около 4, 50, знам ли ) ревеш. Гледай си кефа, радвай се на последната година с класа, изпита ще го минеш. Всеки минава през това, все пак.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 20f37e9d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   На матурите, които са следващата седмица най-добре ще е да ги проверяваш по 2-3 пъти. Когато правя пробни матури по математика и си пререшавам 20 задачи от първи модул по 2 пъти допускам по-малко грешки. По БЕЛ е много важно да знаеш родните места на всички писатели, да запомняш текста от втори модул. Прави много тестове през почивните дни, за да свикнеш! Успех на всички!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 576bda3a4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря ви за съветите! Днес резултатите излязоха:
Математика - 5, 339
Български език - 5, 804
Сметнах си бала и е предостатъчен - 34, 286! Осъзнах, че е нямало за какво толкова да се тревожа :) Благодаря за отделеното внимание!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker