Да науча немски сам.Как? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Да науча немски сам.Как?
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 2820 пъти
Здравейте,
Мисля, че от заглавието стана ясно какъв ми е проблема.
Аз съм момче в 11 клас. Уча в профилирана паралелка с английски и немски език. Часовете по немски в училище, които са четири на седмица, не ми стигат. А и ходя допълнително на курс по английски, за да се подготвя за CAE, тоест всички пари отиват за английски.
Осъзнавам, че човек е за никъде без минимум два чужди езика. Но нямам финансова възможност да ходя на частни уроци или въобще да уча немски извън училище. Бихте ли могли да ме посъветвате как да науча езика сам? Бихте ли ми препоръчали някаква граматика, например? Или пък някакъв сайт? Нещо?
Ще съм Ви много благодарен, ако отделите време да прочетете историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 02f60e6c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Сега има много безплатни ресурси в интернет, така че, при повече желание, можеш да си помогнеш и по тоя начин. Пък и човек, ако няма желанието и амбицията, колкото и да плаща за курсове, резултатът няма да е задоволителен.
Сега, не знам дали се вместваме в правилата, но сайтът Duolingo е много готин. Обърни внимание на форума - доста начетени хора пишат понякога там (именно от техния форум съм си намирала интересни сайтове за каквото се сетиш относно ученето на чужд език - безплатни уроци, "социални мрежи" тип language exchange и т. н ). Като разгледаш различните сайтове, ще се ориентираш какво на теб ти върши работа, кой модел на обучение ти допада най-много.
Също така, понеже не ти е напълно чужд езикът, ти препоръчвам сериала Extra - има го на няколко езика. Малко е досаден, поне испанската версия, но е предназначен точно за обучение, и доста полезен. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: b664ba1b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зарежи го този немски. Вместо това учи испански - половин свят го говори, а и е много по-лесен и приятен език. :)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 76669d6239
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Авторе, ти учиш немски в училище. 4 часа не са толкова малко, аз научих руски с уроци по 2 часа седмично много упражнения сама, но на мен езиците ми вървят и дори за английски никога не съм ходила на уроци, а руският го учих на доста по-късна възраст. Познавам хора, при които става само с много зубрене, дано да не си от тях, но дори и тогава, пак има начин. Тествай си нивото първо. След това - избери си 1, максимум 2 учебника за следващото ниво и започни да работиш по тях. Най-добре си купи учебници, предназначени за изучаване на немски в нашите училища, защото те ще са съобразени с особеностите на нашия език и разликите с немския, на които трябва да се наблегне. Хубаво е да имаш и ключ към упражненията, за да можеш да си ги проверяваш, но дори да нямаш такъв, не е фатално - публикувай заданията в някой сайт за изучаване на чужди езици и другите потребители ще ти поправят грешките.
Задължително си намери някой, с когото да упражняваш езика поне 2-3 пъти в седмицата. Така неусетно ще заучаваш езикови конструкции, ще ги повтаряш, а може и някои нови думи да научиш.
Ако знаеш добре английски, пробвай да намериш и клипчета в youtube, там има качени доста езикови курсове.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 58350ef3da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва ти самоучител с текст и аудио. Най-добре е да започеш отначало с основните неща, за да си запълниш евентуалните пропуски досега. Език се учи със зубрене, слушане и редовно практикуване. За правопис ще ти трябва и многократно преписване на думи и уроци. След първия самоучител продължаващ със следващ, започваш да четеш немски книги, да гледаш немски филми с немски субтитри, и полека-лека всичко ще си дойде на мястото. Правиш справки в интерент за значения и произношение - поне сега това е много лесно. Казват, че немският бил труден, но аз го възприемам като близък до българския - почти каквото пишеш това и говориш. Само дето не е благозвучен, като английския, даже доста грозно звучи. :) А падежите му са по-лесни от тези в руския.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 538e348e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Абе ти научи един като хората, пък после мисли за втори - от два стола да не останеш на земята.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 3638cbae4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей, аз ти препоръчвам българо-немски разговорник, има и на английски, френски, испански и т. н., провери на пл. Славейков. Много са добри тези разговорници, вътре има цялата граматика, числа, сезони, дни, цветове, всички основни думи на езика, групирани по категории. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 17ccd5bca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   има един сайт буук ту точка де е, или 50 ленглуиджис-тоест 50 езика. Там ще намериш аудио записи на 50 световни езика- покриват ниво А1 и А 2 на разговорните езици.Фразите са шаблонни за всички езици..тОЗИ СЪВЕТ Е КЪм ВСИчКИы КОИТО ИСКАТ ДА НАУчАТ ПОВЕчЕ ЕЗИцИ.Например английски,немски,френски,руски,испански,гръцки,турски-т.е.всички европейски японски,китайски и дори малко популярни езици. Към всеки език има по 100 аудио файла.Когато за първи път си свалих мислех дали не съм в варушение на авторски права.но после прочетох, че има световна политика за учене на чужди езици.Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7cfd66c2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Предполагам ще ходиш към Германия. По -добре учи арабски език, това население ще преобладава докато го научиш.
Иначе в интернет има достатъчно курсове за самоподготовка по немски език. ПС : незнам дали има по арабски хихи

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 789d8a0c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Напълно подкрепям първото мнение, особено частта с Duolingo!

От написаното от автора разбирам, че има много добро ниво на английски. Това е хубаво, защото има много качествени безплатни англоезични материали онлайн, включително и по немски.

Освен Duolingo(с който може да се постигне здрава основа) има още няколко полезни безплатни сайта, които мога да препоръчам и които предлагат немски: Memrise. com и Clozemaster. com. Първият има курсове както за начинаещи, така и за напреднали, но повечето курсове са само думички. Вторият е за малко по-напреднали и е полезен когато е усвоена основата на езика, или след приключване на курс на Duolingo, обяснено е добре как работи на сайта. За Memrise е важно да се каже, че има както качествени курсове, така и някои некачествени, като по-качествените са от по-популярните(всеки си има статистика на брой потребители).

Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: f42d6a9747
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Aз знам немски, учила съм в Германия и така нататък. Език съвсем сам не може да се учи, но може да се перфекционира. Научи немски на ниво B1-B2 и пиши упражнения сам и се готви сам, но си трябва и обяснения.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker