Нещо за баловете, които наближават - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Нещо за баловете, които наближават
преди: 8 години, 24 дни, прочетена 1950 пъти
Здравейте. Искам първо да благодаря на модераторите на този чудесен сайт.
Наречете ме хейтър, но...
Не разбирам защо са тези истерии за баловете. Току-що даваха по БТВ, че има хора, които ще вземат кредит, за да си платят "пиянството" на бала.
И какво е това? Завършваш средно, а не Харвард, Оксфорд или... СУ.
Само се замислете, струва ли си да задлъжняваш с 1000 лева, за да може да отидеш и да се напиеш, да си сбиеш и т. н.
1.... 2.... каквоо, н-н-не разбирам?
Завършил средно образование с 4. 22 или нещо от сорта и вече сме готови.
Какво е вашето мнение за баловете?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 22 дни
hash: b6d12208c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си струва, ако със съучениците ти не сте изградили приятелство. Иначе си е един вид прощално събитие с училището, съученици и учители, с непълнолетието и безгрижния живот. Освен това е шоу и разнообразяване на живота. :)

 
  ...
преди: 8 години, 22 дни
hash: 576fb94de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не бъди злобен, остави ги да се радват!

 
  ...
преди: 8 години, 22 дни
hash: e360065986
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз тази година завършвам и догодина ще уча в Оксфорд. Така че ще си избухвам на макс

 
  ... горе^
преди: 8 години, 21 дни
hash: 45606b7205
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Радва ме това, че манията по кичозните балове взе да се уталожва. Все още има манияци, най вече парвенюта(които са натрупали мръсни пари) и демонстрират заможност, като купуват на отрочетата си костюми и рокли струващи хиляди левове. Преди няколко години, младите решиха, вместо с рокли и костюми да отидат на бала със спортно облекло(по дънки и тениски), така както си ходят на дискотека. И го направиха. Какво по чудесно от това. Хем се чувстват по комфортно в такова облекло, хем я няма и тази парвенющина, вижте колко сме богати!? А от спестените пари от ненужно скъпите дрехи, събраха дарение и помогнаха на нуждаещи деца от пари, било за лечение или образование. Наскоро даваха едно училище, което още повече ме зарадва, решили бала си да го направят с народни носии. Това е прекрасно. Даваха ги да играят хоро в двора на училището. Облечени в носиите бяха чудесни деца, истинска красота за окото. А какво беше по балове, момичета облечени без вкус, на 10 една имаше стилна рокля, другите облечени като чучела. Всевъзможни измислици, толкова грозни, че да се отврати човек. Хубаво е да се порадват, все пак стават вече зрели хора, едни ще продължат да учат, други ще работят, важен момент от живота им е, но да се стига до крайности, мисля, че е глупаво. Оказа се, че тази раздяла е най запомняща се в живота ни. В последствие се правят най много срещи, именно с тези съвипускници. Висшисти малко се събират след като завършат, но тези които са на бала, стават като кръвни братя, търсят се и се помнят. И на 70 години да станат, пак си правят мини старчески балчета в някое кръчме. Явно годините около бала са най запомнящи, но няма смисъл от разточителство. Спомням си всички съученички от бала, спомням си радостните им лица, но на нито една не помня тоалета. Даже и с парцалена рокля да е била, пак щеше да е хубава. В младостта е красота, не в парцалите. Жалко, че някои се опитват да превърнат радостта от бала, в жалко модно ревю на кича. Весело прекарване на бала и УМНАТА!

 
  ...
преди: 8 години, 21 дни
hash: 4cd04cb619
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Уважавам мнението на всеки, но да ми твърдите, че това е деня на живота ви, смешно е. Чета коментар във фейсбук как някаква се хвали, че щяла да се вози с CLK. Представете си колко смешно ще изглежда - роклята, красива, секси и на кредит (не всички са такива), обувките също. Слиза от панелката и се качва в мерцедеса. Супер, готино, куул!!!
Разберете, че не е гот да издумкаш последните пари на родителите си, за да може след това да не можеш да си изчистиш роклята/ костюма от повърнята.

 
  ...


...
преди: 8 години, 21 дни
hash: cbb5fc4537
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Тотална и напълно излишна простотия.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 21 дни
hash: 15b530ca85
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Повечето момичета се контят всеки ден за дискотеки и т. н. Обличат си най-модерните дрехи, ходят на фризьор, гримьор, маникюр. Свикнали са постоянно да изглеждат по този начин. Но не всички момичета имат тази възможност и за това бала е възможност за тях и те да облекат хубава рокля, да ги гримира професионалист, да бъдат с хубава прическа и т. н. За това аз съм ЗА баловете, не заради кифлите, които така или иначе всяка вечер имат ''бал'', а за другите момичета, които искат поне веднъж и те да се почувстват специални и център на внимание. Иначе за момчетата, смятам, че им е все тая. За тях наистина май най-важното е да се напият.
За парите - всеки според възможностите си. Например моите родители са спестили, така че няма да им се налага да взимат кредит. Не би ми било комфортно да знам, че докато се забавлявам те ще се чудят как да върнат тези пари.

 
  ...
преди: 8 години, 21 дни
hash: 5afb8304da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Загуба на средства и време, все още не съм завършил, , но предпочитам да отида на разходка с приятели, било то екскурзия до някое българско градче, село или дори да прекарам при баба и дядо, ей така, понеже вече съм завършил... не харесвам подобни събития, не виждам смисъл да обикалям пиян из града понеже съм завършил... с парите които се харчат за бал предпочитам да си подпомогна малко за в бъдеще... има далеч по-приятни неща с които може да си изгубиш времето, пред това да ходиш на бал...
Е, все пак може да съм твърде недорасъл и за това да не мога да разбера смисъла на бала, с удоволствие ще следя темата, за да прочета други мнения :)

 
  ...
преди: 8 години, 21 дни
hash: 1da94572eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Защо всички балове се асоциират със селяния и автоматично се приема, че парите отиват за ''напивания'' и ''сбивания''. Има и хора, които ще завършат с повече от 4. 22, представете си, и искат да споделят този важен момент с приятели и роднини, празнувайки, и/или да отидат на екскурзия в чужбина заедно с хората от класа си.

Всеки си преценя какви са възможностите му и дали си струва. Лично за мен не е безмислено, това си остава спомен за цял живот, а пък и не може вечно да се стискаме и да цепим стотинката на две.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 20 дни
hash: 56e3046916
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Баловете са пълна пародия, но за съжаление, това се случва днес. Не знам дали има друга държава, в която абитуриентите да броят до 12 хиляди пъти, за да покажат колко са големи. Всичко това с баловете ми е адски глупаво, за мен е загуба на време и най-вече ПАРИ. Тази година и аз съм абитуриент и съм тотално разочарован. Като започнем от изпращането в петък: учениците идват пияни, заляни, надрусани и какво ли още не, събират се в училище и започват да крещят като диви животни. След това се напиват до степен на неузнаваемост и не помнят абсолютно нищо. Добре, че такива като мен, които не са се "разбили", поне са ги снимали, за да се видят след това. С класа ми бяхме в столичен ресторант в Студентски град, останах очарован от цените, но мойте съученици не се трогнаха изобщо. Без проблем хвърляха по 150-200лв за една бутилка с неизяснен произход. Повечето не знаеха къде се намират, но продължаваха да пият. След това естествено следва дискотека, която аз рязко пропуснах, като видях какво се случва в ресторанта. При опитите ми да отида до тоалетната, вътре беше страшно, 10 човека се редят на опашка и накрая гледам излизат двама, с обърнати очи и гледат на кръв. Всичко вътре беше покрито с бял прах, най-вероятно чистачките не са си свършили работата :D
Не знам аз ли не съм нормален или те. Просто не го възприемам цялото това нещо.
Представям си какво ще бъде на бала...!

 
  ...

...
преди: 8 години, 20 дни
hash: 99aeb22100
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Баловете отдавна не се правят за единствената цел, за която са измислени, а именно да си кажеш сбогом със съучениците в по-неформална обстановка.

Сега това е просто панаир на суетата, в който комплексарите намират поле за изява.

Аз лично ги чакам с нетърпение - много е забавно после да разгледаш снимките и да се посмееш на чучелата. То не е лесно да се направиш на клоун - пак пари са нужни, затова теглят кредити :)))

 
  ...
преди: 8 години, 20 дни
hash: 39aa53a87b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бала ми наближава и още се опитвам да намеря нещо положително в него, но не успявам. Тези "балове" са измислени с цел пари и за да се сравняват кой е по-по от другия. Ясно - хората искат да си отпразнуват завършването и да се сбогуват с класа си - но нужно ли е да пръскаш толкова пари на вятъра за една нощ, която най-вероятно няма да помниш? Особено когато ще са ти нужни за бъдещото ти образование или за някои по-практични неща? Всичкото това ми прилича повече на състезание от колкото на празник. За да празнуваш не ти трябват скъпи вещи, а скъпи хора.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 20 дни
hash: e840672a6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   И аз съм на същото мнение като теб. ОК, завършваш, направи празненство, изкарай си весело, пийни, хапни, танцувай, ама за какво е цялата тая показност и селяния? Ще ме извиняват абитуриентите, ама повечето са облечени и се държат така все едно участват в циганска сватба! То едни кичозни дрехи, то едни цигански ритми... едно към едно! А за лудото харчене на пари да не говорим! Моя бивша колежка работеше на две места за да връща заемите, които беше взела за бала на сина си. Синчето беше на 22, нито учеше нито работеше, обаче майка му не се спираше, защото "и сина и трябвало да има бал като другите", без да си дава сметка, че е разведена, с ниски доходи и просто не може да си позволи да пръсне хиляди за един бал. Че и кола на изплащане му беше взела. А в последствие никой не я караше, защото не и стигаха парите да я поддържа! Култово! И съм твърдо убедена, че много от родителите са така. Тъпчат се по не знам колко човека в двустайна панелка, обаче като стане дума за бал, ако ще цял месец гладни ще стоят, но ще издокарат детето като любимата чалга звИздЪ. И за какво? За да ни види целия квартал? А после въпросния син/дъщеря ще се напие и ще съсипе костюма/роклята за няколко хиляди и дори няма да помни повечето неща, ама важното е, че съседите ще умрат от завист как сме издокарали детето. Като не може да се похвали с успех и знания поне с кичозни дрешки да го запомнят. Че то сигурно е невероятно постижение да завършиш кварталното училище с 3, 50.
И смешно и жалко! И което е по-лошото, от година на година става все по-зле и все повече се приближаваме и до визията и до поведението на едно малцинство, което уж все трябва да интегрираме, ама като гледам какво е масово нивото на завършващите, май по-скоро интеграцията е в обратната посока.

 
  ...
преди: 8 години, 12 дни
hash: 7e38889191
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Да знаете, балът може и тънко да мине. Дрехите си ги купих отдавна, от разпродажби, за 160лв общо. Толковп бяха и обувките, искам да си ги нося занапред. Кола нямах - нашите ме караха.
Ако има желание, има и начин.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker