Най-трудният избор в живота ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Най-трудният избор в живота ми
преди: 8 години, 23 дни, прочетена 1956 пъти
Здравейте, предстои ми много тежък избор и не мога да взема решение кой път да избера.. Студентка съм. Уча магистратура финанси. Удобриха ме за стаж в банка, който е 3 месеца на 8 часов работен ден.. Стажа мога да го започна веднага, като след работа ще трябва да уча за семестриалните ми изпити и не знам дали ще мога да се справя с тях. Гледам, че колегите ми учат и работят и си взимат изпитите, но може би са по- умни от мен и по лесно запомнят нещата.. Целта на стажа е да натрупам опит и евнтуално да ме вземат на работа, но проблема тук е че ако след приключването на стажа ми направят предложение да остана може би бих отказала понеже няма как или поне ще ми е трудно да чета за държавния тъй като ще имам много малко време за учене.. Този стаж го виждам като единствения ми шанс за работа, мисля си, че като завърша няма да ме вземат никъде понеже нямам никакъв опит и нито един работен ден.. Правя го и заради родителите ми. Майка ми ме притиска да почна работа и да си изкарвам сама пари. Аз я разбирам и знам, че е права, но вътрешно си мисля, че момента не е подходящ.. Другия вариант е да не почвам стажа и да замина на почивка за 1 месец(бях запазила билети още от зимата) и да съм спокойна, като отделям почти цяло лято за учене... Моля ви, дайте ми съвет. Как бихте постъпили вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 21 дни
hash: d5f9af15ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   " Удобриха ме за стаж в банка" - значи са те Удобрили... Ще ти трябва стаж, за да може след това по-лесно да си намериш работа.

 
  ...
преди: 8 години, 21 дни
hash: 0aae9d998d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако избереш да започнеш стажа ще ти бъде по - трудно за известен период от време но после ако те вземат на работа ще ти е много по- добре. Ако избереш да се откажеш наистина може да не успееш да си намериш бързо работа и може да се вкараш в доста неприятни ситуации. Бих те посъветвал да го вземеш

 
  ...
преди: 8 години, 21 дни
hash: 5d73e80cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Започни работа..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 20 дни
hash: 950fa89a69
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   М трудно е две неща едновременно, но защо не пробваш, все ще се справиш. Щом това е възможност.

 
  ...
преди: 8 години, 20 дни
hash: 7992c9aa45
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Почни от българския. Може ли студентка да не знае как се пише "Одобриха". После може би ще Удобряваш кредити.

 
  ...


...
преди: 8 години, 20 дни
hash: ac13eea99f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Безспорно най-важното в момента е да си вземеш изпитите. Но каква ще е ползата, ако после не можеш да си намериш работа, което е много вероятно, ако нямаш никъв стаж и връзки. Мисля, че трябва да се натовариш малко. Ще се лишиш от забавления временно. Ще учиш вечер и в почивните дни. Все пак е за кратко. Много хора го правят. Самата аз редовно работя по 10-12 часа на ден и поне в един от почивните дни. И нищо не ми е станало, а имам и семейство.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 20 дни
hash: 50e30696da
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дано, това наистина е най - трудния избор в живота ти и отсега нататък. Бели кахъри, драги

 
  ...
преди: 8 години, 20 дни
hash: 5f6d4c2480
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Като бях на 22, започнах работа в една банка, още не бях завършил, бях много амбициозен едва ли не си бях направил планове за години напред. Изкарах 3 месеца без няколко дена и напуснах. Тъй като не бях от София, живеех на квартира, като си плащах наема и всичко ми оставаха под 6 лева на ден, а не взимах от родителите си. Заради работата не можах да завърша на време и се провалих и на изпитите. Септември месец бях без работа и 4 години труд и следване бяха на вятъра понеже нямах и диплома. Бях се затворил у нас не излизах никъде, най много ми тежеше, че родителите ми, които не са толкова богати едва ли не съм ги предал и разочаровал, понеже с много усилия и лишения ме изучиха. Ноември постъпих в армията. Дипломирах се на следващата година. Преди една година изкарах курс за сержант отделно съм и най младият в поделението. Купих си и апартамент, вярно на изплащане, но за 20 години и вноската е малко повече от наема който плащах по квартири. Сега съм на 28 , за 6 години постигнах това, което някой хора не могат цял живот, живея и се издържам сам и имам собствено жилище. Научих, че най важното нещо е да имаш някаква цел и да си я преследваш, без значение образование и какво ти говорят хората и колко е трудно, най - важното е да имаш цел и амбиция в живота това е и да я преследваш винаги. И другото е, че никога едно дете няма да разочарова родителите си, те му мисля само доброто и живеят и страдат с неговите проблеми. Моят съвет е да се пробваш в банката и не му мисли какво ще стане после. И да не завършиш сега ще е следващия път, а ако не ти хареса просто напусни, като се затваря една врата се отваря друга.

 
  ...
преди: 8 години, 20 дни
hash: a1793ccf38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Първо не приемай така нещата. Най-трудният избор в живота ти това не е, да не е въпрос на живот и смърт. Освен това стажа и работата са ти много по-важни отколкото дипломата, в крайна сметка не си доктор, за да ти трябва задължително дипломата за да работиш. По-добри е да изкараш стажа, дано ти предложат работа, а за държавният изпит ще се мобилизиран и четеш, ако не на тази ще се яви на следващата дата. Проблема с работа в България е голям, помисли кое е по-важното дали да имаш една диплома прибрана в шкафа или работа. Знаеш ли колко хора с висше образование работят ниско квалифициран труд.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 19 дни
hash: ec0c9ac4e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На твое място ще се стегна и ще избера стажа. Да, малко е трудно хем да учиш, хем да работиш, ама сама казваш, че има голям шанс след стажа да ти предложат да останеш на работа там. А без него с една гола диплома и без опит? Така, че 3 месеца не са невъзможно много време и ако си добре организирана, ще се справиш. Колкото до държавния изпит, ако не се чувстваш достатъчно подготвена можеш да се явиш и на следваща дата. Никой не е казал, че трябва да се явиш веднага.

 
  ...

...
преди: 8 години, 19 дни
hash: 9477de9ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   " но вътрешно си мисля, че момента не е подходящ" - интуиция

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker