Не знам какво да правя с живота си. Кое да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не знам какво да правя с живота си. Кое да избера?
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1300 пъти
Здравейте, момиче съм в 10-ти клас. От сега трябва да започвам да мисля къде да уча, но предметите към които проявявам интерес са Английски език и Психология. Търсих из интернет относно Английска филология, Психология и Криминална Психология. Кое от трите бихте ми препоръчали? Имам желание да се занимавам с деца, но не в училище, а примерно които са извършили нещо, или като цяло с хора. Харесвам английския език, но не разбрах особено процесите за прием, какво точно се учи и какво може да се работи след това. Някой, който разбира може ли да ми помогне и да ми обясни относно трите или дори и ако знае за едното? Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 39e8d9b44b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С твоя добър английски и желанието да го учиш още, мога да ти препоръчам да не се занимаваш с университетите в България, защото само ще си пропилееш парите, времето и живота като цяло за едната хартийка, дето никой тук не я цени! Може да отидеш да следваш висше в чужбина, щом езика ти се отдава!
Пише ти го човек, който си пропиля времето и парите от най-хубавите млади години в живота за бакалавър и магистър. Много мои колеги взеха своя избор и отидоха в чужбина по бригади, където взимат много повече пари от мизерните 420 лв. бруто, дето ни залъгват в България!
Успехи и късмет ти желая от сърце!
М27

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f00f69e7bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Английска филология, ако искаш да ставаш преподавател или преводач. Другите две специалности които изброи, според мен нямат реализация (поне в България).

Помисли за нещо друго, защото английският няма да ти даде много голяма перспектива - вече криво-ляво всеки говори някакъв английски.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6e223e1d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   От Авторката: Искам да уча в чужбина, но положението не ми го позволява.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 297847950c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До Авторката - аз съм от бедно семейство и завърших в чужбина, но работих на 3 места паралелно и не ти го препоръчвам. С английски само (Английска филология) не виждам голямо бъдеще за теб освен като преподавател и преводач, защото днес английски на работно ниво всички си знаем и не ни трябват вече хора с английски във фирмите. Психология и Криминална психология означават кариера в МВР или някаква друга държавна институция - връзки?
Съвет - поне от изброените Английската ф-я остава най-млако безперспективната специалност и можеш да работиш в частна школа за езици някаква, но трябва да си много добра.
Истински глад у нас, а и в чужбина има за хора с технически специалности добри икономисти и мениджъри, както и към тесни специалисти. Хора с хуманитарна специалност с лопата да ги ринеш

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 886f037a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И филологията има перспективи, малко са добрите преподаватели и филолози, с чужд език няма да останеш гладна. Това, че всеки втори знае английски или дори първи си е чист мит. Малко хора владеят езика наистина на ниво, дори и преподавателите в школите масово не са филолози, просто защото държавата ни го позволява и разни лаици, повярвали си, преподават, което е недопустимо, но дано нещата се променят. Познавам такива, които са завършили кварталното училище, пишат с грешки на български дори, но преподават, абсурдно, но е факт. Каквото и да избереш е важно не просто да учиш, а постоянно да се развиваш в областта си.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d32e7fa46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Така е, във фирмите в които съм работила няма и да те погледнат, ако просто говориш английски и нищо друго... хубаво е да научиш още един език и отделно да учиш нещо. Психолози в България с лопата да ги ринеш-не мисля, че е добра идея! Истината е, че каквото и да работиш или трябва да имаш връзки или просто да си добра-това е, ако искаш наистина високо заплащане и добра работа, иначе с английски все някъде ще можеш да работиш, но поне запиши някаква филология примерно японски и английски или нещо друго смесено, така поне като преводач имаш шанс.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker