ПГИУ"Елиас Канети" Русе - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

ПГИУ"Елиас Канети" Русе
преди: 8 години, 13 дни, прочетена 4578 пъти
Здравейте! Завършвам седми клас в училището в село и смятам да кандидатствам в три училища и това, в което най-много желая да вляза е Елиас Канети. Минаха изпитите и аз очаквам 5 по български език и 4(с малко късмет може и 5)по математика. Успехът ми през цялата година и по двата предмета е 6. Дали ще ме приемат?? И ако има някой, който учи там да даде информация как е и с колко е приет.
ПС:Мисля да кандидатствам и в МГ "Баба Тонка" така че и за там ми трябва информация, защото всички ми казват, че там било много трудно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 дни
hash: 285bed8fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бях учих една година там, но се махнах. Това става 2012/2013г. Честно казано нямах никакво желание да уча в това училище, но влязох заради нашите. Супер е трудно наистина. Особено, когато си втора смяна, което е задължително поне за единият от двата срока. Скъсват те от изпитване, домашни и прочие. Аз лично, както казах нямах желание, затова и се махнах, но ако на теб ти харесват специалностите и те влече, давай смело.

 
  ...
преди: 8 години, 10 дни
hash: 7425d2c89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Давай в иконома всички от село са там, точно като за теб е. В мг можеш да влезеш, но няма смисъл на сила, ако не си за там.

 
  ...
преди: 8 години, 10 дни
hash: a55d0d3980
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ще те приемат

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 дни
hash: d17b6d6410
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като човек, който е завършил ПГИУ "Елиас Канети" ти казвам, че гимназията е добра, но за мен не беше това, което очаквах. От 9 клас започват специалните предмети, което е хубаво, но не очаквай да научиш много с материали от 89-та година на повечето учители. Хубавата страна е, че се организират много състезания и от там трупаш много знания, умения и приятелства. Ръководството не искам да го коментирам. Въпреки това там има и невероятни учители, които са ме научили на изключително много неща и благодарение на които си взех матурите с отлични оценки. Към коя специалност си се насочил?

 
  ...
преди: 8 години, 10 дни
hash: bc65c04c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Здравей! Аз съм учила в Елиас Канети, завърших преди 3 години, специалност "Митническа и данъчна администрация". Според мен ще те приемат с тези оценки, но зависи от специалността. Хубаво е, ако на всяка цена искаш да влезеш, да кандидатстваш за всички специалности, за да ти е по-сигурно.
Иначе мога да ти кажа, че най-хубавите ми спомени са от периода, когато учех там. Учителите са страхотни просто, страшно добри и изключителни професионалисти.
В момента уча висшето си образование, което също е свързано с икономика и мога да кажа, че голяма част от нещата, които уча се припокриват с тези, които съм учила в икономическия и ми е доста по-лесно в сравнение с останалите ми колеги в университета.
Според мен дори в Елиас Канети те учат на много повече неща, отколкото в университета, не се шегувам. Докато в университета само гледат как да ти вземат парите и да си претупат материала, в икономическия те учат реално на нещо, пращат те на стаж, държат много на практическата част от образованието. Освен да учиш различни документи и други неща (в зависимост от специалността) на теория, те ти ги дават реално да видиш как изглеждат, да ги попълнеш, обяснява се всичко подробно, водят те на разни места свързани с бъдещата ти професия и не само. Аз съм ходила в НАП, различни банки, на митницата и пр.. Общо взето за 3 години в университета не съм научила толкова, колкото за една в икономическия.
Изключително очарована съм от тази гимназия, организацията, преподавателите и цялостната обстановка в училището.
Смятам, че наистина няма да съжаляваш ако учиш там, особено ако искаш да продължиш образованието си в тази област, това училище ще ти даде неповторим старт.

Относно МГ, не съм запозната много, но знам, че е доста добра гимназия, забелязала съм, че там хората са доста креативни, различни ( в хубавия смисъл) и получават много добро образование. Като цяло няма да направиш лош избор, което и от двете училища да избереш.
Успех! :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 дни
hash: 8f6a810dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Хей
аз тази година завърших там, даже не мога да повярвам все още. Ще те приемат и още как, аз като кандидатствах там имах 3 и нещо по математика и пак влязох. Всяка година с по-нисък успех приемат, не че това трябва да е успокоение за теб, но все пак. Аз бях "митническа и данъчна администрация" и бала за прием не беше толкова висок, смисъл че приемаха и с 25 и 26. Лично аз не съм много доволна, съгласна съм с номер 1. Не, че те скъсват от изпитване, просто повечето учители нямат подход и изискват глупави неща. На мен лично учителите не ми харесваха и едвам търпях някой, тъй като и те не знаеха за какво са там. Иначе не се изкарват много трудно оценки, материала наистина е много и от 9 клас само специални предмети и всичко това се учи наизуст, защото те така искат и не се стараят да го разбереш, ами да го назубриш. Иначе може би ще ти е лесно в иконома отколкото в МГ. Напрежението е голямо, но пък после като се замислиш и си казваш: абе то не беше толкова трудно, само дето се притеснявах. Сега при мен е така и хубавото е, че накрая ти дават шанс да си повишиш успеха колкото и да се правят на гадни. Не, че те разубеждавам или нещо такова, ти си реши. Аз лично не исках да уча там, но все пак не съжалявам. Успех ако те приемат и един съвет: запиши "митническа и данъчна администрация", няма да съжаляваш. Мое мнение, само казвам.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 дни
hash: 7425d2c89e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Седми клас ме приеха на първо класиране в иконома със счетоводство(не си спомням точно името на паралелката), но аз си пуснах и за второ ей така да се пробвам и ме приеха в МГ с информатика. Никога не съм искала да уча в иконома, първо заради заниженото ниво, за което съм чувала и сега се убеждавам и второ, че МГ ми беше детската мечта. Сега след 3 годинк мога да кажа, че всичко заяиси от учителите, при които ще се паднеш. Има такива, които са там от 30 години има такива и от 3 и по-малко. "Трудно е" е много общо казано. Всеки учител изисква други неща попадаш при нови хора, които почти не познаваш. Та, подреди си желанита дпбре и ако те приемат не ди търди прители, любими учители или т.н прави това, за което си отишъл там и всичко ще си дойде на мястото от дамо себе си. Също сам/а ще видиш, че има хора, които не са там да учат, а за "престиж" едва ли не, но точно тези хора го занижават. Обществото там е мнлго различно от всички други училища и си помисли много добре. Можеш да разгледаш СОУЕЕ, ако се интересуваш от езици-там е по-лесно, а можеш и в иконома да си влезеш. Виж си оценките, помисли как ще подрредиш желанита си о действай. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: 0f1b91d4b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Здравей, и аз съм 7 клас и ще кандидатствам в същата гимназия, в специалността ''митническа и данъчна администрация'', всъщност се двоумя. Тъй като разбрах, че тук има доста хора, които са учили там, искам да попитам коя е най-хубавата и най-трудната специалност, която можеш да избереш. Повечето ми казват да запиша оперативно счетоводство, но не знам дали тя или митническата и данъчната би ми дала по-голяма перспектива и базисна подготовка, относно бъдещата ми реализация в някоя с някоя от икономическите специалности.
Вярно ли е за специалността ''митническа и данъчна администрация'',
че трябва да имаш връзки, за да се уредиш на някое място, на което
да караш практиката?
Как са учителите, обстановката г/д - има ли надувки, има ли дисциплина, каква е материалната база на училището?
Ако трябва да избирам между някоя езикова и иконома, кой би бил
по-добрият избор?
Надявам се модераторите да публикуват този коментар, за да не
пускам нова тема и защото намерих компетентни хора, които могат
да отговорят на тези мои въпроси, засягащи образованието ми през
следващите 5 години?

 
  ...
преди: 8 години, 4 дни
hash: d17b6d6410
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   относно номер 5: Вярно ли е за специалността ''митническа и данъчна администрация'',
че трябва да имаш връзки, за да се уредиш на някое място, на което
да караш практиката? - от части да, но това не трябва да те притеснява. Това важи за всички специалности, а и когато не можеш да си намериш училището ти намира, но това е в краен случай и рядко се случва.
Как са учителите, обстановката г/д - има ли надувки, има ли дисциплина, каква е материалната база на училището? - учителите са различни, зависи какви ще ти се паднат. Дисциплината е прекалено голяма (всеки ден на входа се проверява за униформи и не те пускат с кафе и храна в стаята освен ако не ги мушнеш под униформата или скриеш в чантата).
"Повечето ми казват да запиша оперативно счетоводство, но не знам дали тя или митническата и данъчната би ми дала по-голяма перспектива и базисна подготовка, относно бъдещата ми реализация в някоя с някоя от икономическите специалности" - аз бих ти препоръчала пък "Икономика и мениджмънт", защото съм завършила тази специалност и ти гарантирам, че е най-добрата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8f6a810dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 8:
най-лесната според мен е "митническа и данъчна администрация" и не само защото завърших нея. По принцип не исках изобщо в иконома, а в езикова гимназия, но както и да е. Най-трудната е икономика и мениджмънт, защото там изискват наистина много, а и бала за прием е по-висок. Оперативното счетоводство не е лоша специалност, но се оплакват, че ги тормозят само със счетоводство и други такива глупости и учителите дето им предават са неразбрани и ги тормозят. Митническата администрация ще ти хареса повече според мен, защото се учат лесни предмети и материала не е чак толкова колкото при счетоводството, защото там те товарят с излишни работи, сметки и т. н. И ние всяка година учихме счетоводство, но не чак толкова усилено и изобщо не ни занимаваха толкова с него, защото знаят, че не е за нашата специалност. Иначе учехме и други глупости, но без тях не може. Учителите дето ми предаваха бяха много разбрани, въпреки че повечето наистина не знаят защо са там. След 12 клас държиш два изпита- теория и практика и за нашата специалност практиката е по-лесен изпит отколкото на другите специалности, защото те разработваха теми и т. н, а ние попълвахме само документи.
не е нужно да имаш връзки, за да влезеш, а относно тези практики.. те са две години. 11 клас е две седмици и то след като завършим юни месец. Цялата работа е ние да си намерим фирми и да стоим уж там две седмици и накрая да направим доклад по определена тема. Все заплашваха, че ще идват на проверка, че трябва да ходим и т. н, а всъщност изобщо не ни проверяваха. 12 клас беше през учебно време и пак същата работа. Само мърмореха за доклади и глупости и накрая имахме всички 6 без да ходим. Работата е там, че ние трябва да си намерим фирма, в която да ходим, а не толкова да имаме връзки. Относно надувките.. ами много са. Аз не очаквах, че ще попадна на такива и нивото е много занижено в сравнение с преди. Просто ти надуват успеха, защото не им се занимава и накрая излизаш един вид неподготвен. Аз нито език научих, нито икономика, а имах желание да науча нещо. Просто моят съвет е да учиш езици някъде и да не се занимаваш изобщо с иконома. Аз лично съжалявам, но няма връщане назад. Много нерви се хабят там, защото тези учители просто не знаят защо изобщо стоят още на работа. Накрая получаваш една висока диплома, ако или спонсорираш училището, или си мълчиш там, за да мислят, че си ученолюбив и не създаваш проблеми, но пък не научаваш нищо. За най-малкото нещо наказват и после не могат да си променят мнението за теб.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 494dbe1fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ами, получих и други отзиви, касаещи специалността ''икономика и мениджмънт'' и най-вероятно ще пиша нея, но според вас, европейските или иконома е по-добрият вариант за средно образование, тъй като повечето казват, че в иконома е паднало страшно много нивото, което потвърдихте и вие.. Та, да, наистина не знам!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 2a5d552c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В иконома е айляк. Има хора с отличен успех, а са дебили. Не знам кое му е трудното.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 2d9cb70ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здревейте, ще бъда 7 клас и искам да вляза в иконом, но оценките ми от матурите не са добре понеже са 3 4 можете ли да ми кажете имама ли някакъв шанс?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker