Какво да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да избера?
преди: 8 години, 5 дни, прочетена 974 пъти
Много се надявам историята ми да се одобри, защото няколко пъти пиша в този сайт и историите ми никога не са били одобрени.

Здравейте. Предстои ми следване в университет и съм много объркана. От малка открих, че много ми се удава писането. Обичам да пиша съчинения, преразкази, анализи. Обичам да разсъждавам върху произведения. Винаги преподавателите ми по български език и литература са били доволни от начина ми на работа. Също така имам хубави оценки по английски, без да ходя на уроци, обичам да уча този език и даже някой път пиша съчинения по него. Изучавам и немски с удоволствие. Литературата и книгите винаги са ми били страст. Преди време реших, че искам да следвам лайфстайл журналистика. Обичам да чета вестници и списания, имах желание и да бъда редактор в училищния вестник пак по същата причина, но той беше спрял развитието си. Просто журналистиката ме влече. Бях окончателна в решението си, докато един ден баща ми ми заяви, че като журналист ще имам много работа, а пък ще получавам малко пари за труда си. Аз също бях чувала отрицателни мнения за журналистите, как работата им била мръсна, че получават кирлива заплата и т. н. Той не беше съгласен с решението ми и ми предложи да следвам медицина, защото лекарите в чужбина изкарват по 5000 евро на месец. Нямам лоши оценки по природните науки – биология, химия, и т. н. , удават ми се, даже ги намирам за приятни, но не е моята страст. А когато пиша се чувствам свободна и се изгубвам в друг свят. Приятно ми е и не го приемам като задължение. Но като се замисля наистина нямам друг избор. Искам в бъдеще децата ми да живеят в добра среда и да мога да им осигурявам най-нужното, тъй като самата аз не живея в най-богатото семейство - живеем добре, но аз искам най-доброто за децата си! Не искам децата ми някой ден да дойдат при мен и да ми кажат, че им липсва нещо. Искам да им се подсигурява всичко, което им е нужно и нищо да не им липсва. А с 10 000 лв. на месец наистина може да се живее много добре, даже уникално. За мен самата това са много пари. И се замислям да не би да запиша медицина поради тази причина. Ориентирала съм се към дентална медицина в Австрия или Германия, ако решавам да следвам това. Родителите ми задължително искат да уча в чужбина. Аз нямам против, даже се радвам.

Знам, че мисля много за бъдещето и може би ще ми кажете, че ми е рано да мисля за тези неща, но не искам накрая всичко да се обърка и да се чудя какво да правя в последния момент.

Надявам се да ме разберете и да ми дадете съвет! Благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 дни
hash: 01fd242e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Започни да учиш тази специалност, която ти е на сърце. От личен опит ти казвам, че това, което приемаш като задължение никога не е най-доброто за теб. Не се оставяй на безпаричието да те отнесе по онова течение. Течение, от което цял живот няча да се измъкнеш, само заради един простичък избор. Когато се сетя за медицина си казвам че мразя биологията и химията и за нищо на света няма да издържа на кървави гледки. Това със сигурност не е моята сфера. (макар че има и медицина, в която не се намесва кръвта)Относно журналистиката, тя не е само журналистика. Както всяка специалност има разновидности. Ти ще избереш тази сфера, в която парите са добри, а защо не работа зад граница. На знам! Не навлизам в подробности, но има разлика дали ще караш влака, или ще управляваш БДЖ. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: b734d8c712
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съжалявам, но писането не ти се ОТдава!!! На всеки ред имаш повторения и купища смешни грешки, породени от явна неграмотност! Моля те, чети повече книги преди да претендираш, че имаш каквито и да е било умения в сферата на българския език и литературата!!

А иначе по темата ще кажа само да избереш това, което би ти било приятно да практикуваш като работа цял живот, иначе просто всичко ще премине в едно безкрайно сиво, монотонно, че даже и скучно ежедневие без край. Намери страстта, която ти се ОТДАВА истински и се бори за реализирането й, игнорирайки мнението на околните.

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: 2d1e34915b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Медицината не е за всеки... най-вече за тези, които се интересуват от заплатата. Не си играй със здравето и живота на хората! По-добре прави това, което ти харесва, и ако наистина си добра в тази сфера, ще успееш да се реализираш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 16 часа
hash: 926041742e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 2 от авторката - провери в правописния речник - пише се Удава :) А за уменията ми по български език - не се хваля с това, но учителите ми са доволни от работата ми и не са ми откривали правописна грешка на всеки ред. До това дали чета книги - чета много книги и са ми интересни. Не виждам защо казваш, че не чета книги, при положение, че не знаеш истината. А относно специалността - вече взех решението си, благодаря Ви за всички коментари :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker