Китайски и руски език. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Китайски и руски език.
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 2154 пъти
Здравейте на всички! Ученичка съм в 11 клас на Втора английска гимназия, , Т. Джеферсън, , гр. София. Още от 9 клас реших какво да кандидатствам след 12 клас, но родителите ми и учителката ми по английски език ме спират! Решила съм да кандидатствам Китаистика и руски език в СУ, , Св. Климент Охридски, , . Доста съм напред с Китайският език, литература и култура, повече от година посещавам курсовете на Проф. Бора Беливанова. Родителите ми винаги са ме подкрепяли във всичко, но никога не са си мисле ли, че ще избера да кандидатствам китайски език и руски език. След 7 клас се кандидатствах във втора АЕГ Т. Джеферсън, но английският език не ми е по сърце, .... Винаги са ми повтаря ли, че с китайски и руски език, няма да се реализирам никъде.. Дори учителката ми по английски език каза, че от английски език оборва китайският и руския език. А аз винаги съм ги обичала тези два езика! Според Вас Китайският и руския език имат ли реализация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3308d80328
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-добре кандидатствай нещо друго, езиците можеш да си ги учиш отделно и като хоби, а в тази специалност освен езика ще учиш всякакви фонетики, морфологии и др., които не са особено практични. Като преводач можеш да работиш и без диплома от университет, признават се и диплома от ЕГ, различни сертификати... учител едва ли ти се става, а реално трудно ще се реализираш с тази специалност като нещо различно от преводач или учител.
Ако завършиш икономика или някоя друга по-практична специалност с познанията по тези езици няма да имаш конкуренция, но само голи езици не е много практично. Имай си и план Б.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ba01c2ec8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен можеш да се реализираш и още как. Всеки говори английски, а езици като руски и китайски звучат извънземно на западняците. Предполагам обаче, че зависи къде би желала да работиш, не знам как стоят нещата в България.
Не е лошо да дам малък disclaimer, че съм леко пристрастна в случая, защото и на мен ми се занимава точно с тези два езика (и се занимавам де), макар че говоря отлично и английски и немски.
Та не си сама, моят съвет е да не се колебаеш, щом имаш желание.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5981baf173
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   За руския, мисля че няма кой знае каква реализация. Колкото до китайския, това е много труден език, и ако ти можеш да го научиш на едно добро ниво, ако имаш късмета да отидеш в Китай на стаж и да го подобриш още повече, то тогава ще имаш много по-голяма реализация в България, отколкото, с който и да е друг език. Защото, ако в България английски език знаят много хора, то китайски знаят изключително малко, има- няма 10-15 души сигурно. Също ще имаш много добра реализация и в чужбина с него, но ако знаеш още един език, на такова добро ниво, да не кажа перфектно. Например с английски и китайски можеш да си преводач, да превеждаш от китайски на английски и обратното, но ще ти бъде изключително трудно. Все пак не е недостижимо. Учи каквото те влече. Аз учих руски две години и ми се стори изключително глупав език, но уча ресторантьорство и се наложи просто. Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 24993b9f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имат разбира се. Не слушай никого. Аз също искам да уча руска филология. Езика е доста интересен и мек. Даже и най-лошата дума звучи като комплимент. Желаю тебе удачи! :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 686c1df1c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако знаеш трите езика (говорим за английски, руски и китайски) тогава ти ще можеш да разбираш 90% от световното население. Китайците, ако не са учили в чужбина, не могат да говорят чужди езици. Руснаците имат ужасен акцент, но са добре подготвени и по английски, и по китайски. С трите езика, ако ги знаеш добре, може да се намери добра работа навсякъде, но трудно ще пребориш китайската конкуренция по света. Тоест ще вземат китаец вместо теб. Не можеш да научиш китайски само в България. Опитай да намериш нещо като учителка по англииски в Китай. Това ще ти даде възможност да идеш там за година- две и да го усъвършенстваш. Ако не си практикувала езиците като работа, никога няма да ги знаеш добре. Така че, било то китайски или английски- само в съответната страна.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 81105cd887
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Като преводач, да. Като нещо, което да напишеш в квалификациите си, да. За работа в кол център или общуване с клиенти- супер. Като нещо нужно - не.

Ако ще работиш за китайска или руска фирма, повечето са международни и служителите владеят английски (това е част от престижа, искат да покажат с английския че са интернационални). Малко от колегите ти, руснаци или китайци, биха говорили спокойно с тебе родния език ако наистина добре не го владееш, защото е по-лесно да се работи на английски.
А и повечето съвременна литература си я има на английски - малко текстове научни или нужни са само на руски или китайски.

Език можеш да учиш по принцип, образованието ти трябва да дава квалификациран труд. Езикът е бонус, но толко.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: e5bbb274f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, според мен наистина има реализация. Аз също уча руски.
Все пак, ако решиш да заминеш в Китай, тя е добре развита държава. Русия също е на много високо ниво. А и забелях, че руския става актуален. :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 99c307b0b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Имат. Виж че всичко се произвежда вече там.
Английски вече кой не знае...
Китайският не е толкова лесен и малко хора се хващат тук да го учат.
Ще си ценен кадър!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f9fe5514a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Благодаря на всички за положителните отговори! Моета цел е да развивам научна работа! Мечтата ми е да преподавам Китайска литература в наши и чуждестранни университети в Китай! Още един път благодаря на всички за полезните съвети!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f0ec76e9f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като човек, който от години учи и силно се интересува от политика и международни отношения, ти казвам "Давай, момиче! ". Ако изключим английския, това са два от най-преспективните езика. Китай тепърва ще навлиза по-сериозно в международната политика, руският адски се цени в цяла Европа. Дори и само за това, че е пълно с туристи. Отделно от разни международни агенции постоянно търсят хора ТОЧНО с тези два езика. Няма почти никакви западняци, които да ги знаят и им трябват кадри. И още нещо: имам един познат, който учи китайски във Велико Търново и сега за втора година ще ходи в Китай да преподава английски и е адски доволен. Прави си сама изводите и не слушай хора, които не са разсъждавали по въпроса, а само първосигнално отричат нещо, понеже им звучи странно. ;)

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 01f6b515ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   " И още нещо: имам един познат, който учи китайски във Велико Търново и сега за втора година ще ходи в Китай да преподава английски и е адски доволен. Прави си сама изводите... "
Ами направихме си сами изводите: дори в Китай ти трябва английски, а не китайски! Хахахаах!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker