Как да науча ефективно английски език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как да науча ефективно английски език
преди: 8 години, 4 дни, прочетена 1374 пъти
Здравейте,
от вече 5-6 месеца уча в Чужбина, но все още ми е трудно с английския език. Приеха ме с брой часове английски и нямам сертификат за ниво C2, а IELTS го изкарах с недостатъчна оценка.
В момента съм на ниво B2 или малко по-високо, но ми се иска да го подобря, а и вече ми е необходим по-висок стил на писане и говорене за да продължа да уча в университета.
Въпросът ми е, много ли е голяма разликата между двете нива: B2 и C1?
Също, знаете ли какви методи са най-ефетивни за подобряване на нивото? Как е най-добре човек да учи самостоятелно език?
Образованието ми е на английски, използвам моменти да говоря с хора, но писането все още не ми е на ниво, отделно четенето също е една голяма трудност. Но ми трябва за да мога да разбирам материала си от лекциите вече по-бързо и ефективно.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 дни
hash: ef0034f15c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чети книги, учебници, трябва да си обогатиш речника за уни.
Всъщност ти нали вече си приет? В такъв случай зарежи кое ниво си, дали си малко над Б2 и малко под С1 няма никакво значение. Виждала съм хора от долния курс да говорят свободно, а хора от горния да се запъват.
Сега ти трябват думи, думи, думи. Опитай да учиш всеки ден по 20, нито са малко, нито много.

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: e0ffb88347
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мога само един метод да ти препоръчам. Намери си някоя приказлива английски говоряща дебелана (дебелан), която да се радва на твоето внимание и да не спира да си говори с теб ден и нощ. Така само можеш да подобриш английския си в момента. За писането- пиши по едно есе на седмица на свободна тема и искай някой да те проверява. И знай едно- голяма заблуда е, че език се учи бързо. Може така да говорят тези, които си мислят, че да си поръчаш бира те прави "перфектно" говорящ. Това са глупости. Години трябват да стигнеш добро ниво на писане и говорене. Ако можеш да разбереш 90% от написаното в сериозен политически вестник, тогава нивото ти е вече много добро.

 
  ...
преди: 8 години, 2 дни
hash: 6a78e8427c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря за съветите, ще пробвам с учене на думи и ще видя дали мога да си намеря някого с когото да си говоря постоянно на английски. Ще пробвам и писането на есе със свободна тема. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f2f2cde40b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако си на ниво B2, то означава, че си покрил граматиката и имаш поне 4400 думи в речника си. Това е невероятна основа, но истината е, че от тук нагоре, ще ти отнема време да растеш, но аз лично намирам процеса за плавен и приятен. Всяко следващо ниво означава поне два пъти повече думи, както и добър израз, познаване на съвременните идиоми, както и употреба на разлини диалекти и модерен сланг.
Т. е за ниво C1, ще трябва да научиш знаеш поне 8800 думи - т. е с местните ще се разбираш и те ще те разbират, ще можеш да провеждаш сравнително дълги, ковенционални и пълноценни разговори.
Ниво C2, означава, че владеш 17600 думи, како в същото време умееш да употребвяш както съвременнен, така и традиционен жаргон. C2 e не само нивото на един местен говорящ, но клониш към акедемичен и литературен изказ. Т. е. нивото, което би трябвало да има един човек с висше образование.

Моя съвет е да четеш много книги и да пишеш какво си научил, какво те е впечетлило в тях, естествно на английски. Така, след време, ще придобиеш и свой собствен стил.
Моя метод е да прочета английска книга, която вече съм чел на български. Най-често имам книгата на английски на нещо като Kindle (има вграден речник, който е много полезен, но не толкова подробен) и копието и на български, а отстрани съм подготвил Оксфордски Тълковен Речник.
Първите 3-4 книги бяха трудни и ми отне дълго време, но подобрих значително речника и начина си на изразяване. Когато срещна непозната дума, пиша няколко изречения с тази дума, по възможност позлвана по различн начин.

Следва писането. Пиши на компютър, но изключи auto correct и spellcheck опциите. След като си готов, пусни spell check-a и си отбележи внимателно грешките. Работи над тях.

Втората стъпка е изговарянето. Тук трябва да се направиш на педагок, няма как. Макар някой от звуците да звучют близко, те все пак си остават рaзлични звуци. Пример - Ако думата robot, както би казал робот, то имаш доста работа за вършене. В интернет има доста видеа, свързани правилния изкар, позиция на устните, езика спрямо зъбите и прочие. Практикувай пред огледалото, гледай англоезични програми (най-често новини, защото там се стараят да говорят привилно).

И разбира се, следва комуникацията - Ако можеш да си намериш познат, чийто майчин език е английския. Говорете си, дискотирайте важните за деня теми, споделяйте идей.

Знам, че звучи много бавно и тягаво, но след като имаш основата и желанието, мисля, че за година, ще можеш научиш много и да позлваш чуждия език, както ползваш българския.

Не спомена, в коя страна ще си. Ако си в Aнглия, наблегни на думите с различен правопис от амеркинаксия английски.
http://www. oxforddictionaries. com/words/british-and-american-spelling - в този сайт са обяснени основните разлики. Британците, са единствените, които биха обърнали внимание на това, затова че, ако си в Гемания, Скандинавието или другаде, хич да не ти пука.

Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 6a78e8427c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От авторката: Благодаря много за съвета, уча в Дания. Бях пробвала с книга когато бях в училище, но тогава се отказах понеже имах прекалено много непознати думи и не успявах да разбирам съдържанието на книгата. Сега вече май нямам избор така, че с малко повече упоритост вече трябва да стане. Не мислех, че е възможно, но отново благодаря за коментарите, ще опитам пак. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker