Закъсал отвсякъде в училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Закъсал отвсякъде в училище
преди: 8 години, 2 дни, прочетена 2335 пъти
Здравейте, момче 8 клас съм и уча немски в езикова гимназия. През годината бях много отпуснат, знам ги нещата до някъде, изкарвам шарени оценки, като средно съм за 4. Да, но се стремя за повече. Всеки път, щом изкарам ниска оценка се разочаровам от себе си и се тормозя. На родителите ми не им пука особено, доволни са външно на моите резултати, но мен ме е страх, че вътрешно са разочаровани от мен. Наистина много ми тежи, не знам от къде да почна да се стягам, след 2 седмици и матура ще имам върху езика. Нямам никакъв стимул 8 клас, а преди много обичах да уча и имах главно шестици. За това Ви моля- кажете някакви съвети, каквито и да са, за това как да уча или как да се поправя. От възрастта ли е? Ако има някой с подобен проблем нека също да сподели, наистина много се измъчвам. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 ден
hash: 287b6cea4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами щом не си доволен от резултатите си, сядай си на д- то и се стягай да учиш. Без да учиш, няма как да стане. Хванал те е мързела явно. И мен ме беше хванал в 8 клас мързела, ама пак успях някак си да се стегна към края и имах добър успех и по- точно 5. 35.
Всичко зависи от теб. Ти се явяваш на изпитите в час, ти правиш контролните, ти ще се явяваш на матура. Никой не може вместо теб да се яви.
Недей така мързеливата да я караш и да си мислиш, че без да учиш ще минеш напред. Това е до време. Аз бях така и после като станах студент, на първите два изпита бях скъсан и тогава си дадох сметка, че не става така и ми беше много трудно.
И за матурата по история я карах така, уж ги знаех нещата, а после оценката беше много слаба, защото не четох. Оценката от матурата освен ако не изкараш 2, втори път не можеш да се явиш, за да я поправиш.

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: cb8810079b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ами ето ти един съвет, спри да си бараш меча и да мислиш по цял ден за цици, не излизай никъде за 2 седмици и само учи - по ясно няма как да го кажа, всичко друго е празни приказки

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: b8bbf3d824
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей! И аз съм 8 клас и уча в езикова гимназия, но съм момиче и съм с английски, а не с немски. И на мен ми е доста трудно, а и все пак сме с нови учители, ново училище и нов клас. До 7 клас, учителката ми по английски не ставаше за нищо и вместо за 6, реалните ми знания бяха за около 4. В началото на тази година ми беше адски напрегнато. Още от първият ден ни дадоха да учим 100-200 думи и на следващия контролно. Аз се стъписах и затова първата ми оценка беше 3. Не можах да се примиря с т нея и затова се хванах да уча много сериозно. На класното първия срок имах 5. 16 и бях доволна от себе си. Сега в края на втория, отново ми е напрегнато и започнах да уча както в началото. Притеснено ми е за изпита, но се надявам да мине добре. Не мисля, че проблемът ти е във възрастта. Просто наистина е трудно, но нали затова сме в езикови гимназии. Съветвам те да отделяш най-малко 2-3 часа на ден за учене и да не позволяваш на нищо да те разсейва, за да има полза от ученето. Друго нещо, което мога да ти кажа е да не се притесняваш толкова сега, защото оценките от 8-ми клас не влизат в дипломатата ти накрая. Най-добре лятото си почини добре и догодина се стегни и покажи най-доброто от себе си. Надявам се да съм помогнала! Успех на изпита! ;))

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 ден
hash: b6d8d67b12
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Каква е тази матура по немски език в средата на юни и то в 8-ми клас?

 
  ...
преди: 8 години, 17 часа
hash: b452093f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Изгради си СТИМУЛ - " Нямам никакъв стимул 8 клас, а преди много обичах да уча и имах главно шестици. " Най добрият стимул е, да искаш да си някой в обществото. Ако искаш да си обикновен пълнеж, почти незабележим, продължавай както сега. Не се занимавай с гаджета и порно, а чети. Воля трябва, ВОЛЯ! Успех!

 
  ...


...
преди: 8 години, 4 часа
hash: 2a2df6c7dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ми дай си зор бе пич! От кого зависи, ако не от теб? Прави нещата, защото ти искаш, а не защото родителите ти искат. Намери мотивация, постави си цел и ще видиш подобрениe! Gl&hf!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 часа
hash: 03903f75fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Припомни си това, което знаеш, след това се опитай да научиш всичко, което не знаеш, но си разпредели времето така, че да ти стигне.Успех на матурата и през другата учебна година се стягай повече.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 80dd132855
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не се тревожи! 8-ми клас е труден в езиковите гимназии, защото за пръв път ти се налага да наблягаш толкова много на език, който вероятно не си учил задълбочено преди. А и немският не е лесен, поне според мен. Ти си в една нова обстановка, ново училище, нов клас, всичко е различно и непознато. Ще ти се наложи да положиш по-големи усилия, за да влезеш в час с ученето, иска се постоянство и упорство. Трябва да приемеш факта, че с всяка следваща година, ще трябва да учиш по-усилено, за да се справяш добре в училище. По-лесно няма да стане, но ако имаш желание, ще влезеш в ритъм. Недей да съдиш толкова по оценките. Те са важни, но нищо не е на всяка цена. А и доколкото си спомням, оценките от 8-ми клас не влизат в дипломата ти за средно образование.
Относно мотивацията за учене, която казваш, че ти липсва, мога да те посъветвам да не се стремиш да зарадваш родителите си с успеха си или да се сравняваш със съучениците си. Когато учиш, го прави за себе си, за да имаш самочувствието, че знаеш и можеш. Поработи върху концентрацията си, нека да няма нищо около теб, което да те разсейва. Може да е за по-кратко време, но вниманието ти да е насочено само към домашните- без компютър, без телевизор или телефон и всякакви подобни неща. Определи си един час от деня, в който да започнеш да се подготвяш и го спазвай постоянно. Прави си почивки, недей да се напрягаш да учиш часове наред, защото няма да е продуктивно. Като усетиш, че си се натоварил достатъчно, излез малко, пусни си някой филм, слушай малко музика.
За самото усвояване на езика, мога да те посъветвам да гледаш филми или да четеш разни неща из нета на немски, за да свикваш с говора и правописа по-бързо. Общо взето, целта е да вмъкнеш езика в ежедневието си- мисли си как се казват разни неща, докато ги вършиш, превеждай си наум изречения, които използваш всеки ден, елементарни разговори и изрази. Има много различни тактики за по-качествено усвояване на езика, които можеш да намериш в интернет. Когато аз трябваше да уча нови думи (само че на английски), бях намерила един вариант, който много ми допадна. Трябваше да си ги пиша на листчета и да ги разлепям на разни места вкъщи, така че да ги виждам постоянно, и действително се оказа полезно. Като цяло, всеки учи по различен начин, някой хора имат зрителна памет, други слухова или двигателна, просто трябва да пробваш, за да откриеш оптималния за себе си вариант.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker