Влизане в гимназия с пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Влизане в гимназия с пари
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1946 пъти
Добър ученик съм, справям се с почти всички предмети (историята ми е слабото място), но на матурите се изложих. Времето не ми стигна, защото правех проверки по няколко пъти на задачите, за да съм сигурен. Дори последните задачи не ги реших - не ми остана време. А на 2ри модул така се изложих, че... Изобщо не очаквах да имам толкова ниски оценки. От Варна съм, искам ва вляза в 4та езикова "Фредерик Жолио-Кюри" с френски, но с ниските ми оценки едва ли. На 1ви модул по БЕЛ имам 5,020, на 2ри 5,110. По математика на 1ви модул имам 3,674, на 2ри 3,016. И исках да попитам, ако някой е запознат,може ли да ми каже с каква сума горе-долу ще мога да вляза в 4та. Чувал съм, че не е повече от 1000лв, но не съм сигурен. Нямам никакви връзки там и затова единствено ми остава варианта с парите. Моля Ви, кажете ми, защото нямам никаква представа какво ще правя с този никък бал, а отдавна съм си набелязал 4та и наистина искам да уча там, както споменах - добър ученик съм, но това, че не прецених времето и си правих проверки по няколко пъти, ми изигра лоша шега.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: d93e99a5a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Влез си в някоя обикновена гимназия, в която няма да ти дават много много зор. А през това време си учи френски език самостоятелно. И изобщо каквото те влече там още. Ако ще учиш висше едва ли ще им дреме от коя гимназия си.
И като цяло като приключиш с ученето и почнеш работа ще ги интересува какви са ти уменията, знанията, личностните качества, а не колко 6ци и колко 3ки си имал.

Недей да даваш излишни пари за глупости - образователната ни система не го заслужава просто.
По - добре отиди за 2-3 дена до Париж - да се мотивираш още повече да научиш френския.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 677b5a3ac9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   С такова мислене до никъде няма да стигнеш. Ако не ме разбереш сега, ще го разбереш сам по трудния начин, когато се изтърколят почти всичките години живот.

Утре ще решиш, че ако никоя не ти връзва, ще си купиш някоя кифла. Ще си мислиш, че не е необходимо да се грижиш за здравето си, а само трябва да кихаш на лекари. Ще си повярваш, че всичко се решава с рушвети и черпене. Не, мой човек, с пари само отлагаш проблемите. И ще дойде един прекрасен момент, когато всички проблеми, които си отлагал с години, ще ти се струпат на куп с пълна сила и тогава не пари, ами и диманти и платина няма да те спасят.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: b022ee1d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Да бе, ти си знаеше но не ти стигна времето.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: d720859e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти шегуваш ли се? ! Я не се излагай! Щял да влезе в гимназията с подкуп, после и в университета, накрая и дипломата ще си купиш... завършена калинка! Човек като прави грешки си търпи последиците и ако сега не го научиш не знам кога. Или цял живот с подкупи ще уреждаш нещата?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: f1c9d0a775
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Донякъде ти съчувствам, защото наистина понякога изпита е бариера, която спира и свестни ученици, които само ако някак си я преодолеят ще са на високо ниво там където искат да отидат. При вас сега поне има някакви тестове за да се намали субективния елемент в оценяването. По мое време изпитът по БЕЛ се състоеше само от преразказ с елементи на разсъждние. Тогава си мислех, че съм се справил добре. Никога не съм допускал правописни или граматични грешки. Познавах произведението и писах по темата. Оценката ми обаче беше Слаб 2, 90. Явно просто не съм написал това, което е искал да прочете проверяващия. Така езиковата гимназия отпадна като вариант. По математика имах 4, 60, но това не стигна да ме приемат в паралелката която исках. Накрая обаче пак попаднах там, само че не така ти както ти си мислиш.
Какви пари, като бройките са фиксирани, а резултатите от изпита вече са излезли. Всичко зависи от желанията на учениците на отделните класирания. Ако се запълни една паралелка, нито може да и се увеличи броя, нито да се променят оценките, защото всичко вече е документирано. А и ти както си тръгнал да питаш в сайт, дето го чете цяла България, какво си въобразяваш? Ако примерно някой ти каже 1000 лв, това с какво ще ти помогне като не знаеш и на кого да ги дадеш? И по-добре че не знаеш, защото само ще ги дадеш на вятъра. Има един възможен обходен път, само че няма да се справиш сам. За това трябва да ти помогнат и родителите ти. И въобще не става въпрос за пари и връзки. Ако не си се провалил тотално на изпита, може да се запишеш в езикова гимназия в по-малък град, където баловете са по-ниски, а след това да се прехвърлиш. Нямаш ли баби и дядовци някъде другаде, където да изкараш един срок? Ако ще и на пансион в Горно Нанадолнище се запиши, стига да има езикова гимназия. После идва ролята на вашите. Трябва да са малко по-натегачи, в смисъл да ходят да питат в инспектората, да говорят с директора как може да те прехвърлят по семейни причини. Това не е незаконно. Формално ти ще идваш от равно по ранг училище, нищо че е от друг град. Трябва да пишат молби, да говорят с хора, докато на всички не им писне и ти удовлетворят молбата.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1be5f25a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Момиче осми клас съм.
Ок де, казват, че миналата година матурата била най-сложна. Балът ми беше 34. 5 - 5. 890 по БЕЛ, 5. 360 по математика. Как стана това? И време ми стигна, и знания имах... Напълно съм съгласна с горните коментари - не може от сега да свикваш всичко да уреждаш с пари.
Пък и искам да ти кажа, че в абсолютно всяка гимназия можеш да придобиеш необходимите знания, най-много си зависи от теб това, колко искаш да учиш и това колко упорит ще бъдеш. Че си направил грешка с разпределението на времето на матурите, направил си. Но не се опитвай да замажеш последиците, а ги посрещни като истински мъж.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 8fa771e4d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, аз уча в 4ЕГ - Варна, където искаш да влезеш. Минималният бал за там е 30, така че и без подкуп ще те приемат, пиши я като първо желание и ще видиш.
Когато аз кандидатствах там преди три години бях с бал 31, 024

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e7a56a20aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Благодаря Ви за коментарите. Някой, ако знае, може ли да ми каже на кого трябва да се дадат парите. 4ЕГ си имат банкова сметка, където могат да постъпват дарения, но трябва ли първо да се разговаря с директорката или направо да се преведат парите без да се съобщава на училището?


Авторът

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker