Образование в чужбина - нужни финанси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Образование в чужбина - нужни финанси
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1338 пъти
Здравейте,
Сега съм 11 клас и упехът ми е средно 5, 85, все още не съм изкарала сертификат по английски език, защото не съм наясно къде ще кандидатствам, и дали ще ми трябва. Но искам да уча извън България, по точно Англия, защото тук само за лекар си стува, а специалността, към която съм се надочила е свързана с компютри, дизайн и специални ефекти. Но ме притедняват скъпият начин на живот и високите такси. На повечето места, където съм чела, студентите са много доволно от образованието във Великобритания и казват, че е на наистина добро ниво (и че си заслужава парите). Но се изискват наистина много средства, дори със студентски заем, самият начин на живот до колкото съм запозната излиза поне около 1000лв. на месец, което е доста голям разход за родители със средна заплата в България, ако трябва те да те издържат. Също на много места казват, че нещата не стоят чак толкова "розови" и българските студенти много трудно си намират работа по специалността след като завършат и получават по ниска заплата отколкото един англичанин.
Въпросът ми дали нещата са наистина толкова финансово тежки? Възможно ли е с всички допълнителни стипендии, доходи, почасова работа и не много големи средсрва от стеана на родителите ти, да се справиш с живота там? И след като завършиш можеш ли да си наметиш работа по специалността?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4af736d56e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Специално за Англия образованието ще ти излезне скъпо, а в Шотландия не знам дали искаш да учиш.
Не знам кой ти е казал, че с 1000 лв. можеш да съществуваш на Запад, но специално в Лондон това за 1 седмица няма да ти стигне - само наемът ще ти е повече. Виж още какво ще се случи на референдума, но миналата година поне се говореше, че студентски заеми на българи и румънци нямало да дават, защото не са си ги плащали, а ако излезнат от ЕС просто забрави.
И не бързай да надценяваш образованието там, защото там са най-добрите 5 университета в света, но и едни от най-лошите учебни заведения (не мога да ги нарека дори университети). Масово децата на заможни родители с пари и без много акъл завършват там. Не съм чула някой да не е завършил, а замина Куцо и Сакато да „учи“.
Моя братовчедка с много заможни родители завърши в подобно учебно заведение. Образованието ѝ струваше някъде 1 милион лв. на родителите ѝ, разбира се с разходите за живот, а работата която си намери в Лондон беше за 1100 паунда и каза, че иска пак пари от България. Е, баща ѝ си я прибра. В София е нареди с връзки някъде, но по-скоро колкото да се намира на работа - не че някой би я назначил. Този милион никога не може да го изкара тя с нейното образование, защото просто нищо не умее освен да харчи пари и да си прекарва добре.
Вече образователите у нас не са толкова наивни и внимателно проверяват къде си завършил, защото западно образование не значи винаги по-добро образование особено от Великобритания, където има всякакви мижави „университети“ с гръмки имена, но на ниво на наша професионална гимназия.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ce0fd20c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   да да 5 милиона - какви са тия глупости, защо въобще публикувате такива коментари

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 53d5190399
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Къде си тръгнала? Ще иде на чужди врати да чука и да те подритват, да те имат за втора ръка човек, да се скапят родителите ти от работа само, за да можеш да учиш във Великобритания.
Ако ИСКАШ и МОЖЕШ ще успееш и в България!!!
P. S. -От личен опит ти казвам, пък ако искаш слушай.
Хайде успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 56cf92fc23
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така е, българското образование също е на много високо ниво и в Европа и в световен мащаб и то не само медицинското. Долкото знам студенти от чужбина най-вече от съседките ни, но има и случай някои от UK USA да изберат бг университети.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 87df5dac8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Дълго се чудих дали да напиша този коментар или не, защото номер 1 ти каза точно и ясно нещата както са. Аз също имам висок успех като твоя и да, трябва да дърших изпит по езика независимо къде в чужбина искаш и той струва 365 лева. Приеха ме във Великобритания и до тук добре. Одобриха ме за кредит и всичко беше наред и трябваше сега на есен да замина. Преди няколко дни ми писа университета, че съм одобрена за общежитието и направо ми падна косата като видях за какви цифри се говори и то за общежитие. Искат до 2 седмици да им пратя 3000 лева наем като той включва периода от октомври до декември. После на 1 януари искат 5000 лева за периода от януари до май. Не може месец за месец. Ако беше така щях да мога да си го позволя ама масово там го правят вече за месеци напред, защото много хора уж казват, че ще платят и после бягат. Иначе общежитието ти е 700 пауна на месец навсякъде което е 1750 лева. За храна ще ти стигнат 300 паунда. Ако живееш на квартира е 500 паунда на месец което отново достига до 1500 лева. Всичко това просто ми уби желанието да ходя. Запознах се с 10 момичета от различни държави които също са приети и ми казаха, че дори за тях това е непосилно, но повечето са деца на разведени родители и като искат от двамата по 1000 и им се връзват нещата. Едната пък щяла да става танцьорка в нощен клуб, за да успее. Иначе за нормална работа забрави. Там те подценяват и ти плащат малко и второ, че там не може да бягаш от лекции както тук и днеска едно 6 часа изкарваш там и деня ти минава и няма кога да работиш. Ако вашите могат спокойно да ти пращат 3000 на месец тогава отиди, но нашите не могат и се отказах. Само до преди седмица всичко беше наред и моите щяха да ми ги пращат и да съм добре ама като казаха новите правила и как искат накуп всичко се срина. Най-добре отиди там като завършиш висше и да специализираш. Аз така смятам да направя. Великобритания и много далечна за българския стандарт като изключим децата на министрите.

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e7dc9d8b75
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   № 4 искрено ме разсмя. Да не прилагаме официални данни за нивото на българското образование, при това актуални. Затова се въвеждат часове по грамотност в някой университети, защото нивото е потресаващо ниско.
Медицината е призната просто, защото има огромен недостиг на лекари.
За съседните държави, огромен отлив на гръцки студенти в сравнение с преди, Турция не признава българското образование.
От Европа идват да учат медицина, защото вече има и на английски и защото ако си завършил средно образование при това само гимназиум е много трудно да влезеш медицина в Германия, защото квотите паднаха и един българин с диплома от България има по-голям шанс да влезе медицина отколкото един германец. Това е реалността.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker