Биолог - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Биолог
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1330 пъти
Здравейте, имам огромно желание да стана биолог. От малък се вълнувам от животните и растенията и сега ми остава още една година, след което категорично съм решил да кандидатствам някаква биологическа специалност, най-вече в СУ. Въпреки, че в България не са добре заплатени и няма работа, аз не мисля да се отказвам. Сега цяло лято ще уча, за да се подготвя за матурата догодина. За чужбина нямам средства да уча, но съм мислил, ако ми се отвори възможност за потенциална реализация там, имам роднини в чужбина. Искам да Ви попитам какво е заплащането на един биолог тук и в чужбина? Искам да се занимавам с животни и растения, измервания на популацията, проучвания, както и възстановяване на популацията на застрашени видове. Също така и микробиологията ми е интересна и бих се занимавал и с това, морската биология също. Мечтата ми е да пътувам по света, в различни държави на експедиции, за опазване на застрашени видове, голям природозащитник съм. Но нашите не гледат много на сериозно на това, за тях е по-добре нещо добре заплатено, като програмист, но мен това не ме влече. Въпреки това не ме натискат да уча нещо, което не искам, а точно обратното. Но не знам коя е правилната специалност, която да избера. Колебая се между Молекулярна биология, която изглежда е най-добрата от факултета на СУ, но е главно за работа в лаборатория и Биология, която след това дава възможност за повече магистратури. Какво е Вашето мнение? Моля за съвети. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: fda02254fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм завършила Молекулярна биология в СУ и все едно чета себе си преди години...
В Молекулярна биология по принцип влизат кандидатстуденти с по-висок бал, но какво от това? ! Според мен тази специалност би трябвало да е магистърска, а не бакалавърска. Като цяло материала и преподаването са доста хаотични, "оттук-оттам" образно казано. Например разглеждаме даден белтък - структура, субединици, домени, но се "пропуска" в кои клетки присъства този белтък, какъв е ефекта от действието му на клетъчно и на организмово ниво. Има предмет екология, но и там е пълна пародия. Казват някакви принципни неща, без да дават конкретни примери. На лабораторните упражнения пък правиш нещо, но не се обяснява достатъчно теоретично (почти по всичко упражненията са така). И не работи всеки поотделно, а на групи - един-двама работят, останалите гледат.
Съжалявам, че те разочаровам така, но за съжаление нещата са така.
Аз бих ти препоръчала специалността Биология, защото поне предметите са по-интересни, там ще учиш повече за животни, растения и т. н.
Каза, че имаш роднини в чужбина - поинтересувай се дали там висшето не е безплатно, защото в някои държави е. Или има стипендии.
Ако завършиш магистратура хидробиология, може да работиш в РИОСВ, там търсят биолози с такава специалност.
И с микробиология търсят на повече места, но работата е малко скучна и еднообразна.
А ако искаш да се занимаваш с природозащита и опазване на видове, опция е да завършиш например ветеринарна медицина.
Желая ти успех каквото и да решиш и да предприемеш!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2509d72220
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Биологията е прекрасна наука, върху която се базира всеки жив организъм. Страхотна е ако искаш да опознаеш себе си и заобикалящата те среда пълна с живот. Но като първо висше, мисля че не е добра идея. Тук в България ще се ограничиш като някой учител в някое село (защото по градовете местата са вече заети) или до научен сътрудник в БАН (ако учиш чиста биология, но там се влиза с връзки). Моята препоръка е да не спираш да следваш мечтите си, но с тях не можеш да се нахраниш, така че избери специалност, в която ще ти е също толкова добре, но ще има работа и ще е по-доходоносна (като медицина, фармация и т. н. ). А пък след като си изкараш висше за работа, си продължи задочно с биологията. Аз съм така, сега ще завърша висше в сферата на медицината и след това ще започна работа като успоредно с това ще следвам и второ висше Биология. Успех и късмет!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 962fa4e043
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това, което прочетох дотук, отговаря много точно на специалност екология и опазване на околната среда, много е подходящо, за всичко изброено от теб, но едни съвет-кандидатствай и в Лесотехническия университет, базата е на много по-добро ниво от СУ, в пъти по-добро, особено за тези специалности!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 3f91a04264
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автора: До №1. Имам братовчедка в САЩ, но за там нещата са трудни с визите, решил съм да кандидатствам за зелена карта, но това си е чист късмет.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker