Важно решение за моето бъдеще - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Важно решение за моето бъдеще
преди: 7 години, 11 месеца, прочетена 1452 пъти
На НВО-то по БЕЛ изкарах 5, 60, а по Математика -3, 90. Балът ми за кандидатстване е 31. На първо желание написах Английската гимназия. От първото класиране съм приет в Испанската. Балът тази година за Английската е 31. 036. Мисля да отида на второ класиране и отново да пробвам с Английската. Искам в тази гимназия, защото тя е по-елитна от Испанската, там са приети повечето ми приятели. Тази година сестра ми завърши Английската. Тя ме убеждава да остана в Испанската, защото ще знам два езика и това ще е огромно предимство за моята мечта да стана спортен журналист. Моля ви да ми дадете съвет. Аз съм от Бургас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 месеца
hash: 5f20ba82af
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сестра ти е права. Освен ако не учиш в професионална (например Търговската, която аз завърших). В Английската единственото, което ще научиш е английски език, в Испанската - испански и английски, в професионална - специализираните предмети, един език, а пък ако ти се учи достатъчно - два езика. Прецени си нещата от гледна точка на това какви знания ще придобиеш. Английският е елементарен език, така че ще го научиш и без Английската гимназия. Не гледай това къде са ти приятелите, защото те гледат себе си и преследват своите цели в живота, затова те съветвам и да преследваш твоите. А каква е целта на всеки един човек - да постигне нещо голямо в живота си. Как ще го постигне? Като разполага с голям набор от знания.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 335b658b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Испанската е по-добър варант!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 9f5cd6cbb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Последвай сърцето си, то никога няма да те вкара в грешния път! :) Искаш ли английската, бори се за нея и не се води от чуждото мнение. В това училище ТИ ще бъдеш следващите 5 години, а не сестра ти, така че пробвай се на второ класиране. Шансовете ти са много големи. Казвам ти го от личен опит, тъй като аз съм седмокласничка, но от Варна и вече минах през това. Имам бал 31.714 ( горе - долу като твоя ) и не ме приеха от първо класиране там, където исках. Приеха ме в ПМГ, а исках в Първа езикова с английски. Всички ми казваха да се запиша, тъй като после искам да следвам медицина, и биологията и химията щяха да са ми от полза, но повече от всичко желаех да науча език, а ПМГ не дава тази възможност. Подадох документи за второ класиране....и сега стискам палци. :)
Аз не се отказах от мечтата си, не се отказвай и ти!
Ще те приемат!
Ще бъдеш в по - елитното училище и ще си заедно с приятелите си! Аз повярвах, че ще ми се усмихне съдбата, повярвай и ти!
СМЕЛО НАПРЕД!!!
Пиши какво е станало!


Успех! :) :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: af636c6a1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаеш ли това, което си спечелил сега, може да е по-доброто от това, което искаш. Ще дам пример със себе си, искам много да бъда приета в определен университет, дадена специалност. Накрая ме приеха в друг университет по-много по-различна специалност. След 1 година какво се оказа: Господ ми е направил голяма услуга, това, което завърших ми хареса повече от това, което щях да уча. Имам повече възможност за развитие. И от приятелка, която беше приета в др. унив. разбрах всъщност колко зле е обучението там и атмосферата като цяло.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 0957949bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Общо взето средното образование е изключително маловажно занапред.
В Английска с малко зор ще изкарваш максимални оценки.
Но поне средата (теоретично) е добра, така че по-добре там, май.

 
  ...


...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 816b039361
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да не те разочаровам, но е все тая къде ще учиш.

Първо - "елитни" училища отдавна не съществуват. Като вкараш вътре невъзпитаните говеда и кое му е елитното. Надписът над вратата?

Второ - език не се учи просто защото си в тази или онази паралелка, а се учи с много труд, желание и постоянство. Тези, които са научили някой език добре е или защото много са се занимавали сами или защото са ходили и по частни уроци, така че за да знаеш и двата езика не е определящо в кое училище ще бъдеш.

Трето - два чужди езика отдавна не са никакво предимство. Вече почти всички знаят поне по два и едва ли ще впечатлиш някой. За да станеш спортен журналист ти трябват връзки, а не езици.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: fd524e1222
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като човек, който тази година завърши Английската ще ти кажа, че и двете училища са пълна скръб и аз лично съм много разочарован. Съдейки обаче по приятелите ми от ГРЕ мисля, че Английска е със сигурност по-малкото зло. За мен лично ПМГ е училището в Бургас, което дава най-добра подготовка. Помисли за варианта да се преместиш там след 8-9 клас (всяка година се освобождават места). От това училище пращат хора на национални състезания по математика, физика,че дори и английски , а от Английска едвам-едвам 1-2 по английски само. Надявам се да вземеш правилното решение. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: ba3cf83976
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора:Отидох на второ класиране. Приет съм в Английската.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker