Италиански език сам?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Италиански език сам?!
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1471 пъти
Здравейте. Момче на 18 години съм и ми се налага да науча италиански език добре, защото възнамерявам да уча и живея там. За сега говоря само английки език и сърбо-хърватски, който не го броя, тъй като беше фасулски за мен. Не мога да ходя при частен учител или на школа, трябва да го науча сам. Възможно ли е според вас да го науча на високо ниво чисто сам (с помощта на речници, учебници и интернет разбира се)? Научих основите сега, с произношението нямам никакви проблеми, но в граматиката се оплитам. По-труден ми се вижда от английския, вие какво мислите? И дали като науча италиански, няма да започна да ги бъркам? В гимназията учех френски и постоянно го бърках с английския, затова спрях да го уча, че да не си разваля английския. Много ми е трудно да раздалечавам езиците. Английския го знам перфектно, искам и италианския да го овладея до такава степен. Възможно ли е? Изтеглих си и приложението Duolingo, което ми помага, но е малко разбъркано.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5c1affce3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, няма невъзможни неща. Ако си решил да учиш италиански сериозно ще трябва да съставяш изречения с новите думи, които си научил. Обикнояените бг самоучители по граматика няма да са достатучни за пулното овладяяане на езика. Ако искаш ще ти пратя издателството на един учебник по италиански? Струва около 30 евро, но ще знаеш всичко. Аори за грешките. пиша от тел.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f17a9e7c6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж по-горната тема, има за онлайн курсове и сайтове, които ти помагат.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: cc8d0b6cbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз съм учила италиански в Memrise, има го и в Google play и в интернет. Пробвай там, сайта е много хубав, аз съм доволна. Дано научиш езика! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 258d69e8ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз заминах за Италия да работя, без да знам и една дума. Учих го на място, всеки ден научавах по много и така за един месец, можех да разбирам какво ми говорят, без проблем и съответно да отговарям. Отначало наистина е трудно и се бърках много с английския, вмъквах без да искам английски думи. Но с времето се свиква, дори забравих английския. Като се прибрах в БГ, чак мислите ми бяха на италиански.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2f8c58d5e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   чужд език не може да се научи "перфектно", още по-малко самостоятелно.
"перфектно" за мен е сигнал за лошо владеене на чужд език, използват го само хора с повърхносни познания.

Та на въпроса: ти англииски как научи перфектно: с или без учител?

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 10b8953a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   По-добре иди и поживей в Италия за 1 година ще го научиш така, все едно си чел от речника за 3 години! Колкото до факта с английския, поне на мен ми помага това, че знам италиянски и английски, понякога когато не се сещам за някоя дума на един от двата езика, знам как е на другия и това автоматично ми отключва и другия :D

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3e9d64feb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   До номер 6 - ще си позволя да не се съглася с теб. Аз чак на 14 г. почнах да уча немски език в гимназията си (НЕезикова) и за около 5 г. го владеех като граматика и писмено на ниво С1, за 1 месец някъде се отпуснах и да говоря добре в Германия, след 2 г. горе-долу говорех почти без акцент, после следвах там и т.н.. Днес владея езика перфектно и като казвам това е действително перфектно - мога да превеждам симултантно, да мисля на езика и така нататък, но човек не може да научи така сам език. Поне граматиката, произношението до ниво В2 трябва някой да ви покаже. Сам можеш да перфекционираш един език
Също нашите емигранти, отишли без теоретични езикови познания някъде и без да правят курс на място не знаят езици, а просто разбират и могат да отговорят горе-долу, за да се разберат с работодателите и клиенти евентуално. И 30 г. да стоиш така в страната, няма да научиш език добре, а все ще говориш просто грешно, но за ниско квалифицирана работа е ОК
Според целите ти с две думи..., но да - човек може да научи чужди езици перфектно. Освен немски знам също английски и нидерландски. Труден е само първият чужд език и се учат по-лесно езици от една и съща езикова група или от групата на майчиния - аз в момента уча руски примерно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker