Професия помощник-фармацевт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Професия помощник-фармацевт
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 10778 пъти
Здравейте! Сега ще съм в 12 клас, предстои ми да кандидатствам 2017 година. Насочила съм се към специалност пом. -фармацевт в София в "Йорданка Филаретова. Отлична ученичка съм, завърших 11 клас с две петици. Проблема ми е химията и няма да мога да вляза за маг фармацевт в мед университет. Много ми е трудна химията, дори и с уроци. За това съм се насочила към специалността помощник-фармацевт. Живо се интересувам от това къде и какво ще работя с тази специалност. Мислите ли, че тази професия има бъдеще в България? Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1302d89b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   никой ли няма дами отговори? Моля ви, кажете си мнението.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7d2048a993
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом химията ти е трудна и не се справяш и с уроци защо си избрала тази професия? Без хейт, но след като има други предмети в които се справяш, защо не се занимаваш с някой от тях. Ако химията не ти доставя удоволствие не се занимавай с нея, защото каквото и да правиш, то трябва да е с желание, за да ти се получават нещата и да си щастлива. Помисли отново, дали това е нещото с което искаш да се занимаваш цял живот и дали наистина го искаш. Това беше мнението, дано си ме разбрала правилно и да си обмислила избора си.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8743b8a82f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Ще работиш в аптека като няма да имаш право да си отвориш собствена аптека или да продаваш лекарства без надзора на магистър. В София се влиза лесно, ще успееш. Специалността е много хубава и без работа няма да останеш. Обучението е 3г, а заплатата наполовина на магистър фармацевт. Учи се органична, неорганична, фармацевтична и аналитична химия, които са много над нивото в училище. С много учене всичко се постига. Успех

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 1302d89b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Благодаря за мненията ви на номер 2 и 3. Точно това искам да уча, обмислям го вече две години. Но ми казаха, че обучението е 4, а не 3 години. Но това няма значение, ще кандидатствам това.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: da89cfa84a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   От номер 2:
Радвам се, че наистина искаш това. Пожелавам ти много успех в следването! :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 04b40986cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Всеки може да си отвори аптека, стига да има нужния капитал. Магистър-фармацевт е нужен за управител на аптеката, собственик може да бъде и човек с основно образование. Помощник-фармацевтите взимат доста по-ниска заплата от магистрите, учат по-малко и следователно нямат правата на магистрите... Винаги трябва да работиш с магистър-фармацевт, който да те "следи" какво отпускаш.
Друг е въпроса, че тази специалност вече не е предпочитана. Говори се, че от 2019/2020 година свалят акредитацията на спец. ''помощник-фармацевт" и ако ти решиш да запишеше тази специалност, а след година-две я закрият.. какво правиш?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8b7163f253
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

7.   До номер 6:
Дори и да закрият специалността "помощник-фармацевт" щом си приет с нея преди да я закрият, няма как да ти спрат обучението. Просто от 2019/2020 няма да може да се кандидатства за нея, иначе хората които са там 1, 2, 3, 4 курс ще си изкарат годините не говори глупости :д.
До момичето, което се чуди дали да кандидатства:
И аз сега съм 12 клас, но съм се насочили към фармация и също като теб съм объркана какво да правя. При мен е другия номер никой учител не иска да ме вземе на частни уроци, защото според тях времето с което разполагам е твърде малко за подготовка. Въпреки това поради голямото ми желание да уча фармация купих си учебници и помагала и тн. и засега се справям. А иначе помощник-фармацевт е хубава професия и ако завършиш това ти също можеш да си отвориш аптека проблемът е, че трябва да плащаш на някой фармацевт за дипломата му, защото без такава диплома нямаш право да отвориш аптека. И запомни има ли желание, има и начин, щом имаш желание за това давай. Химията ти е проблема пробвай с частни уроци. С теб съм. :)

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1302d89b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   И какво ще правят хората, които са завършили тази професия помощник фармацевт? Къде ще работят и какво, като я закрият? Разбрах, че в България има много хора, които са завършили помощник фармацевт, какво ще правят тези хора след 2020 година?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1302d89b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   В Испания, Италия, Венецуела, Франция и някои други държави има професия помощник фармацевт и тя се води técnica de farmacia y para farmacia. И тази професия си е престижна в някои държави.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1302d89b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Магистър фармацевт съм и работя дълги години в сферата. Моето скромно мнение е, че в една аптека има нужда от повече помощник фармацевти, отколкото от магистър фармацевти. Достатъчен е един или двама магистри в една голяма аптека, за да изпълнява тя своите функции. В това число и болнична аптека. Под наблюдението на магистър фармацевт помощник фармацевтът може да продава лекарства и т. н. Така, че в една аптека, която е с 2 или три гишета е достатъчен един магистър на смяна. В болничните аптеки положението е същото. Освен това помощник фармацевтът излиза като заплата и разходи по-евтино на един собственик на аптека. В никакъв случай не омаловажавам нашата работа или на помощник фармацевтите. В крайна сметка и магистрите и помощниците работим в една сфера и всички ние сме колеги. Лично аз като млад магистър фармацевт съм била обучавана от помощник фармацевт, а помощник фармацевтите не отстъпват по знания на магистрите. Разбира се, има изключения, както при нас незнаещи и неможещи колеги, така и сред помощник фармацевтите. Така, че момиче, кандидатствай щом имаш такова желание за помощник фармацевт. Помощник фармацевтите са необходими във фармацевтичния бранш и ще е жалко, ако тази професия отпадне от колежите. Работата на помощник фармацевтите е толкова важна и значима, колкото и нашата. Успех ти желая!

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 1302d89b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм номер 11: Бих искала да допълня, че работата на фармацевтите е много отговорна, цял живот четем и се информираме, знаем, че пациентите разчитат на нашата компетентност и знания и ние цял живот работим в услуга на клиентите и тяхното здраве. Момиче, щом си решила да учиш това, трябва да знаеш, че усилията и четенето не са само, докато вземеш диплома. Информирането, знанията в областта ще трябва да ги имаш докато работиш, тоест цял живот. Фармацевтите са отговорни хора, с много знания, постоянно четене на информация от фармокология, фармакогнозия. Имай предвид, че постоянно се произвеждат нови и нови лекарствени продукти, за които трябва да четеш, трябва да бъдеш информирана, да знаеш генериката и действието на продуктите върху човешкия организъм. Всички ние, фармацевтите, които работим в аптеките постоянно четем и се информиране за всяко ново лекарство, за да си вършим перфектно работата и да сме в услуга на клиентите. Фармацевтите не са продавачи на лекарства, а много повече от това. Желая ти успех, момиче и се приготви за четене и знания цял живот, за изключителна отговорност на работното място, ако те приемат да учиш за помощник-фармацевт! :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5a094928dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Хахаха, и какви са отговорностите на магистър и помощник-фармацевтите? Кажете? Медицинските сестри и лекарите са 1000 пъти по отговорни от фармацевтите! Фармацевтите имат отговорност да съхраняват лекарствата и да ги отпускат чрез рецепта от съответният лекар, те нито са учили медицина, нито имат кой знае какви големи познания по клинична фармакология и фармакотерапия на съответните заболявания. И нямат право да заменят лекарства с техните генерици, поради причината че не са в позиция да определят терапията на един пациент. В смисъл те са по-скоро квалифицирани и знаещи повече за технологията на производството на лекарства, отколкото тяхното въздействие над пациентите. Моля не им придавайте някаква важност в системата на здравеопазването!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b725047e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хахаха. Трябва да видиш учебника на медиците/денталните и фармацевтите по фармакология. Този на медиците не знам дали е и наполовина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker