Немска или английска гимназия в Бургас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Немска или английска гимназия в Бургас
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 3331 пъти
Здравейте! Тази година моето дете бе прието в Немска езикова гимназия в Бургас. Вчера се случи нещо ужасно-синът ми се прибира разплакан, защото някакви негови "приятели" му натяквали, че английската гимназия в Бургас била много по-елитна. Навсичкото отгоре му казали, че той направил грешка като влязъл там. Аз много добре знам, че детето ми иска в немска-само за нея ми говореше през последните две години! Моля Ви дайте ми някакъв съвет, аз много искам да му обясня, че немската е по-добро училище, но незнам какво да му кажа....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: f0f546f357
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравейте! Пише ви възпитаничка на Немската гимназия в Бургас. Поздравявам ви за успешното влизане и най-вече за добрия избор! Немската гимназия във всяко отношение е много по-добре от Английска. Като започнем от учителите. За разлика от АЕГ, Немската предлага на новоприетите ученици занималня след редовните часове, 4 часа, като се учи немски интензивно. Учителите са много компетентни. Тези, които не са чак толкова се броят на пръстите на едната ми ръка. Имам доста познати от Английска, които ми говорят за техните учители, които влизали с 10 минути закъснение и излизали 20 минути по-рано от часовете. С една дума - харабия.
Второ - средата. Гарантирам ви, че между Немска и Английска има разлика в средата. Моето поколение е колкото и амбициозно, толкова и мързеливо, като второто надделява повече, но се срещат всякакви тарикати, които влизат там за да отбият номера, имайки предвид, че баловете доста спаднаха. Не казвам, че в Немска не се срещат и гореспоменатите тарикати, но в "Гьоте" наистина ще попадне на една мотивирана, амбициозна и приятна среда, където ще се запознае с още много като него.
Немската отваря доста врати. В 12-ти клас по желание синът ви може да се яви на DSD - Deutsches Sprachdiplom, която отваря доста врати за кандидат-студентите. А и всеки втори вече знае английски, така че това, че ще изучи перфектно още един западен език е плюс.
Кажете на сина ви, че няма смисъл да плаче, защото това че сам се е насочил към Немска е похвално. Няма смисъл да се съобразява от другите си "приятелчета", които говорят врели-некипели само и само, за да си избият комплексите. В крайна сметка и в най-мизерното училище да е - то си е за него. А сега да започва да събира сили за предстоящата учебна година, защото ще бъде доста интересна и в същото време натоварваща. Успех с немския!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 33f4021eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   Според мен английската е по-добра от немската.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9435f78630
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Тази година ще съм 8 клас в Английска с немски. Приеха ме там 1во желание с висок бал. До номер 1 в Английската също има занималня 8 клас. И това за учителите не е вярно. Госпожо искам да ви кажа, че немската гимназия наистина е малко по елитна от Английската, поради тази причина и държи по висок бал.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker