Програмиране или нещо друго? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Програмиране или нещо друго?
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1405 пъти
Здравейте. Момче на 17 години съм за 11 клас. Знам, че подобни теми вече стават балани и няма как да ми кажете, учи това, учи онова, но ще се радвам ако ме насочите, защото найстина не знам с какво да се занимавам, знам само, че може би искам да е с компютри, ще разкажа защо по-долу.

Още от малък обичах да стоя на компютъра и си спомням, че цъках разни игри. Попринцип си падам асоциален, по-затворен съм, домошар съм и предпочитам да си оставам вкъщи в повечето случаи и да цъкам нещо на компютъра, това е единственото ми хоби. Попринцип до скоро цъках WoW, но вече спрях и в момента съм пристрастен към Ютуб. Харесвам също така и андроид, разглеждам какви нови телефони излизат. Преди няколко години работих за кратко и с Фотошоп, бях се зарибил по едно време, но по-късно спрях. Тук идва и въпросът ми към какво да се насоча. Тъпото е, че обичам страшно много компютрите, но никога не съм се замислял как се прави това или онова и не съм програмирал, или поне съвсем малко или разглеждал нещо по-специфично. В училище изучаваме програмиране, но нищо не правим в часовете, а и така и не се бях сетил, че мога евентуално да се подготвям за програмист и да започна да уча. Наскоро гледах разни клипове в Ютуб, има доста за програмиране на различни програми и написах една две съвсем елементарни на C++, но ми звучи скучно да пишеш разни скриптове по цял ден. Готиното е, че може да създаваш разни неща, но като се сетя през какво се минава ми става лошо. Въпросът ми тук е дали човек още преди да е почнал да програмира иска да работи това и му е интересно, или по-късно когато започва да разбира нещата се зарибява и започва да му става интересно. Другия проблем е, че с математиката съм за 4 последните няколко години, но не мога да кажа, че уча или пък слушам в час, само майка ми обяснява задачите преди контролно и уча всичко на веднъж. Алгебрата ми е лесна, но геометрията мисля, че ми куца. Това е за евентуален програмист (не уча в математическа гимназия). За графичен дизайнер като малък рисувах със желание, според семейството ми съм можел да рисувам добре за възрастта си, но по късно спрях и сега не мога да нарисувам хубаво дори кола. Уча в ик. гимназия и икономическите предмети са ми лесни, но даже не знам дали мога да работя на компютър с подобна специалност.

Също така искам да допълня, че ще уча в чужбина (Англия, ако не излезе от ЕС, или другия вариант е Дания). Знам, че темата стана много объркваща, но просто искам да ме насочите към някаква специалност, която да препрокрива интересите ми. Знам само, че искам да работя на компютър. Дадох двете по-горе само като идея. Ако някой може да ме насочи какво да уча ще е страхотно. Целта ми е да мога да се усъвършенствам през идните 2 години, ако избера програмирането или някоя друга специалност, за да стана добър в нещо и да мога да изкарвам достатъчно $$$ по-късно в живота си, а и да разбера дали съответното нещо ме влече или не, защото не искам да запиша нещо в университета и да се мъча 4 години. Надявам се хората, които се занимават с компютри да се включат, ще е страхотно. Благодаря за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 26db184ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момче съм на 15 и сега ми предстои да уча в киров програмиране мисля че това в българия е много добра професия от гледна точка на икономиката ни програмирането не е от наи забавнине професии обаче заплатата е над средното ниво за българя и се търсят много специалисти в тази област аз ти препоръчвам ако си сигорен дали искаш да учиш за тази специалност направи го

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 8f6f231c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "изкарвам достатъчно $$$ " е лоша мотивация, защото освен ако вече нямаш придобитите умения или възможността, като разбереш, че от днес, до момента на изкарването на достатъчното $$$ може да минат 4-5 години, няма да е лесно да полагаш продължително усилия в дадената насока.
За да разбереш, дали програмирането, компютърните науки, алгоритмите, софтуерното разработване и прочие са за теб, трябва да "пробваш". И това е може би една от най-лесните професии, в който можеш да разбереш, дали имаш заложби и дали ще ти е интересно, след може би музикалните и спортните.
Ето какво да направиш - Набави си някоя от книгите "For Dummies" за програмиране за начинаещи. Гледай да е издание след 2010-11. Дали е за C/C , Java, C#, че дори и Python e все тая. Книжките струват по 15-30 лева и ги има в повечето книжарници. Дори можеш да се сдобиеш с електронен вариант, който е ползваем на таблет, втори монитор, че дори и телефон.
След това изяш книгата с кориците. Свали всеки софтуер, който се изисква да свалиш, направи всеки един пример и след това експериментирай. Чети и търси за новите технологии и техники. Ако всичко ти се стори интересно - браво на теб. Намерил си си новата старст. Ако не, имаш възможност да се пренасочиш.

For Dummies са си доста "тъпи" книги, от който можеш и да не научиш много, но поне ще ти отворят вратата и ще обновят представите, що е то порграмиране, и работа с информация. Ако след това решиш да се занимаваш сериозно, ти предлагам да търсиш други ресурси, но най-вече търси хора, който работят в дадена област. Повечето биха ти дали съвет и насока, особено, ако си толкова млад и покажеш, че имаш страст.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: c0ef658ba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Зависи дали ще ти е интересно да създаваш неща. Ще можеш да правиш игри и програми за всякакви неща и ще трябва да пробваш дали работят. И ще видиш какво си направил. Може да ти стане много интересно, но може и да ти е скучно. Аз сега ще уча това в ТУ и се пристрастих точно заради това и малко и заради математиката. Ако ще ходиш в чужбина по-добре отиди в Дания. На Англия излизането от ЕС им е сигурно, най-късно през 2019. Казаха по новините. Но да знаеш, че се учи много математика. Ако ти е трудна или ако не влезеш някъде можеш да се запишеш в Софтуни. Чувал ли си за това?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: de117829a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за коментарите. В момента вече бях започнал един курс в интернет, но ако го мина успешно и ми хареса програмирането ще си купя и книгата. Иначе да, чувал съм за Софтуни, дори Телерик и съм гледал няколко техни клипове в Ютуб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker